proszę o poradę zdrowotną-a konkretnie chodzi o to jak szybko pozbyć się kataru u 5-letniego dziecka... Ja zwykle leczę się Ferwexem i katar ucieka w podskokach-już dawno mnie nie położył do wyrka;ale Ferwex mozna stosować od 7 lat-wersję ,,Junior''. Czy mozecie mi doradzić jakiś dobry skuteczny sposób?Dzięki za porady
Ja stosuję też lek homeopatyczny w sprayu - EUPHORBIUM (jest bezpieczny i można go stosować dłużej niż tradycyjne krople do nosa). Ja tym leczę moją 2 letnią córkę.
Ja też stosuję u mojego 3 latka ten lek - Euphorbium compositum S - właśnie wczoraj dostał kataru. Tutaj można sobie o nim poczytać http://www.leczsiezdrowo.pl/index.php?id=19.
A jak ma uczulenie? Ja kiedyś skropiłam (ale nie pamiętam co to było), jak Marcin był malutki, dostał mocnego ataku kaszlu. Od tamtej pory żadnych leków do skrapiania i smarowania - niczego co zawiera silne olejki eteryczne.
Z kroplami trzeba uważać - choć pomagają często niszczą śluzówkę nosa, szczególnie przy długotrwałym katarze.
Ja moim maluchom wcześniej dawałam granulki oscilllococinum. Zawsze pomagało. Teraz już oboje z racji wzrostu i wagi mogą brać leki dla dorosłych (fervexu bym im nie podała, ani żadnego leku typu noc, ale to prostsze to już bez problemów)
ja tez stosuje krople Otrivin -pomagaja.Moj synek ma 21 m-cy.Czesto tez staram sie sciagac mu katarek gruszka,powiem szczerze ze po 2 dniach juz jest gesty i w nastepnych dniach jest coraz lepiej.powodzenia!!!
Moja Ola ma sezonowo katar praktycznie non stop, stosuję Tetrisal (krople w aerozolu), może nie likwiduje, ale przeczyszcza nosek i znacznie ułatwia oddychanie.
Aguś zastosuj zwykłą sól morską -spray nazywa się Sterimar lub Mar plus , przeczyszczają nosek dziecka i nie powodują skutków ubocznych , ja je stosuję kiedy moja mała ma katar , pozdrawiam
Och sama hemia , mam dwie wnuczki w domu 8 i 5 lat odkąd mieszkają zemną to jest jóż 3 lata ; prawie nie chodzą do lekarza. Katar, przeziębienie prosta sprawa ;wymoczyć nóżki w gorczycy do wody dodać 2 stołowe łyżki , musi być zmielona na proszek : kaszel natłuścić skórę pleców , ze sproszkowanej gorczycy zrobić papkę nałożyć na lnianą ściereczkę przykryć drugą i tak przygotowany kompres położyć na plecy nie nakładać w okolicy serca . Trzymać aż skóra się zaczerwieni : to takie sposoby mojej mamy ale wybitnie się sprawdzają.
elianna --- dorka nie miała nic złośliwego na myśli , ale podpowiedziala Tobie co możesz faktycznie zrobić , gdyż te Twoje porady są naprawdę cenne. Tu na forum będzie je trudniej znaleźć niż w poradach .To,że nie są to porady kulinarne ,to nic - ale są cenne dla zdrowia !! Pozdrawiam - Eklek
Dzięki Elek skorzystam z porady żle zrozumiałam dobrą radę dopiero teraz otworzyły mi się oczy jestem nowa i dużo muszę się nauczyć pozdrawiam cieplutko.
elianna --- nie za ma co :) I ja kiedyś ( zresztą nie tak dawno ) byłam też "nowa"- a zresztą uczymy się do kończ życia !! Dasz sobie radę - wszystko będzie OKI !! A jak czegoś nie wiesz - to pytaj ...... tu na forum ..... lub na moje gg . Pozdrawiam - Elek .
proszę o poradę zdrowotną-a konkretnie chodzi o to jak szybko pozbyć się kataru u 5-letniego dziecka...
Ja zwykle leczę się Ferwexem i katar ucieka w podskokach-już dawno mnie nie położył do wyrka;ale Ferwex mozna stosować od 7 lat-wersję ,,Junior''.
