a ja przygotowuje ciasto z maki ,jajka takie geste dosyc- miesko kroje w drobne czasteczki i wrzucam je do ciasta i teraz albo smaze jako jeden duzy placek na patelni,albo kilka mniejszych....do ciasta mozna dodac jakies przyprawy(majeranek)albo dorzucic papryke ,lub cebulke....do tego rowniez moze byc sosic-czosnkowy,pomidorowy itd -pozdrawiam
u nas to sie albo sosik robi i takie miesko obrane i podrobione. I to do kluseczek. Albo takie coś: gotujesz ryż, warzywka w kosteczkę i takie mieśko. I t o wszystko do naczynia żaroodpornego, ryż,warzywka, obrane mięsko, i znowu ryż.. Tu jest przepis na sosik: http://wielkiezarcie.com/przepis13130.html
Kapustę kiszoną ugotować z przyprawami, osobno ugotować suszone grzybki, jedno i drugie odcisnąć, wszystko + mięso z rosołu zmielić, dodać jajko i doprawić na ostro. To bardzo smaczny farsz pierogowy lub krokietowy, lepszy wprawdzie z wołowiną, ale i z mięsem drobiowym jest OK. Poza tym obrane ze skórek mięso rosołowe możesz wykorzystać jako "wkład" galaretkowy: do każdego naczynka z galaretką wedle uznania dajesz; plaster jajka na twardo, mięso, kukurydzę, groszek, pokrojoną w kostkę marchewkę(z tego rosołu) itp. Galaretka też z rosołu+żelatyna.
Ja obieram, kroję w kostkę i zamrażam w woreczkach takie porcje. Mam potem jak znalazł do sosu do spagetti, zapiekanki z ryżem, krokietów, pierogów czy bigosu. Polecam, bo potem jest "gotowe" do użycia. Pozdrawiam
może macie jakieś pomysły na mięsko z rosołu bo obsmażanego już u mnie nie chcą.
Może pierogi.
Potrawka w sosie śmietanowo-koperkowym,krokiety albo kluski ziemniaczane nadziewane /ja robię z gorącym sosem chrzanowym/.
zrobiła bym najchętniej jakąś potrawkę do ryżu.
a może krokiety
a ja przygotowuje ciasto z maki ,jajka takie geste dosyc- miesko kroje w drobne czasteczki i wrzucam je do ciasta i teraz albo smaze jako jeden duzy placek na patelni,albo kilka mniejszych....do ciasta mozna dodac jakies przyprawy(majeranek)albo dorzucic papryke ,lub cebulke....do tego rowniez moze byc sosic-czosnkowy,pomidorowy itd -pozdrawiam
u nas to sie albo sosik robi i takie miesko obrane i podrobione. I to do kluseczek. Albo takie coś: gotujesz ryż, warzywka w kosteczkę i takie mieśko. I t o wszystko do naczynia żaroodpornego, ryż,warzywka, obrane mięsko, i znowu ryż.. Tu jest przepis na sosik: http://wielkiezarcie.com/przepis13130.html
dziękuję wam za sugestie pewnie po kolei wszystkie przepisy wykorzystam.jutro będzie danie wróbelka pa
Kapustę kiszoną ugotować z przyprawami, osobno ugotować suszone grzybki, jedno i drugie odcisnąć, wszystko + mięso z rosołu zmielić, dodać jajko i doprawić na ostro. To bardzo smaczny farsz pierogowy lub krokietowy, lepszy wprawdzie z wołowiną, ale i z mięsem drobiowym jest OK. Poza tym obrane ze skórek mięso rosołowe możesz wykorzystać jako "wkład" galaretkowy: do każdego naczynka z galaretką wedle uznania dajesz; plaster jajka na twardo, mięso, kukurydzę, groszek, pokrojoną w kostkę marchewkę(z tego rosołu) itp. Galaretka też z rosołu+żelatyna.
dzięki nabrałam ochoty na te pierożki. żeby tylko moja córka, amatorka pierożków tego ie przeczytała,bo nie mam czasu dziś robic.dzięki,pa
mam nadzieję, że będzie smakował:)))
Pozdrawiam
Ania
Polecam Ci :
http://wielkiezarcie.com/przepis15066.html
Ja w ten sposób wykorzystuję mięsko z rosołu.
A tu proszę, wygrzebałam podobne wątki. Może znajdziesz jeszcze coś ciekawego:
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=19558&post=19574
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=74113&post=74313 http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=48711&post=48730 http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=34523&post=34563
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=19558&post=19786
dzięki wam bardzo
z wykrzyknikiem !!!!!! ( albo z kilkoma wykrzyknikami):
http://wielkiezarcie.com/przepis19655.html
Ja proponuję przepis http://wielkiezarcie.com/przepis14841.html :)
Jak dla mnie pyszny:)
Ja obieram, kroję w kostkę i zamrażam w woreczkach takie porcje. Mam potem jak znalazł do sosu do spagetti, zapiekanki z ryżem, krokietów, pierogów czy bigosu. Polecam, bo potem jest "gotowe" do użycia.
Pozdrawiam
robię dokładnie tak samo, jak gosik - potem tylko wołowinka do tego, przez maszynkę i farsz do pierogów gotowy :)