Forum

Gawędy o jedzeniu

Ciasteczka.

• Autor: hiacynta Data: 2006-09-07 11:28:32

Witam i proszę o ekspresową pomoc w znalezieniu przepisu na ciasteczka przekładane dżemem, które były hitem świątecznym. Nie pamiętam oryginalnej nazwy a w wyszukiwarce nie mogę się dopatrzeć. W nazwie miały coś z nazwy angielskiego miasta  ( a może mi się tylko wydaje?) na literę "b" i były pyszne.
    Dzięki i pozdrawiam. Hiacynta.

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2006-09-07 12:06:37

Hiacyntko,
    mam w moim kajeciku przepis na ciasteczka przekladane dzemem, nazywaja sie Ciasteczka ze Shrewsbury. Nie wiem czy o te ci chodzi, ale jesli tak to wklepie przepis do moich jak wroce z pacy - ok 23:00 :)) wiec jutro bedziesz miec
    Pozdrwiam slodko
    Mrru

• Autor: hiacynta Data: 2006-09-07 12:30:54

I chyba o nie chodziło (jednak nie na "b"). Tylko dlaczego nie ma ich w przepisach skoro rękę daję uciąć, że przepis miałam z WŻ? Dzięki.

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2006-09-07 12:49:27

Hiacyntko, moze to byly przepisy kto odszedl z WZ i odchodzac zabral przepisy ze soba?? Niemniej jednak, tak jak obiecalam wklepie przepisik po powrocie z pracy wiec jutro - do wgladu. Jak bede miec jakos wiecej czasu kiedys powpisuje wiecej przepisu na ciasteczka
    Slodko pozdrawiam
    Mrru

• Autor: kinga2 Data: 2006-09-07 17:43:00

Mnie też żal tego przepisu. Kiedyś je robiłam i były super. To był przepis Borgii, ale ona odeszła i zabrała ze sobą swoje (bardzo fajne) przepisy. Niestey nigdzie go sobie nie zapisałam, chętnie skorzystam z przepsiu Mruczki!Pozdrawiam

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2006-09-08 00:43:30

Wszystkich zainteresowanych informuję, że własnie dodałam przepis na owe ciasteczka.
    Wszystkim życzę smacznego.
    Pozdrawiam słodko
    Mrru

• Autor: hiacynta Data: 2006-09-09 20:16:59

Wieeelkie dzięki!

Przejdź do pełnej wersji serwisu