mam pytanie i proszę o jak najszybszą odpowiedź chcialem obrac papryke ze skory aale nie wiem jak to zrobic aby skorka schodzila gladko i bez problemu np. jak ze sparzonego pomidorka...rozumiecie o co mi biega...kiedys widzialem taka porade w tv jak to zrobic ale coz wylecialo mi z glowy...za wszelkie porady bede bardzo wdzieczny...pozdrawiam...szczepanto:)
opieksza paprykę w piekarniku , aż dostanie takich czarnych purchli , wkłądasz do torebki foliowej i ją zamykasz. Po pewnym czasie skórka bedzie pięknie odchodziła. Ja jak mam 1 czy 2 papryki , to szybko je opalam nad płomieniem kuchenki. Można taka opieczoną papryczkę położyć w miseczce i przykryć następną.
polecam cale lub rozpolowione i oczyszczone polozyc na blasze, jesli przepolowione skorka do gory, Wstawic pod grilla lub w bardzo (200-250°C) goracy piec i opiekac az skorka popeka i zrobi sie doslownie czarna. Uwaga: ale tylko skorka! Wyjac wlozyc na talerz albo do miski i przykryc wilgotna sciereczka. Po okolo pieciu minutach oplukac lekko pocierajac pod woda. Skorka odchodzi sama a papryka tak podpieczona ma wspanialy aromat. Jesli ociupinka skorki gdzies pozostanie to nic nie szkodzi - ma specyficzny aromat. Z takiej papryki mozna przyzadzic pyszna przekaske: Jeszcze ciepla posoloc,popieprzyc i zalac olejem wymieszanym z octem do smaku . Odstawic by sie przegryzlo i wcinac! Pozdrawiam serdecznie!
mam pytanie i proszę o jak najszybszą odpowiedź chcialem obrac papryke ze skory aale nie wiem jak to zrobic aby skorka schodzila gladko i bez problemu np. jak ze sparzonego pomidorka...rozumiecie o co mi biega...kiedys widzialem taka porade w tv jak to zrobic ale coz wylecialo mi z glowy...za wszelkie porady bede bardzo wdzieczny...pozdrawiam...szczepanto:)
Mozesz ja obgotować kilka minut w wodzie lub do piekarnika na kilka minut. Skorka wtedy schodzi idealnie. Pozdrawiam Mlena
opieksza paprykę w piekarniku , aż dostanie takich czarnych purchli , wkłądasz do torebki foliowej i ją zamykasz. Po pewnym czasie skórka bedzie pięknie odchodziła. Ja jak mam 1 czy 2 papryki , to szybko je opalam nad płomieniem kuchenki. Można taka opieczoną papryczkę położyć w miseczce i przykryć następną.
polecam cale lub rozpolowione i oczyszczone polozyc na blasze, jesli przepolowione skorka do gory, Wstawic pod grilla lub w bardzo (200-250°C) goracy piec i opiekac az skorka popeka i zrobi sie doslownie czarna. Uwaga: ale tylko skorka! Wyjac wlozyc na talerz albo do miski i przykryc wilgotna sciereczka. Po okolo pieciu minutach oplukac lekko pocierajac pod woda. Skorka odchodzi sama a papryka tak podpieczona ma wspanialy aromat. Jesli ociupinka skorki gdzies pozostanie to nic nie szkodzi - ma specyficzny aromat. Z takiej papryki mozna przyzadzic pyszna przekaske: Jeszcze ciepla posoloc,popieprzyc i zalac olejem wymieszanym z octem do smaku . Odstawic by sie przegryzlo i wcinac! Pozdrawiam serdecznie!
wielkiezarcie.com/przepis15666.html zobacz tutaj .... mniam mniam, ja robie co tydzien taki gar papryki ....