Forum

Kuchenne porady

biszkopt przekladany na goraco smietana

  • Autor: mada-chicago Data: 2006-09-21 22:10:35

    kochani poratujcie umknal mi gdzies przepis na tort bodajze truskawkowy przekladany na goraco smietana

    ma ktos przepis???

    plis plis plis

  • Autor: goniaby Data: 2006-09-21 22:13:28

  • Autor: mada-chicago Data: 2006-09-21 22:15:28

    goniaby jestes wielka :):):):):):)

    dzieki serdeczne
    wracam do kuchni pa:)

  • Autor: Kotlinka Data: 2006-09-21 22:14:03

    http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html

  • Autor: renarb Data: 2006-09-21 22:14:37

    Użytkownik mada-chicago napisał w wiadomości:
    > kochani poratujcie umknal mi gdzies przepis na tort bodajze truskawkowy
    > przekladany na goraco smietanama ktos przepis???plis plis plis


    4 jaja
    1 szklanka mąki tortowej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru zwykłego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    około 0,5 litra śmietany 18 %
    truskawki do wyłożenia na ciasto
    2 galaretki truskawkowe

    z wykonaniem chyba sobie poradzisz...:))

  • Autor: Kotlinka Data: 2006-09-21 22:14:51

    MNIAM,MNIAM ,MNIAM, PYCHA:)

  • Autor: mada-chicago Data: 2006-09-21 22:15:51

    dzieki dziewczynki
    idem robic:)

  • Autor: Kasia cz Data: 2006-09-21 22:23:55

    hej mada mam do Ciebie pytanko, z racji tego ze chyba lubisz piec ciasta:-)czy ta nasza sour cream nadaje sie do ciast?

  • Autor: mada-chicago Data: 2006-09-21 22:47:38

    kasiu cz  ja zazwyczaj uzywam polskiej smietany produkowanej jednak w Stanach z Ludwig Dairy, niemniej jednak kilka razy robilam smietanowca z amerykanskiej smietany i dzis tez kupilam amerykanskiej firmy smietane wiec zobaczymy co wyjdzie:)

    mam nadzieje ze oki:):):)

    pozdrowionka

  • Autor: Kasia cz Data: 2006-09-21 22:53:55

    u mnie tez sa polskie sklepy ale pol.smietany nie widzialam, chcialabym zrobic szarlotke, no zobaczymy moze bedzie dobrze:-).Pytam dlatego ze ja bardziej gotuje niz pieke:-)u mnie maz lubi sernik i jablecznik a inne ciasta to musze jesc sama takze dla swojego dobra nie robie za czesto:-).Pozdrawiam i lece do szkoly, zycze udanego wypieku. Tylko nie dziekuj hi hi.

  • Autor: estanish Data: 2006-09-22 10:18:01

    smakowicie się zapowiada tylko ja mam teraz wrzesień w Polsce i zjadliwych truskwek nie widzę. Czy mogę to cudo zrobić z mrożonek a może inne miękkie owoce np. brzoskwinie nadadzą się Ewa

  • Autor: woila Data: 2006-09-22 13:00:48

    Oczywiście, że możesz dać inne owoce i inną galaretkę, najważniesze w tym cieście jest to, że nie robisz jakiegoś kremu tylko przekładasz śmietaną i już! Cały "pic" polega na jego prostocie. Powiem Ci, że często przkładam śmietaną inne ciasta (nie biszkopty) zwłaszcza gdy nie mam produktów albo czasu na zrobienie innego superkremu.. Poza tym zamiast galaretki możesz zrobić polewę lub zwyczajnie posypać cukrem... Widzisz? Kilka pomysłów i kilka różnych ciast. Pozdrawiam!

  • Autor: estanish Data: 2006-09-25 08:21:47

    Wzięłam za małą formę biszkopt wyrósł do samej góry, więc zrobiłam z cukrem pudrem. GENIALNE !!!!!!! przepis fantastyczny szokujący prosty szybko się robi  Ewa

Przejdź do pełnej wersji serwisu