Forum

Gawędy o jedzeniu

CHILI marynowana ostra papryczka

  • Autor: Martyniak Data: 2006-09-13 14:21:55

    Mam pytanie, czy może wie ktoś, jak zamarynowac ostra papryczke na zimę. czy tak samo jak zwyklą paprykę?? jaka zalewa, jakie proporcje. Proszę was o odpowiedź. POzdrawiam.

  • Autor: Janek Data: 2006-09-13 21:54:07

    Dokładnie tak samo ...tylko w całości, lekko naciąć możesz na krzyż przy ogonku i przy czubku. Nie za mocno, chodzi tylko o dostęp octu ...ale nacinanie nie jest  zawsze potrzebne, niektóre papryczki są jakoś dziwnie "hermetyczne".
    Jeśli używasz octu spirytusowego to do słoiczka wkładaj średniej wielkości całe jabłko, tylko delikatnie oczyść z resztek kwiatu i usuń ogonek.
    Pozdrawiam.
    Janek
    P.S.
    Do każdego słoiczka dodaj łyżkę oleju (ja daję słonecznikowy).

  • Autor: Martyniak Data: 2006-09-14 14:32:58

    Super, dziękuję, uwielbiam ostrą papryke, a kupna- zimą jest dość droga, jak na ilości, ajkie spożywam. jeszcze raz dzieki i Pozdrawiam gorąco. Marta

Przejdź do pełnej wersji serwisu