Dostałam od koleżanki 4 puszki owoców tropicalnych(ananas, papaya, banan, guava) i nie mam pomysłu do czego je wykorzystać. Może ktoś ma jakiś pomysł na to ,,z czym to się je". Wiem, że na Was zawsze można liczyć w kwestii doradztwa i czekam na propozycje. Z góry dziękuję
dodaj jeszcze winogrona, kiwi plus ewentualne ulubione owoce sezonowe (mogą być też jabłka i gruszki, ale czarnieją i nie zawsze pomaga skrapianie sokiem z cytryny). Zalej to wszystko sokiem od owocówz puszki, wymieszaj - masz pyszną sałatkę na deser
Możesz je odsączyć, ew. dodać jeszcze inne owoce jakie lubisz, Włóż je do większej szkalanej miski, zalej odrobiną czerwonego, wytrawnego wina, wstaw do lodówki, żeby lekko się schłodziło(zamieszaj czasmi.żeby wszystkie owoce chłonęły winko). Ułóż w małe salaterki, możesz polać sosem karmelowym lub czekoladowym, to co wystaje z wina. Przed podaniem udekoruj listkami mięty. Alkoholowy desr owocowy możesz zaserwować gościom np po obiadku. Przyznam, ze same truskawki w winie są wyśmienite ale inne owoce też można podawać w ten sposób.
ja wymyśliłam jeszcze lody z bitą śmietaną, obficie posypane mieszanką z puszki (jak duże kawałki trzeba pokroić) i polane jakimś ulubionym gęstym likierem.
Dostałam od koleżanki 4 puszki owoców tropicalnych(ananas, papaya, banan, guava) i nie mam pomysłu do czego je wykorzystać. Może ktoś ma jakiś pomysł na to ,,z czym to się je". Wiem, że na Was zawsze można liczyć w kwestii doradztwa i czekam na propozycje. Z góry dziękuję
ja owoce puszkowe lubię ponakładać do salaterek, dodać rodzynek i zalać galaretką owocową, mam taki przepis w swoich przepisach.
dodaj jeszcze winogrona, kiwi plus ewentualne ulubione owoce sezonowe (mogą być też jabłka i gruszki, ale czarnieją i nie zawsze pomaga skrapianie sokiem z cytryny). Zalej to wszystko sokiem od owocówz puszki, wymieszaj - masz pyszną sałatkę na deser
ja uwielbaim kisiel z owocami z puszki :) <mniam>
biszkopt + owoce + galaretka - prosto, ale mieszanka różnych owoców tropikalnych to odmiana dla takiego zwykłego placka z galaretką
Możesz je odsączyć, ew. dodać jeszcze inne owoce jakie lubisz, Włóż je do większej szkalanej miski, zalej odrobiną czerwonego, wytrawnego wina, wstaw do lodówki, żeby lekko się schłodziło(zamieszaj czasmi.żeby wszystkie owoce chłonęły winko). Ułóż w małe salaterki, możesz polać sosem karmelowym lub czekoladowym, to co wystaje z wina. Przed podaniem udekoruj listkami mięty. Alkoholowy desr owocowy możesz zaserwować gościom np po obiadku. Przyznam, ze same truskawki w winie są wyśmienite ale inne owoce też można podawać w ten sposób.
ja wymyśliłam jeszcze lody z bitą śmietaną, obficie posypane mieszanką z puszki (jak duże kawałki trzeba pokroić) i polane jakimś ulubionym gęstym likierem.
ja robie salatke owocowa-mieszam wszystkie owoce i zalewam troszke rumem.pychotka!!!!
Takie odsączone owoce można pokroić i polać jogurtem owocowym.
Ja proponuję naleśniki z serekiem na słodko i takimi owocami: naleśniki - inaczej!, lub gorfy z bitą śmietaną oraz owocami z puszki - pycha!
sprawdzone przepisy kulinarne
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi. Na pewno coś wybiorę z tylu świetnych propozycji. Wiedziałam, że moge na Was liczyć. Wielkie buziaki