Forum

Kuchenne porady

Wyjazdowe jedzenie - jakieś pomysły?

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-15 11:01:24

    Mam do was prośbę. Może poddacie mi jakieś przepisy, które pozwolą mi przygotować prowiant (niesuchy), który mogłabym zabrać na wyjazdy?
    Problem w tym,ze nie mam mozliwości podgrzewania tego co ze sobą zabieram,a czasu na obiady w restauracji niestety nie mam. Może coś wam wpadnie do głowy.
    Może jakieś pieczenie,ewentualnie do tego sałatki? Moje pomysły już mi się przejadły ...
    Z góry dziekuję

  • Autor: Gapa_1410 Data: 2006-09-15 15:45:00

    Góra naleśników z serkiem, złożonych w trójkąty, zapakowanych w folię aluminiową. Pozdrawiam:)

  • Autor: elo Data: 2006-09-15 16:02:09

    Mogą być jakieś paszteciki, albo bułeczki drożdżowe nadziewane farszem np. kapusta kiszona z pieczarkami.

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-17 10:39:54

    Użytkownik elo napisał w wiadomości:
    > Mogą być jakieś paszteciki, albo bułeczki drożdżowe nadziewane farszem np.
    > kapusta kiszona z pieczarkami.

    Mam nadzieje,ze znaję tutaj przepis na bułeczki i kapustę:) Świetny pomysł - dziękuję:)

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-17 10:38:36

    Zimą łatwij to przechować bez lodówki..Dziękuję:)

  • Autor: zabki Data: 2006-09-15 21:34:17

    Moja mama zawsze robiła nam boczek w słoikach gdy jechaliśmy na ryby.

    - świeży boczek
    - cebula
    - papryka słodka ( proszek )
    - sól ( ja teraz zamiast soli daję vegetę )
    - czosnek ( może być granulowany )

    Boczek pokroić w paski, cebulę też pokroić, wszystko razem wysmażyć tak jak lubisz - mniej lub bardziej. Od razu gorące powkładać do słoików, zakręcić wieczka i "odwrócić do góry nogami" Takie zaprawy mogą stać długo - jak każde inne gotowane zaprawy w słoikach.

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2006-09-17 11:26:34

    Długie te wyjazdy?2-3dni,czy wiecej?

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-17 11:31:02

    Użytkownik kucharkalitewska napisał w wiadomości:
    > Długie te wyjazdy?2-3dni,czy wiecej?
    2-3 dniowe i niestety nie mam lodówki ani kuchni..

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2006-09-17 13:27:24

    Na pierwszy dzień pikantne pieczone udka.

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-17 13:32:51

    Użytkownik kucharkalitewska napisał w wiadomości:
    > Na pierwszy dzień pikantne pieczone udka.

    A otrzymam jakiś specjalny przepis? Moje pomysły już mi się przejadly:)

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2006-09-17 15:18:35

    Spróbuj "Udka kurczaka w keczupie" ewci2004

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-17 15:56:23

    Super,zrobie takie. Smacznie się zapowiada:) Dziękuję sedecznie za podpowiedź.
    MySpace Layouts

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2006-09-17 16:30:02

    Jest perę ciekawych udek w dziale drób.

  • Autor: bergamotka Data: 2006-09-18 22:43:09

    Kucharko, a co na następny dzień poleciłabyś??:)

  • Autor: kucharkalitewska Data: 2006-09-23 07:32:04

    Dopóki jest takciepło,na nastepne dni przydałoby się coś zapasteryzowanego w słoiku.Jakieś klopsy,czy inne mięso.

Przejdź do pełnej wersji serwisu