Mam do was prośbę. Może poddacie mi jakieś przepisy, które pozwolą mi przygotować prowiant (niesuchy), który mogłabym zabrać na wyjazdy? Problem w tym,ze nie mam mozliwości podgrzewania tego co ze sobą zabieram,a czasu na obiady w restauracji niestety nie mam. Może coś wam wpadnie do głowy. Może jakieś pieczenie,ewentualnie do tego sałatki? Moje pomysły już mi się przejadły ... Z góry dziekuję
Moja mama zawsze robiła nam boczek w słoikach gdy jechaliśmy na ryby.
- świeży boczek - cebula - papryka słodka ( proszek ) - sól ( ja teraz zamiast soli daję vegetę ) - czosnek ( może być granulowany )
Boczek pokroić w paski, cebulę też pokroić, wszystko razem wysmażyć tak jak lubisz - mniej lub bardziej. Od razu gorące powkładać do słoików, zakręcić wieczka i "odwrócić do góry nogami" Takie zaprawy mogą stać długo - jak każde inne gotowane zaprawy w słoikach.
Mam do was prośbę. Może poddacie mi jakieś przepisy, które pozwolą mi przygotować prowiant (niesuchy), który mogłabym zabrać na wyjazdy?
Problem w tym,ze nie mam mozliwości podgrzewania tego co ze sobą zabieram,a czasu na obiady w restauracji niestety nie mam. Może coś wam wpadnie do głowy.
Może jakieś pieczenie,ewentualnie do tego sałatki? Moje pomysły już mi się przejadły ...
Z góry dziekuję
Góra naleśników z serkiem, złożonych w trójkąty, zapakowanych w folię aluminiową. Pozdrawiam:)
Mogą być jakieś paszteciki, albo bułeczki drożdżowe nadziewane farszem np. kapusta kiszona z pieczarkami.
Użytkownik elo napisał w wiadomości:
> Mogą być jakieś paszteciki, albo bułeczki drożdżowe nadziewane farszem np.
> kapusta kiszona z pieczarkami.
Mam nadzieje,ze znaję tutaj przepis na bułeczki i kapustę:) Świetny pomysł - dziękuję:)
Zimą łatwij to przechować bez lodówki..Dziękuję:)
Moja mama zawsze robiła nam boczek w słoikach gdy jechaliśmy na ryby.
- świeży boczek
- cebula
- papryka słodka ( proszek )
- sól ( ja teraz zamiast soli daję vegetę )
- czosnek ( może być granulowany )
Boczek pokroić w paski, cebulę też pokroić, wszystko razem wysmażyć tak jak lubisz - mniej lub bardziej. Od razu gorące powkładać do słoików, zakręcić wieczka i "odwrócić do góry nogami" Takie zaprawy mogą stać długo - jak każde inne gotowane zaprawy w słoikach.
Długie te wyjazdy?2-3dni,czy wiecej?
Użytkownik kucharkalitewska napisał w wiadomości:
> Długie te wyjazdy?2-3dni,czy wiecej?
2-3 dniowe i niestety nie mam lodówki ani kuchni..
Na pierwszy dzień pikantne pieczone udka.
Użytkownik kucharkalitewska napisał w wiadomości:
> Na pierwszy dzień pikantne pieczone udka.
A otrzymam jakiś specjalny przepis? Moje pomysły już mi się przejadly:)
Spróbuj "Udka kurczaka w keczupie" ewci2004
Super,zrobie takie. Smacznie się zapowiada:) Dziękuję sedecznie za podpowiedź.

Jest perę ciekawych udek w dziale drób.
Kucharko, a co na następny dzień poleciłabyś??:)
Dopóki jest takciepło,na nastepne dni przydałoby się coś zapasteryzowanego w słoiku.Jakieś klopsy,czy inne mięso.