Forum

Kuchenne porady

Żurawina..

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-09-26 14:45:33

    co z niej zrobic, mam jabłka i gruszki.....

  • Autor: mlena Data: 2006-09-26 16:05:34

    Zurawina do mięsa 
     1 kg żurawiny, 1 kg jabłek lub gruszek, ja robię z jablkami ( z antonówką) 0,5 kg cukru , 3/4 szkl wody. Zurawine przebrać, oplukać, zemlec przez masznkę do mięsa. Jabłka lub gruszki obrać, pokroic w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Cukier z woda zgotowac, na goracy syrop wlozyc gruszki lub jabłka i chwilę pogotować, dodać  przekrecona żurawine i stale mieszając gotowac około 20-30 minut. Gorącą żurawine złożyć do wypzrzonych słoiczków. Odwrócić dnem do góry i przykryć do ostygnięcia. Zurawina gotowa do mięska. Pozdrawiam Mlena

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-09-26 16:56:27

    Dzięki

Przejdź do pełnej wersji serwisu