Gotuję przeważnie rosól zdrobiu i mam potem problem, co zrobić z mięsem. Próbowałam sałatkę albo na krokiety,ale efekt zawsze byl niezadawalający - mięso jest wygotowane i dość suche - może macie jakiś sprawdzony przepis? Z góry dziękuję.
mialam ten sam problem, a wpadlam na ten pomysl przypatkiem gdy z mezem kupilismy pieczonego kurczaka, a zostala nam jego spora ilosc. poobskubywalam na drobne kawalki posypalam przyprawy do miesa i cynamonem, potem na oleju podsmazylam tak aby byl chrupiacy. jedlismy to z chlebem lub z chlebkiem pita, swierzymi warzywami (pomidor, salata, ogorek, por), mieso mozna polac majonezem lub sosem czosnkowym jak kto lubi. wychodzi z tego ala domowy kebab. nastepnym razem robilam z kurczaka z rosolu i bylo tak samo dobre.
Ja przewaznie robie pierogi lub krokiety.Gotuje troche kapusty.Gdy się ugotuje to miele kapuste i mięso,dodaje do tego podsmażoną cebulkę oraz przyprawiam to kucharkiem i przyprawą w płynie do zup.I tak powstaje farsz który wkładam do pierogów lub krokietów.Nigdy nie wychodzi suchy,pycha.
Ja obskubuje mięsko,dorzucam ugotowane wołowe miesko,dodaje do obsmażonej na złoty kolor cebulki,przyprawy,chwilke obsmażam i ten farsz daję do pierogów lub krokietów.
Gotuję przeważnie rosól zdrobiu i mam potem problem, co zrobić z mięsem. Próbowałam sałatkę albo na krokiety,ale efekt zawsze byl niezadawalający - mięso jest wygotowane i dość suche - może macie jakiś sprawdzony przepis? Z góry dziękuję.
Wypróbuj:
http://wielkiezarcie.com/przepis15066.html
Pozdrawiam
To było niedawno http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=86604&post=86626
mialam ten sam problem, a wpadlam na ten pomysl przypatkiem gdy z mezem kupilismy pieczonego kurczaka, a zostala nam jego spora ilosc. poobskubywalam na drobne kawalki posypalam przyprawy do miesa i cynamonem, potem na oleju podsmazylam tak aby byl chrupiacy. jedlismy to z chlebem lub z chlebkiem pita, swierzymi warzywami (pomidor, salata, ogorek, por), mieso mozna polac majonezem lub sosem czosnkowym jak kto lubi. wychodzi z tego ala domowy kebab. nastepnym razem robilam z kurczaka z rosolu i bylo tak samo dobre.
http://wielkiezarcie.com/przepis19062.html
http://wielkiezarcie.com/przepis12897.html
Jak juz masz ugotowane mieso to robi sie to w tempie ekspresowym.
Gotowy obiadek.
Pozdrawiam
Ja przewaznie robie pierogi lub krokiety.Gotuje troche kapusty.Gdy się ugotuje to miele kapuste i mięso,dodaje do tego podsmażoną cebulkę oraz przyprawiam to kucharkiem i przyprawą w płynie do zup.I tak powstaje farsz który wkładam do pierogów lub krokietów.Nigdy nie wychodzi suchy,pycha.
Ja obskubuje mięsko,dorzucam ugotowane wołowe miesko,dodaje do obsmażonej na złoty kolor cebulki,przyprawy,chwilke obsmażam i ten farsz daję do pierogów lub krokietów.
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=86604&post=86626
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=19558&post=19574
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=74113&post=74313
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=48711&post=48730
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=34523&post=34563
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=19558&post=19786
A ja robię sos chrzanowy. Na bazie beszamelu. Z ziemniaczkami... pycha
I tak samo z gotowaną wołowinką. Mniam. Aż mi się jeść zachciało...
Ja podpowiem swój patent, dziś robiłam;) http://wielkiezarcie.com/przepis14841.html