Użytkownik mada-chicago napisał w wiadomości: > kochani poratujcie umknal mi gdzies przepis na tort bodajze truskawkowy > przekladany na goraco smietanama ktos przepis???plis plis plis
kasiu cz ja zazwyczaj uzywam polskiej smietany produkowanej jednak w Stanach z Ludwig Dairy, niemniej jednak kilka razy robilam smietanowca z amerykanskiej smietany i dzis tez kupilam amerykanskiej firmy smietane wiec zobaczymy co wyjdzie:)
u mnie tez sa polskie sklepy ale pol.smietany nie widzialam, chcialabym zrobic szarlotke, no zobaczymy moze bedzie dobrze:-).Pytam dlatego ze ja bardziej gotuje niz pieke:-)u mnie maz lubi sernik i jablecznik a inne ciasta to musze jesc sama takze dla swojego dobra nie robie za czesto:-).Pozdrawiam i lece do szkoly, zycze udanego wypieku. Tylko nie dziekuj hi hi.
smakowicie się zapowiada tylko ja mam teraz wrzesień w Polsce i zjadliwych truskwek nie widzę. Czy mogę to cudo zrobić z mrożonek a może inne miękkie owoce np. brzoskwinie nadadzą się Ewa
Oczywiście, że możesz dać inne owoce i inną galaretkę, najważniesze w tym cieście jest to, że nie robisz jakiegoś kremu tylko przekładasz śmietaną i już! Cały "pic" polega na jego prostocie. Powiem Ci, że często przkładam śmietaną inne ciasta (nie biszkopty) zwłaszcza gdy nie mam produktów albo czasu na zrobienie innego superkremu.. Poza tym zamiast galaretki możesz zrobić polewę lub zwyczajnie posypać cukrem... Widzisz? Kilka pomysłów i kilka różnych ciast. Pozdrawiam!
Wzięłam za małą formę biszkopt wyrósł do samej góry, więc zrobiłam z cukrem pudrem. GENIALNE !!!!!!! przepis fantastyczny szokujący prosty szybko się robi Ewa
kochani poratujcie umknal mi gdzies przepis na tort bodajze truskawkowy przekladany na goraco smietana
ma ktos przepis???
plis plis plis
goniaby jestes wielka :):):):):):)
dzieki serdeczne
wracam do kuchni pa:)
http://wielkiezarcie.com/przepis9933.html
Użytkownik mada-chicago napisał w wiadomości:
> kochani poratujcie umknal mi gdzies przepis na tort bodajze truskawkowy
> przekladany na goraco smietanama ktos przepis???plis plis plis
4 jaja
1 szklanka mąki tortowej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru zwykłego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
około 0,5 litra śmietany 18 %
truskawki do wyłożenia na ciasto
2 galaretki truskawkowe
z wykonaniem chyba sobie poradzisz...:))
MNIAM,MNIAM ,MNIAM, PYCHA:)
dzieki dziewczynki
idem robic:)
hej mada mam do Ciebie pytanko, z racji tego ze chyba lubisz piec ciasta:-)czy ta nasza sour cream nadaje sie do ciast?
kasiu cz ja zazwyczaj uzywam polskiej smietany produkowanej jednak w Stanach z Ludwig Dairy, niemniej jednak kilka razy robilam smietanowca z amerykanskiej smietany i dzis tez kupilam amerykanskiej firmy smietane wiec zobaczymy co wyjdzie:)
mam nadzieje ze oki:):):)
pozdrowionka
u mnie tez sa polskie sklepy ale pol.smietany nie widzialam, chcialabym zrobic szarlotke, no zobaczymy moze bedzie dobrze:-).Pytam dlatego ze ja bardziej gotuje niz pieke:-)u mnie maz lubi sernik i jablecznik a inne ciasta to musze jesc sama takze dla swojego dobra nie robie za czesto:-).Pozdrawiam i lece do szkoly, zycze udanego wypieku. Tylko nie dziekuj hi hi.
smakowicie się zapowiada tylko ja mam teraz wrzesień w Polsce i zjadliwych truskwek nie widzę. Czy mogę to cudo zrobić z mrożonek a może inne miękkie owoce np. brzoskwinie nadadzą się
Ewa
Oczywiście, że możesz dać inne owoce i inną galaretkę, najważniesze w tym cieście jest to, że nie robisz jakiegoś kremu tylko przekładasz śmietaną i już! Cały "pic" polega na jego prostocie. Powiem Ci, że często przkładam śmietaną inne ciasta (nie biszkopty) zwłaszcza gdy nie mam produktów albo czasu na zrobienie innego superkremu.. Poza tym zamiast galaretki możesz zrobić polewę lub zwyczajnie posypać cukrem... Widzisz? Kilka pomysłów i kilka różnych ciast
. Pozdrawiam!
Wzięłam za małą formę biszkopt wyrósł do samej góry, więc zrobiłam z cukrem pudrem. GENIALNE !!!!!!! przepis fantastyczny szokujący prosty szybko się robi Ewa