Witam. Ja polecam kulki rybne znajdujące sie w mioch przepisach. Nie są to "czyste" kulki rybne, bo dodaje się do nich jeszcze mięsko. Nie posiadam co prawda pod nimi ani jednego komentarza, ale są to kulki sprawdzone przeze mnie i moich gości i są smaczne. Tak troszkę dziwnie się samej chwalić, ale cóż... ja polecam te właśnie kulki rybne.
Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości: > chodzi mi o taki przepis , zeby kulki z rybki były w zalewie octowej , > moze ktos z Was robi takie cos:) WITAJ takie kulki ostatnio robilam ale z miesa mielonego.Farsz jak na kotlety mielone rybne (boczekwiep,ryba,bulka,cebula,czosnek 1/2,jajko ,przyprawy.) musisz nabierac malą lyżeczką farsz(wielkośc rafaello) obmaczac w mące kartoflanej i srodkiem dłoni formować male kulki i wkładać do gotującej się wody.chwilę pogotować.zalewa;ja do ryby smażonej mam taki przepis 1 litr wody ,1szklanka octu,ziele ,cebula w krążki pokrojona ,liść laurowy ,cukier ,sol-jest to mocna zalewa ,wiec moze zobacz tak: na 2 szkl wody 1/4 octu jak bedzie za slabe to dodasz w/g wlasnego smaku Powodzenia
Witam mam prośbę może ktoś ma taki sparwdzony przepis na takie kulki z matjasa lub morszczuka ?? bardzo bym była wdzięczna pozdrawiam
Olusiu-zajrzyj do przepisow Inki21-ona ma coś takowego w swojej książce;)pozdrawiam
oglądałam , ale chodzi mi o inny rodzaj rybki , tam są z matjasów :)
Witam. Ja polecam kulki rybne znajdujące sie w mioch przepisach. Nie są to "czyste" kulki rybne, bo dodaje się do nich jeszcze mięsko. Nie posiadam co prawda pod nimi ani jednego komentarza, ale są to kulki sprawdzone przeze mnie i moich gości i są smaczne. Tak troszkę dziwnie się samej chwalić, ale cóż... ja polecam te właśnie kulki rybne.
Nie wiem Olusiu czy chodzi Tobie o takie ale może skorzystasz http://wielkiezarcie.com/przepis12762.html pozdrawiam dankarz
chodzi mi o taki przepis , zeby kulki z rybki były w zalewie octowej , moze ktos z Was robi takie cos:)
Użytkownik olusia1 napisał w wiadomości:
> chodzi mi o taki przepis , zeby kulki z rybki były w zalewie octowej ,
> moze ktos z Was robi takie cos:)
WITAJ takie kulki ostatnio robilam ale z miesa mielonego.Farsz jak na kotlety mielone rybne (boczekwiep,ryba,bulka,cebula,czosnek 1/2,jajko ,przyprawy.) musisz nabierac malą lyżeczką farsz(wielkośc rafaello) obmaczac w mące kartoflanej i srodkiem dłoni formować male kulki i wkładać do gotującej się wody.chwilę pogotować.zalewa;ja do ryby smażonej mam taki przepis 1 litr wody ,1szklanka octu,ziele ,cebula w krążki pokrojona ,liść laurowy ,cukier ,sol-jest to mocna zalewa ,wiec moze zobacz tak: na 2 szkl wody 1/4 octu jak bedzie za slabe to dodasz w/g wlasnego smaku Powodzenia