Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Diane 35

• Autor: ekkore Data: 2006-09-09 16:10:04

Czy któraś z Was miała przypisane takie tabletki? Chodzi mi o ich działanie - czy naprawdę są skuteczne? No i co ze skutkami ubocznymi - niby nowoczesne leki ich nie mają, ale róznie to może być.
    Lekarz mówił, że na jednych skuteczne na innych nie, skutki uboczne będą lub nie. a to zawsze warto wiedzieć przed rozpoczęciem kuracji. i nie tylko na podstawie ulotki

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2006-09-09 16:38:59

Ja kiedys stosowalam te tabletki przez pare lat.Ale pozniej je zmienilam na Cilest.A dleczego?Poniewaz po dluzszym stosowaniu tych tabletek wydluzal mi sie czas nastepnej miesiaczki.Na poczatku bylo ok Pozniej coraz dluzej musialam czekac na miesiaczke.Najpierw bylo to o kilka dni przesunioete ale poniej miesiaczka wystepowala co 32 dni jeszcze poniej co 36 dni.Jak doszlo do tego ze bylo to okolo40dni zmienilam poprostu tabletki na inne.Kazdy organizm inaczej reaguje na leki i w twoim przypadku wcale tak nie musi byc.To indywidualna sprawa tak mi sie wydaje.Pozdrawiam

• Autor: katya Data: 2006-09-09 18:17:35

brałam te tabletki przez trzy lata - miałam dość poważne zaburzenia hormonalne i związane z tym kłopoty z cerą. bardzo mi pomogły, ale kiedy je odstawiłam, moje (nie)twarzowe koszmarki wróciły.dodatkowo zaczęły mi koszmarnie wypadać włosy.teraz biorę jasmine, i wszystko mam pod kontrolą.

• Autor: madziorek Data: 2006-09-23 10:47:12

ja rowniezz uzywalam cilest i jest ok.nie bylo zadnych skutkow ubocznych.sorki tylko o diane 35 slyszalam ale nie stosowalam.

• Autor: okularnica Data: 2006-09-09 19:16:29

Miałam przepisane te tabletki .Przyjmowałam je z przerwami jedno dwu miesięcznymi przez 3 lata.Skutków ubocznych żadnych nie miałam .Dostałam je ponieważ miałam bolesne miesiączki.Pomogły mi bardzo.Jedynym skutkiem było to,że sporo schudłam nie stosując żadnej diety a jedząc tyle samo ,jestem strasznym łasuchem .jeśli masz taką potrzebę , a sądzę że tak przyjmuj te tabletki bez żadnego ale
    Pozdrawiam Kasia z Białegostoku

• Autor: ekkore Data: 2006-09-10 08:24:04

Ja mam je przypisane z powodu drobnych zaburzeń hormonalnych i w tym wypadku antykoncepcja będzie skutkiem ubocznym.

• Autor: Duniasza Data: 2006-09-10 21:01:45

Dla mnie to był koszmar. Też miałam przepisane z powodu zaburzeń hormonalnych, ale bardzo żle je tolerowałam. Libido spadło do zera, bóle głowy, mdłości bez powodu i przytyłam! Po trzech opakowaniach odstawiłam. Teraz jasmine, wcześniej, po diane, cilest.

• Autor: dora182 Data: 2006-09-22 22:54:40

Duniasza - miałam podobny problem jak brałam Tri - minulet. Odstawiłam bo małżonek nie był zadowolony z zerowego libido (ja zresztą też nie). Czy po innych nie było już tego problemu?

• Autor: ekkore Data: 2006-09-23 07:53:45

Wydaje mi się, że tabletki antykoncepcyjne są prawdziwie antykoncepcyjne dla części z nas (bo niektóre nie mają problemów tego rodzaju)- 100 % pewności. Bo raz, że chronią same z siebie, a dwa chęci spadają do zera... Podobny problem miałam kilka lat temu - już nawet myślałam, że to ja jestem nie tego...Aż kiedyś zapomniałam iść po nową receptę, a byliśmy na wyjeździe. bardzo miło wspominam tamte dni... Odstawiłam na amen i od tamtej pory liczę dni - jakoś mi to dobrze wychodzi, bo stan rodziny się nie powiększył.

A teraz zobaczymy jak to będzie. Odstawić zawsze można...

• Autor: AgniechaS Data: 2006-09-11 11:42:53

Też je stosowałam, ale po długim stosowaniu zaczęłam mieć mdłości, na buzi pojawiły mi się przebarwienia pigmentowe (jak się okazało właśnie po tabletkach). Fakt nie przytyłam, ale odstawiłam je i 1,5 roku nie bralam nic, a potem ślub i już nie decydowałam sie na żadne inne gdyż planowlaiśmy dzidziusia

• Autor: Maniaa Data: 2006-09-13 20:20:03

Tez je bralam z powodu pryszczy na twarzy i plecach takie malutkie drobniutkie i pomogly ale po zerwaniu kuracji wszystkie powröcily....

Przejdź do pełnej wersji serwisu