popieram propozycję emerytki, porcje mięsa duszone w sosie są przepyszne, my tak robimy, a jak zrobimy dużo to hop do zamrażalnika na szybki obiad się nada :P
U nas też tak się robi jak nie ma czasu na gotowanie to dzień wcześniej takie mięsko z sosikiem, następnego dnia t ylko podgrzać i gotowe:). A zresztą mamy dużo takich szybkich obiadkó. Na przykład makaron ugotować do tego ser biały wrzucići gotowe, potem na tależi z cukrem.
Często też robimi w większych ilościach krokiety, gołąbki, pierogi, fasolkę po bretońcku bigos czy łazanki. W większych ilościach po to żeby zamrozić i jak jest taki dzień że nie ma czasu na gotowanie to się dzień wcześniej na noc wyciągało z zamrażarki i jak znalazł.
dziękuję wam bardzo za pomysły. myślę że zrobię krokiety, bo dawno ich nie jadłam. bigos mnie chęci, ale to za dużo roboty, dlatego pójdę sobie na kompromis i zrobię po prostu kapustę na szybko ;) dzięki
witam
muszę w sobotę ugotować obiad niedzielny - i w niedzielę tylko podgrzać - bardzo proszę o propozycje
proponuje miesko podduszone w sosiku a do tegzaco kluski slaskie-w niedziele tylko podgrzac miesko,i kluski we wrzacej wodzie i juz!!!
popieram propozycję emerytki, porcje mięsa duszone w sosie są przepyszne, my tak robimy, a jak zrobimy dużo to hop do zamrażalnika na szybki obiad się nada :P
U nas też tak się robi jak nie ma czasu na gotowanie to dzień wcześniej takie mięsko z sosikiem, następnego dnia t ylko podgrzać i gotowe:). A zresztą mamy dużo takich szybkich obiadkó. Na przykład makaron ugotować do tego ser biały wrzucići gotowe, potem na tależi z cukrem.
Często też robimi w większych ilościach krokiety, gołąbki, pierogi, fasolkę po bretońcku bigos czy łazanki. W większych ilościach po to żeby zamrozić i jak jest taki dzień że nie ma czasu na gotowanie to się dzień wcześniej na noc wyciągało z zamrażarki i jak znalazł.
dokładnie. My mrozimy pierogi kopytka,leczo, aa i bigos zimą,mrożony odmrożony najlepszy !! I goląbki w pomidorowym sosie
dziękuję wam bardzo za pomysły. myślę że zrobię krokiety, bo dawno ich nie jadłam. bigos mnie chęci, ale to za dużo roboty, dlatego pójdę sobie na kompromis i zrobię po prostu kapustę na szybko ;) dzięki
a ja proponuje jeszcze do sosiku kaputke kwasną zasmazaną z cebulka i skwarkami pycha jeżeli ktos będzie chciał podam przepis pozdrawiam i smacznego
Bigos!! Tylko to smakuje lepiej po podgrzaniu niż świeżo zrobione!