szukalam w wyszukiwarce, ale znalazlam tylko o przesolonej... a niechcacy sypnelo mi sie do garnka za duzo pieprzu... czy jest jakis sposob by zupe "zalagodzic"? Prosze o pomoc... pozdrawiam
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi... odlalam z wierzchu zupe, reszte wylalam :/ dodalam troche cukru i jest duzo lepiej :) dziekuje raz jeszcze. pozdrawiam
szukalam w wyszukiwarce, ale znalazlam tylko o przesolonej...
a niechcacy sypnelo mi sie do garnka za duzo pieprzu... czy jest jakis sposob by zupe "zalagodzic"?
Prosze o pomoc... pozdrawiam
hm na sół to ziemniak , ale z pieprzem chyba będzie gorzej ..........może też ziemniak pomoże :)
Zależy jaka zupa, jeśli z gatunku ciężkich, to włożyć do lodówki, a potem zebrać tłuszc z góry, jeśli zupa lekka- pojęcia nie mam:(
ja bym po prostu odlała trochę tej zupy (można zamrozić), i dolała wody. Może troche cukru też pomoże.
Jaka to zupa?Może da się ja przerobić na potrawę jednogarnkową,tzn.dodać duzo czegoś żeby "rozproszyć" ten pieprz?
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi...
odlalam z wierzchu zupe, reszte wylalam :/ dodalam troche cukru i jest duzo lepiej :)
dziekuje raz jeszcze. pozdrawiam