Czy może któraś z Was ma przepis na jajka faszerowane czosnkiem, kiedyś widziałam na WŻ przepis, ale teraz chyba już nie ma. Byłabym baaardzo wdzięczna
jajka ugotowac na twardo, ostudzić,obrac, przekroić na pół.' Wyciągnąć żółtka, przecisnąć je przez wyciskaczke do czosnku /ja to robie przez sitko metalowe/, masło utrzeć na puch,dodać majonez,wyciśnięty czosnek, przciśniete zółtka, posolic popieprzyć, dokładnie wymieszać. Białka napełnić farszem, posypać pokrojonym szczypiorkiem. Składniki: 8 jajek,5 dag masła,2 łyżki majonezu,, 3 duze ząbki czosnku, sól pieprz, szczypior do dekoracji. Przepraszam za kolejność ale jak się człowiek spieszy to niech se siądZie. Smacznego
Czy może któraś z Was ma przepis na jajka faszerowane czosnkiem, kiedyś widziałam na WŻ przepis, ale teraz chyba już nie ma. Byłabym baaardzo wdzięczna
jajka ugotowac na twardo, ostudzić,obrac, przekroić na pół.'
Wyciągnąć żółtka, przecisnąć je przez wyciskaczke do czosnku /ja to robie przez sitko metalowe/, masło utrzeć na puch,dodać majonez,wyciśnięty czosnek, przciśniete zółtka, posolic popieprzyć, dokładnie wymieszać.
Białka napełnić farszem, posypać pokrojonym szczypiorkiem.
Składniki: 8 jajek,5 dag masła,2 łyżki majonezu,, 3 duze ząbki czosnku, sól pieprz, szczypior do dekoracji.
Przepraszam za kolejność ale jak się człowiek spieszy to niech se siądZie.
Smacznego
Bardzo dziękuję