Forum

Gawędy o jedzeniu

zdjęcia w przepisach

• Autor: ekkore Data: 2006-09-06 14:15:44

Chodzi mi o zdjęcia zamieszczane w przepisach. Fajnie się ogląda, ale jak przychodzi drukować...przepis zajmuje zajmuje dwie (albo i więcej) strony. Pomiędzy obrazkami, jakości po wydruku nie pochwalę, do tego u części czarnobiałych trudno doszukać treści odnośnie wykonania. Podejrzewam, że część ludzi po prostu kopiuje przepis, wstawia jako swój nieudostępniony.

Niestety nie ma funkcji drukuj z lub bez zdjęć

Moja propozycja jest taka - przy przepisie jedno dwa zdjęcia, zamieszczone po stronie, gdzie jest mniej tekstu (aby przepisy były estetyczne). Pozostałe w komentarzach, przynajmniej nie będą się drukowały, a kto będzie chciał obejrzy je sobie w internecie. Natomiast jeżeli przepis stanowi instruktaż obrazkowy umieścić go dodatkowo w artykułach -ewentualnie przy przepisie dając informację, że się instrukcja obrazkowa znajduje tam i tam.

Co Wy na to? Bo wszystko zależy od naszej dobrej woli

• Autor: mloda21 Data: 2006-09-06 14:37:30

ja przepisy sobie kopiuje do Worda i dopiero drukuje ;)

• Autor: nutella Data: 2006-10-04 22:05:18

Ja robię tak samo- to znacznie prostrze i przepis zajmuje mi tyle ile ja chcę:) Poza tym WORD poprawia błędy, dodaje ewentulnie polską czcionkę. Tak jest znacznie łatwiej- i jak widzę nie tylko dla mnie:)

• Autor: holly Data: 2006-10-17 21:09:30

ja też sobie kopiję do worda- ewentualnie zmieniam wielkość czcionki itd, o wiele prościej

• Autor: Anulla Data: 2007-06-06 22:51:54

Użytkownik mloda21 napisał w wiadomości:
    > ja przepisy sobie kopiuje do Worda i dopiero drukuje ;)
     i można jeszcze coś od siebie napisać

• Autor: Cewa2 Data: 2006-09-06 14:49:08

A nie dałoby się zrobić tak, żeby wersja to wydruku była po prostu bez zdjęć ??

• Autor: Olina Data: 2006-09-06 16:55:56

ekkore mnie się ta propozycja podoba,bo drukowanie tak jak piszesz zajmuje duzo miejsca,aleee duzo lepiej czyta sie przepis jak jest zamieszczone zdjecie,bo czasem poprostu zapominamy jak cos wygląda albo jak mniej wiecej ma wyglądac 9nie wszyscy są tu taj doswiadczonymi kucharzami,a nawet jak się robi jakąś potrawę pirwszy raz warto zobaczyć orginał

• Autor: ekkore Data: 2006-09-06 17:18:00

Pewnie, że ze zdjęciami fajniej się ogląda. Ale gotujac nie będę nosiła komputera do kuchni, tylko wydrukuję kartkę. No i najlepszym rozwiązaniem byłaby możliwość drukowania ze zdjęciami lub bez, według uznania.

• Autor: Dorota zza plota Data: 2006-09-12 18:27:38

zgadzam sie w zupelnosci z Toba ekkore!

• Autor: Janek Data: 2006-09-23 23:30:55

Popieram, zdjęcia jak ktoś chce niech sobie dodrukuje.
    J...

• Autor: Baśka Data: 2007-06-07 16:34:06

Można oczywiście i przez worda,ale czasami trzeba już i teraz i na nic nie starcza czasu.Drukowanie zdjęć zajmuje sporo czasu,ale przepisy ze zdjęciami chętniej oglądam i próbuję.Basia

• Autor: makusia Data: 2006-09-24 00:24:19

i ja sie z tym zgadzam , jak pierwszy raz czytamy jakis przepis to dobrze zobaczyc gotową potrawę , pozdrawiam mniamusnie

• Autor: Ifasia Data: 2006-09-29 18:22:36

Ja też popieram!! pozdrawiam!! 

• Autor: Anna Maria 77 Data: 2007-06-07 19:49:30

A ja drukuję tak jak leci w przepisie zawsze mam dobrą jakośćpotem całość wkładam do segregatora. Ja nie mam nic przeciwko zdjęciom a nawet jestem żeby było ich dużo, przepis wtedy jest super i aż się chce gotować. Pozdrawiam Anna

Przejdź do pełnej wersji serwisu