Forum

Gawędy o jedzeniu

pasta z papryczki ostrej

  • Autor: pinnii Data: 2006-09-29 23:28:46

    Czy ktos może wie jak sie robi  paste z papryczki ostrej ..........taką prawdziwą  wegierską

  • Autor: jola Data: 2006-09-30 09:01:49

    Znalazłam tylko to http://wielkiezarcie.com/przepis19020.html

  • Autor: Janek Data: 2006-09-30 10:15:37

    Możesz ją nieco "osłabić" dodając paprykę słodką, proporcje dobierajac wg własnego uznania.Węgrzy dają więcej soli i ...maggi(!) ja robię to gdy już wykańczam robiąc konkretny sos ...czyli "wariacje na temat chili"...
    Pozdrawiam.
    Ja...

  • Autor: pinnii Data: 2006-09-30 15:54:25

    po lewej stronie  ..składniki nie ma wogóle mowy o oliwie , natomiast w przepisie oliwe dodaje się ......czy ktos robił tą pastę  ? :)

  • Autor: Janek Data: 2006-09-30 21:25:37

    Masz racje ....nie wpisałem oleju ale już poprawione.
    Dziękuję za uwagę, i przepraszam za przeoczenie. Że też nikt nie zauważył (...albo nie robił i dlatego).
    Ja...
    P.S.
    Przepraszam ,ze dopiero teraz ale dopiero wróciłem z działki.
    J.

  • Autor: pinnii Data: 2006-10-02 15:33:21

    Janek proszę o pomoc ..... zrobiłam, ale chyba coś nie tak  mi wyszło   ..dość  luźna jak na pastę, jasny kolor ..

  • Autor: Janek Data: 2006-10-02 20:09:18

    Sorki, dopiero przeczytałem , jeśli masz GG  ...wejdź..czekam do 20²°
    Janek

  • Autor: Janek Data: 2006-10-02 20:23:30

    Swoją drogą, możesz zagęścić mączką ziemniaczaną, postępując jak z kisielem (tylko nie przesadź !!). Nie zmieni to smaku, a tylko zagęści.
    Pozdrawiam.
    Ja...

  • Autor: ekkore Data: 2006-10-03 07:48:00

    jak nie zmieni - może nie paprykę, ale kiedyś tak zagęściłam przecier pomidorowy - smakowało tak krochmalowato. w zupie to oczywiście już nie robiło róznicy, ale spróbowanie ze słoika - nie spodobało mi się.

  • Autor: Janek Data: 2006-10-03 13:57:11

    Oczywiście ...czysty kwas z pomidorów...połączenie iście "szatańskie". No i sprawa ilości.

    Ja...

Przejdź do pełnej wersji serwisu