Czy mozecie mi doradzić jakiś dobry skuteczny sposób?Dzięki za porady
ja kupuje zawsze lek homoopatyczny aconitum-dagomed są to małe granulki można je dac pod język lub rozpuścic w wodzie , u mnie się sprawdza pozdrawiam
Ja stosuję też lek homeopatyczny w sprayu - EUPHORBIUM (jest bezpieczny i można go stosować dłużej niż tradycyjne krople do nosa). Ja tym leczę moją 2 letnią córkę.
Ja też stosuję u mojego 3 latka ten lek - Euphorbium compositum S - właśnie wczoraj dostał kataru. Tutaj można sobie o nim poczytać http://www.leczsiezdrowo.pl/index.php?id=19.
Dodatkowo stosujemy Sterimar - roztwór wody morskiej http://vena-vita.pl/product_info.php?products_id=1612.
Pozdrawiam i życzę szybkiego pozbycia się kataru :)
Aga, spytaj w aptece o Otrivin, nie wiem, czy jest wersja junior. Bardzo skuteczny psik.
Ja skrapiam poduszkę i ubranko nocne kropelkami olbas oil
A jak ma uczulenie? Ja kiedyś skropiłam (ale nie pamiętam co to było), jak Marcin był malutki, dostał mocnego ataku kaszlu. Od tamtej pory żadnych leków do skrapiania i smarowania - niczego co zawiera silne olejki eteryczne.
Z kroplami trzeba uważać - choć pomagają często niszczą śluzówkę nosa, szczególnie przy długotrwałym katarze.
Ja moim maluchom wcześniej dawałam granulki oscilllococinum. Zawsze pomagało.
Teraz już oboje z racji wzrostu i wagi mogą brać leki dla dorosłych (fervexu bym im nie podała, ani żadnego leku typu noc, ale to prostsze to już bez problemów)
ja tez stosuje krople Otrivin -pomagaja.Moj synek ma 21 m-cy.Czesto tez staram sie sciagac mu katarek gruszka,powiem szczerze ze po 2 dniach juz jest gesty i w nastepnych dniach jest coraz lepiej.powodzenia!!!
Moja Ola ma sezonowo katar praktycznie non stop, stosuję Tetrisal (krople w aerozolu), może nie likwiduje, ale przeczyszcza nosek i znacznie ułatwia oddychanie.
Bardzo Wam dziękuję-każda porada jest cenna!
Skorzystam na pewno.Pozdrowienia dla Wszystkich
Aguś zastosuj zwykłą sól morską -spray nazywa się Sterimar lub Mar plus , przeczyszczają nosek dziecka i nie powodują skutków ubocznych , ja je stosuję kiedy moja mała ma katar , pozdrawiam
Och sama hemia , mam dwie wnuczki w domu 8 i 5 lat odkąd mieszkają zemną to jest jóż 3 lata ; prawie nie chodzą do lekarza. Katar, przeziębienie prosta sprawa ;wymoczyć nóżki w gorczycy do wody dodać 2 stołowe łyżki , musi być zmielona na proszek : kaszel natłuścić skórę pleców , ze sproszkowanej gorczycy zrobić papkę nałożyć na lnianą ściereczkę przykryć drugą i tak przygotowany kompres położyć na plecy nie nakładać w okolicy serca . Trzymać aż skóra się zaczerwieni : to takie sposoby mojej mamy ale wybitnie się sprawdzają.
Wpisz do porad, łatwiej będzie znaleźć, cenne uwagi:)
Jesteś nieco uszczypliwa to nie są kuchenne porady
elianna --- dorka nie miała nic złośliwego na myśli , ale podpowiedziala Tobie co możesz faktycznie zrobić , gdyż te Twoje porady są naprawdę cenne.
Tu na forum będzie je trudniej znaleźć niż w poradach .To,że nie są to porady kulinarne ,to nic - ale są cenne dla zdrowia !!
Pozdrawiam - Eklek
Tu chodzi nie o " Kuchenne porady" na forum - tylko o "porady" w Artykułach" .
Elek
Dzięki Elek skorzystam z porady żle zrozumiałam dobrą radę dopiero teraz otworzyły mi się oczy jestem nowa i dużo muszę się nauczyć
pozdrawiam cieplutko.
elianna --- nie za ma co :)
I ja kiedyś ( zresztą nie tak dawno ) byłam też "nowa"- a zresztą uczymy się do kończ życia !!
Dasz sobie radę - wszystko będzie OKI !!
A jak czegoś nie wiesz - to pytaj ...... tu na forum ..... lub na moje gg .
Pozdrawiam - Elek .
Sorki dorka ale mi głupio
dopiero Elek mnie oświecił jszcze raz przepraszam i pozdrawiam .