Chyba nie ma takiego imienia to tylko zdrobnienie od imienia Aleksandra, popatrz na tą stronę tam są opisane wszystkie imiona oraz daty imienin tych imion.
Witaj Śnieżko. Mam syna o imieniu Aleksander, do którego zwracamy się Olku. We wskazanym linku nie ma wszystkich imion. Brak miedzy innymi imion moich wnuków: Natan i Nela. Nadajac imiona naszym dzieciom kierowalismy sie imieniem prostym, łatwym w wymowie oraz rzadkim. Kiedys bardzo podobało mi się imie dla dziewczynki - Agnieszka. Brzmi bardzo ciepło. Niestety w tym czasie urodziło sie dośc sporo Agnieszek i zrezygnowalismy z nadania tego imienia naszej córce. Daliśmy jej na imie Anita. Wogóle nadawanie imion naszym dzieciom to cała historia. Uważam, że większośc imion we wskazanym linku są ładne. Pozdrawiam wszystkich (~_~) ABA
Moja corka a na imie OLA (Aleksandra ) ale watpie zeby samo imie Ola przeszlo przez Urzad Stanu Cywilnego (dla aktu urodzenia , musi byc A leksandra ) .
Oooo czyli bedzie moja imienniczka bo ja tez jestem Aleksandra.Zgadzam sie rowniez ze nie ma takiego imienia Ola to jest zdrobnienie od Aleksandry.Imie szczerze mowiac niezbyt mi sie podoba - moze dlatego ze sama je nosze :-).W tym roku jes moda na imiona na literke m.jak jestem w kosciele caly czas sa Malgosie, Magdy :-).Pozdrawiam bobo
Nie zgodze sie ze olga to jest zdrobniale od aleksandry .Aleksandra i Olga to dwa rozne imiona tylko mowi sie na dziewczynki o tym imieniu tak samo.Ja sama mam corke o imieniu Olga a mowimy do niej OLCIA, OLUNIA. Natomiast moj kuzyn ma corke ktora nazwal ALEKSANDRA a wolaja na nia tak samo jak na moja OLE. OLGA to bardzo ladne imie. A w urzedzie tylko mozna zapisac OLGA lub ALEKSANDRA nie ma innej mozliwosci pozdrawiam anna65.
Anno ja nie napisalam ze Olga to zdrobniale od Aleksandry .Ja napisalam ze moze na OlGI tez mowia OLA.Sama znam dwie Olgi na ktore mowia Ola.Natomiast na Aleksandre tez mowia Ola.Wiec czy to bedzie Olga czy Aleksandra to zdrobniale mniej wiecej wszyscy beda mowili Ola.Tylko w urzedzie beda to 2 rozne imiona.Ja bylam zawsze przyzwyczajona ze do mnie mowili Ola.W tej chwili po przeprowadzce mowia mi Aleksandra lub Alex.I tez bylo mi jakos dziwnie choc teraz sie pomalu przyzwyczajam.Pozdrawiam
Nie jestem Ola, nie mam córki Oli - choć o mało co. Miała być Olga, bardzo mi się podoba to imię, ale jak się urodziła...nijak nie pasowało. Ale imię bardzo ładne, zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż Aleksandra (które brzydkie co prawda nie jest, ale przydługie). p.
..jeszcze trzeba sprawdzic czy imie pasuje do nazwiska, czasami krotkie imie odpada przy krotkim nazwisku. Albo imie brzmiace bardzo dostojnie, przy nazwisku dosc pospolitym moze byc smieszne.
W sumie niby dlaczego mieliby w USC nie zapisac imienia Ola, zapisuja Izaury, Brajanów i Kewinów czemu nie Olę?
Bardzo sympatyczne to imie Ola, tak jak mojej poprzedniczce podoba mi się Olga (kresowe brzmienie) takie z charakterem, ale nie kazdemu musi sie podobac.
Swojemu potomkowi gdyby byl plci meskiej nadalabym imie Gniewek. Choruje juz od dluzszego czasu, ale no coz najpierw trzeba miec syna. :-) a potem przekonac jakos małża. Pzdr.
Aleksandra-Ola to ładne imię, ale bardzo modne i popularne od kilku lat. Może okazać się, że "pół ulicy" ma na imię Ola, później w przedszkolu, szkole itp. będą prawie same Ole(już są).
Ola i Aleksandra to ładne imiona. Chyba najważniejsze aby przy wyborze imienia dla dzieck anie kierowac się modą, która szybko sie zmienia, bo mozna w ten sposób zrobic krzywdę dziecku do końca życia
Moja kolezanka niedlugo bedzie rodzic, wie ze bedzie dziewczynka i chciala by nazwac ja ja Ola nie Aleksandra tylko Ola. Co o tym sadzicie?
mi sie bardzo podoba, moja chrześnica ma na imie Aleksandra akurat ale Ola jako samodzielne imie też jest fajne i zawsze to jakoś oryginalniej :))
Chyba nie ma takiego imienia to tylko zdrobnienie od imienia Aleksandra, popatrz na tą stronę tam są opisane wszystkie imiona oraz daty imienin tych imion.
http://www.skarbczyk.com/ zapomniałam jej wkleić, przepraszam.
Oj ile tam imion, najdziwniejszych, o niektorych nawet nie slyszalam, wiec moze wkrotce i Ola tam dopisza:-)Mi osobiscie tez sie podoba samo Ola.
