Forum

Gawędy o jedzeniu

mięsko z rosołu drobiowe

  • Autor: kawa3 Data: 2006-09-10 22:16:26

    może macie jakieś pomysły na mięsko z rosołu bo obsmażanego już u mnie nie chcą.

  • Autor: jola Data: 2006-09-10 22:29:03

    Może pierogi.

  • Autor: kremowa Data: 2006-09-10 22:40:00

    Potrawka w sosie śmietanowo-koperkowym,krokiety albo kluski ziemniaczane nadziewane /ja robię z gorącym sosem chrzanowym/.

  • Autor: kawa3 Data: 2006-09-10 22:48:08

    zrobiła bym najchętniej jakąś potrawkę do ryżu.

  • Autor: zosia-k Data: 2006-09-10 22:40:38

    a może krokiety

  • Autor: emerytka Data: 2006-09-10 22:48:56

    a ja przygotowuje ciasto z maki ,jajka takie geste dosyc- miesko kroje w drobne czasteczki i wrzucam je do ciasta i teraz albo smaze jako jeden duzy placek na patelni,albo kilka mniejszych....do ciasta mozna dodac jakies przyprawy(majeranek)albo dorzucic papryke ,lub cebulke....do tego rowniez moze byc sosic-czosnkowy,pomidorowy itd -pozdrawiam

  • Autor: Wróbelek Data: 2006-09-10 22:56:58

    u nas to sie albo sosik robi i takie miesko obrane i podrobione. I to do kluseczek. Albo takie coś: gotujesz ryż, warzywka w kosteczkę i takie mieśko. I t o wszystko do naczynia żaroodpornego, ryż,warzywka, obrane mięsko, i znowu ryż.. Tu jest przepis na sosik: http://wielkiezarcie.com/przepis13130.html

  • Autor: kawa3 Data: 2006-09-11 00:24:30

    dziękuję wam za sugestie pewnie po kolei wszystkie przepisy wykorzystam.jutro będzie danie wróbelka pa

  • Autor: EWA007 Data: 2006-09-11 06:22:49

    Kapustę kiszoną ugotować z przyprawami, osobno ugotować suszone grzybki, jedno i drugie odcisnąć, wszystko + mięso z rosołu zmielić, dodać jajko i doprawić na ostro. To bardzo smaczny farsz pierogowy lub krokietowy, lepszy wprawdzie z wołowiną, ale i z mięsem drobiowym jest OK. Poza tym obrane ze skórek mięso rosołowe możesz wykorzystać jako "wkład" galaretkowy: do każdego naczynka z galaretką wedle uznania dajesz; plaster jajka na twardo, mięso, kukurydzę, groszek, pokrojoną w kostkę marchewkę(z tego rosołu) itp. Galaretka też z rosołu+żelatyna.

  • Autor: kawa3 Data: 2006-09-11 09:45:51

    dzięki nabrałam ochoty na te pierożki. żeby tylko moja córka, amatorka pierożków tego ie przeczytała,bo nie mam czasu dziś robic.dzięki,pa

  • Autor: Wróbelek Data: 2006-09-11 12:49:46

    mam nadzieję, że będzie smakował:)))
    Pozdrawiam
    Ania

  • Autor: Aleex Data: 2006-09-11 15:13:30

    Polecam Ci :
    http://wielkiezarcie.com/przepis15066.html
    Ja w ten sposób wykorzystuję mięsko z rosołu.

  • Autor: kawa3 Data: 2006-09-11 23:15:29

    dzięki wam bardzo

  • Autor: marinik Data: 2006-09-12 09:03:55

    z wykrzyknikiem !!!!!! ( albo z kilkoma wykrzyknikami):
    http://wielkiezarcie.com/przepis19655.html

  • Autor: eNka Data: 2006-09-17 12:47:15

    Ja proponuję przepis http://wielkiezarcie.com/przepis14841.html :)
    Jak dla mnie pyszny:)

  • Autor: gosik Data: 2006-10-18 15:40:50

    Ja obieram, kroję w kostkę i zamrażam w woreczkach takie porcje. Mam potem jak znalazł do sosu do spagetti, zapiekanki z ryżem, krokietów, pierogów czy bigosu. Polecam, bo potem jest "gotowe" do użycia.
    Pozdrawiam

  • Autor: eewag Data: 2006-10-18 17:35:30

    robię dokładnie tak samo, jak gosik - potem tylko wołowinka do tego, przez maszynkę i farsz do pierogów gotowy :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu