Możesz ją nieco "osłabić" dodając paprykę słodką, proporcje dobierajac wg własnego uznania.Węgrzy dają więcej soli i ...maggi(!) ja robię to gdy już wykańczam robiąc konkretny sos ...czyli "wariacje na temat chili"... Pozdrawiam. Ja...
Masz racje ....nie wpisałem oleju ale już poprawione. Dziękuję za uwagę, i przepraszam za przeoczenie. Że też nikt nie zauważył (...albo nie robił i dlatego). Ja... P.S. Przepraszam ,ze dopiero teraz ale dopiero wróciłem z działki. J.
Swoją drogą, możesz zagęścić mączką ziemniaczaną, postępując jak z kisielem (tylko nie przesadź !!). Nie zmieni to smaku, a tylko zagęści. Pozdrawiam. Ja...
jak nie zmieni - może nie paprykę, ale kiedyś tak zagęściłam przecier pomidorowy - smakowało tak krochmalowato. w zupie to oczywiście już nie robiło róznicy, ale spróbowanie ze słoika - nie spodobało mi się.
Czy ktos może wie jak sie robi paste z papryczki ostrej ..........taką prawdziwą wegierską
Znalazłam tylko to http://wielkiezarcie.com/przepis19020.html
Możesz ją nieco "osłabić" dodając paprykę słodką, proporcje dobierajac wg własnego uznania.Węgrzy dają więcej soli i ...maggi(!) ja robię to gdy już wykańczam robiąc konkretny sos ...czyli "wariacje na temat chili"...
Pozdrawiam.
Ja...
po lewej stronie ..składniki nie ma wogóle mowy o oliwie , natomiast w przepisie oliwe dodaje się ......czy ktos robił tą pastę ? :)
Masz racje ....nie wpisałem oleju ale już poprawione.
Dziękuję za uwagę, i przepraszam za przeoczenie. Że też nikt nie zauważył (...albo nie robił i dlatego).
Ja...
P.S.
Przepraszam ,ze dopiero teraz ale dopiero wróciłem z działki.
J.
Janek proszę o pomoc ..... zrobiłam, ale chyba coś nie tak mi wyszło ..dość luźna jak na pastę, jasny kolor ..
Sorki, dopiero przeczytałem , jeśli masz GG ...wejdź..czekam do 20²°
Janek
Swoją drogą, możesz zagęścić mączką ziemniaczaną, postępując jak z kisielem (tylko nie przesadź !!). Nie zmieni to smaku, a tylko zagęści.
Pozdrawiam.
Ja...
jak nie zmieni - może nie paprykę, ale kiedyś tak zagęściłam przecier pomidorowy - smakowało tak krochmalowato. w zupie to oczywiście już nie robiło róznicy, ale spróbowanie ze słoika - nie spodobało mi się.
Oczywiście ...czysty kwas z pomidorów...połączenie iście "szatańskie". No i sprawa ilości.
Ja...