Witaj Śnieżko.
Mam syna o imieniu Aleksander, do którego zwracamy się Olku. We wskazanym linku nie ma wszystkich imion. Brak miedzy innymi imion moich wnuków: Natan i Nela.
Nadajac imiona naszym dzieciom kierowalismy sie imieniem prostym, łatwym w wymowie oraz rzadkim. Kiedys bardzo podobało mi się imie dla dziewczynki - Agnieszka. Brzmi bardzo ciepło. Niestety w tym czasie urodziło sie dośc sporo Agnieszek i zrezygnowalismy z nadania tego imienia naszej córce. Daliśmy jej na imie Anita. Wogóle nadawanie imion naszym dzieciom to cała historia. Uważam, że większośc imion we wskazanym linku są ładne.
Pozdrawiam wszystkich (~_~) ABA
Moja corka a na imie OLA (Aleksandra )
ale watpie zeby samo imie Ola przeszlo przez Urzad Stanu Cywilnego (dla aktu urodzenia , musi byc A
leksandra ) .
Oooo czyli bedzie moja imienniczka bo ja tez jestem Aleksandra.Zgadzam sie rowniez ze nie ma takiego imienia Ola to jest zdrobnienie od Aleksandry.Imie szczerze mowiac niezbyt mi sie podoba - moze dlatego ze sama je nosze :-).W tym roku jes moda na imiona na literke m.jak jestem w kosciele caly czas sa Malgosie, Magdy :-).Pozdrawiam bobo
Wiecie co Moi znajomi maja coreczke wlasnie Ola nie aleksandra tylko ze w usa, wiec moze tym sie zasugerowala
U mnie w rodzinie dziewczynka ma na imię Olga, a też mówią na nią Ola. Rzecz gustu.
Zgadzam sie z Kaska.Moze Olga tez mowia na Olgi Ola.Ola to zdrobnienie od Aleksandry niestety.Ja sama jestem Aleksandra a mowia mi Ola albo Alex
Nie zgodze sie ze olga to jest zdrobniale od aleksandry .Aleksandra i Olga to dwa rozne imiona tylko mowi sie na dziewczynki o tym imieniu tak samo.Ja sama mam corke o imieniu Olga a mowimy do niej OLCIA, OLUNIA. Natomiast moj kuzyn ma corke ktora nazwal ALEKSANDRA a wolaja na nia tak samo jak na moja OLE. OLGA to bardzo ladne imie. A w urzedzie tylko mozna zapisac OLGA lub ALEKSANDRA nie ma innej mozliwosci pozdrawiam anna65.
Anno ja nie napisalam ze Olga to zdrobniale od Aleksandry .Ja napisalam ze moze na OlGI tez mowia OLA.Sama znam dwie Olgi na ktore mowia Ola.Natomiast na Aleksandre tez mowia Ola.Wiec czy to bedzie Olga czy Aleksandra to zdrobniale mniej wiecej wszyscy beda mowili Ola.Tylko w urzedzie beda to 2 rozne imiona.Ja bylam zawsze przyzwyczajona ze do mnie mowili Ola.W tej chwili po przeprowadzce mowia mi Aleksandra lub Alex.I tez bylo mi jakos dziwnie choc teraz sie pomalu przyzwyczajam.Pozdrawiam
A ja mam przyjaciolke Aleksandre, ktora dla nas jest Ola a dla ludzi w pracy jest Sandra. Tez fajnie!
Nie jestem Ola, nie mam córki Oli - choć o mało co. Miała być Olga, bardzo mi się podoba to imię, ale jak się urodziła...nijak nie pasowało. Ale imię bardzo ładne, zdecydowanie bardziej mi odpowiada niż Aleksandra (które brzydkie co prawda nie jest, ale przydługie).
p.
..jeszcze trzeba sprawdzic czy imie pasuje do nazwiska, czasami krotkie imie odpada przy krotkim nazwisku. Albo imie brzmiace bardzo dostojnie, przy nazwisku dosc pospolitym moze byc smieszne.
W sumie niby dlaczego mieliby w USC nie zapisac imienia Ola, zapisuja Izaury, Brajanów i Kewinów czemu nie Olę?
Bardzo sympatyczne to imie Ola, tak jak mojej poprzedniczce podoba mi się Olga (kresowe brzmienie) takie z charakterem, ale nie kazdemu musi sie podobac.
Swojemu potomkowi gdyby byl plci meskiej nadalabym imie Gniewek. Choruje juz od dluzszego czasu, ale no coz najpierw trzeba miec syna. :-) a potem przekonac jakos małża.
Pzdr.
Aleksandra-Ola to ładne imię, ale bardzo modne i popularne od kilku lat. Może okazać się, że "pół ulicy" ma na imię Ola, później w przedszkolu, szkole itp. będą prawie same Ole(już są).
mam corke Ole -to naprawde sliczne imie :))
Ja też !! Ja też !!
A ja tam wolę imię Aleksandra - pięknie brzmiące w pełnej wersji...
Ola i Aleksandra to ładne imiona. Chyba najważniejsze aby przy wyborze imienia dla dzieck anie kierowac się modą, która szybko sie zmienia, bo mozna w ten sposób zrobic krzywdę dziecku do końca życia