Forum

Kuchenne porady

Chrupiący kurczak z chińczyka-znacie przepis na panierkę?

• Autor: kamakama Data: 2006-09-23 21:41:14

W każdej chińskiej knajpce w której byłam zawsze jest "chrupiący kurczak" czyli kawałek kurczaka usmażony w czymś pomarańczowym, chrupiącym czyli w panierce, która odchodzi od kurczaka, jest "wysoka" na 2 cm i jest pyszna.... Może wiecie jak to zrobić? Mam dosyć chińskich knajp i chciałabym to sobie w domu zrobić. Oboje z mężem uwielbiamy to danie a w takich knajpkach już się spotkałam z nieświeżym mięsem, nadużyciem sosu sojowego no i pewnie sami wiecie...
    Jak znacie ten przepis to plizzzzzzzzzzzz podajcie

• Autor: Janek Data: 2006-09-23 22:14:37

Kurczak z ...chińczyka..???? ..toż to pachnie mi kanibalizmem.
    J...

• Autor: ilka76 Data: 2006-09-24 08:33:14

Co prawda już całe wieki nie byłam w chińskiej knajpce ale może ta panierka to coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis20196.html oczywiście zrobiona na bardziej pikantnie.

• Autor: tu_gosia Data: 2006-09-24 10:05:29

witaj, ja robie takiego kurczaka w cieście, bardzo nam smakuje, przepis otrzymałam od koleżanki :) http://wielkiezarcie.com/przepis20208.html  Mam nadzieje, że Tobie i mężowi również  bedzie smakowć :) pozdrawiam

• Autor: renataz36 Data: 2006-09-24 10:41:03

tu_gosia ten przepis jest nie udostępniony!!

• Autor: tu_gosia Data: 2006-09-24 16:14:59

upssss....  już powinien byc dostępny :) sorki :)

• Autor: kamakama Data: 2006-10-12 22:21:06

No słuchajcie zrobilam wyżej wymieniony i pychaaaaaaaaaaa, Suoer mniam mniam itak dalej, ale kompletnie nie to. Tam całą pierś wrzucają i to bardziej chrupiące jest,
    Nota bene nic straconego bo ten przepis to miód w gębie. Mąż szczęśliwy i ja również, ale nadal poszukuję.

• Autor: smakosia Data: 2006-10-13 08:08:11

Może się mylę, ale kiedy byłam w sklepie z produktami japońskimi widziałam , że na regałach leżały różne panierki do mięs, co zasugerowało mi, że być może ich skład jest dość bogaty. Aby uzyskać taki efekt pewnie warto poczytać skład tej mieszanki. Niestety sklep znalazłam w Niemczech a w Szczecinie nie ma takiego więc nie pomogę. Może w Twoim mieście jest...? A może znajdziesz coś w internecie? Skoro w kuchni japońskiej są takie mieszanki, to pewnie i w chińskiej. Może warto poszukać produktów kuchni orientalnej w internecie i trafisz na ślad swojej panierki?

• Autor: kamakama Data: 2006-10-14 17:56:36

Będę szukać, na razie zrobiłam ten drugi przepis z płatkami kukrydzianymi, mniaaaam mniaaaam, ale też nie nie to.
    Poszukam tych panierek. Mieszkam w Krakowie, ale nie widzialam ich jeszcze, nie szukalam z 2 strony....
    Dzięki za przepisy irady.

Przejdź do pełnej wersji serwisu