Kochani szukam dokladnego przepisu na buraczki takie do sloików ale bez dodatków - jak czosnek czy papryka jakos nie moge sie odnalesc . Prosze aby przepis byl sprawdzony
Ja buraczki gotuję ,jak są ugotowne trę je na tarce ,doprawiam do smaku octem ,pieprzem,solą ,cukrem i olejem ,potem słoiki gotuję.Po otworzeniu kroje drobniutko cebulkę i są bardzo pyszne jak czegoś za mało zawsze można dosmaczyć.
Właśnie w tym roku zrobiłam dużo buraczków w słoikach.Przyrządza się je bardzo prosto. Ugotowane trę na tarce, doprawiam solą, cukrem, małą ilością octu i oliwą z oliwek. Napełnione do brzegów słoiki pasteryzuję ok. 15 minut. Powodzenia!
Albo: ugotowane (ze skórką) i utarte (na tarce z wiekszymi oczkami) buraczki doprawić solą, cukrem i ciutem kwasku cytrynowego, do słoikow, pasteryzować ok. 15 minut. Sa pyszne i łagodne, mozna potem podawać zasmażane na gorąco lub - po wymieszaniu z chrzanem jako ćwikłe, na zimno.
Juz od niepamietnych czasów buraczki robię podobnie jak EWA007, zamiast kwasku dodaję tak na wyczucie ocet . W zimie na patelnie na masełko i do drugiego danka albo do wywaru i barszczyk gotowy, tylko troszeczkę trzeba jednak przyprawić. Naprawdę są wysmienite. Mam dzialke, ale mieszkam w bloku i warzywa raczej niezbyt przechowuja sie w piwnicy. Zeby się nie zmarnowały więc buraczki idą do słoiczków. Moje dzieci choć mieszkają dość daleko ode mnie to jednak co roku zabierają po kilka o nawet kilkanascie takich słoiczków. Polecam.
Kochani szukam dokladnego przepisu na buraczki takie do sloików ale bez dodatków - jak czosnek czy papryka jakos nie moge sie odnalesc . Prosze aby przepis byl sprawdzony
Wejdź w przepisy i kliknij '' przetwory '' a tam buraczków na wiele sposobów
pozdrawiam
Ja robię tradycyjne to znaczy : sól , cukier i ocet - wszystko według swojego smaku.
a jak dokladnie to robisz?
Ja buraczki gotuję ,jak są ugotowne trę je na tarce ,doprawiam do smaku octem ,pieprzem,solą ,cukrem i olejem ,potem słoiki gotuję.Po otworzeniu kroje drobniutko cebulkę i są bardzo pyszne jak czegoś za mało zawsze można dosmaczyć.
Właśnie w tym roku zrobiłam dużo buraczków w słoikach.Przyrządza się je bardzo prosto. Ugotowane trę na tarce, doprawiam solą, cukrem, małą ilością octu i oliwą z oliwek. Napełnione do brzegów słoiki pasteryzuję ok. 15 minut. Powodzenia!
Albo: ugotowane (ze skórką) i utarte (na tarce z wiekszymi oczkami) buraczki doprawić solą, cukrem i ciutem kwasku cytrynowego, do słoikow, pasteryzować ok. 15 minut. Sa pyszne i łagodne, mozna potem podawać zasmażane na gorąco lub - po wymieszaniu z chrzanem jako ćwikłe, na zimno.
Juz od niepamietnych czasów buraczki robię podobnie jak EWA007, zamiast kwasku dodaję tak na wyczucie ocet . W zimie na patelnie na masełko i do drugiego danka albo do wywaru i barszczyk gotowy, tylko troszeczkę trzeba jednak przyprawić. Naprawdę są wysmienite. Mam dzialke, ale mieszkam w bloku i warzywa raczej niezbyt przechowuja sie w piwnicy. Zeby się nie zmarnowały więc buraczki idą do słoiczków. Moje dzieci choć mieszkają dość daleko ode mnie to jednak co roku zabierają po kilka o nawet kilkanascie takich słoiczków. Polecam.