Witam wszystkich ! Czy ktoś zna przepis na ten sos, poszukuję go od dawna, aż wreszcie trafiłam na tą stronę i pomyślałam, że może ktoś lubi go tak samo jak ja. Z góry dziękuję! Pozdrawiam
Też uwielbiam ten sos i też na WŻ go szukałam, ale nie znalazłam.
Ja robię coś a la 1000 wysp tak: - słoik majonezu - 2 jajka na twardo drobno posiekane - po ok. 2 łyżki siekanego szczypiorku i natki (ale zazwyczaj daję więcej szczypiorku niż natki) - 1-2 łyżeczka keczupu - papryka w proszku- do smaku, zależy ile lubisz - pół małego strąka czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę - sól, pieprz - i często też różne pikle, po kilka, pokrojone w kosteczkę: marynowanych pieczarek, kilka oliwek, można też dodać cebulę
Znalazłam w swoich przepisach przepis na dip 1000 wysp. Mam tyle różnych przepisow, że w tej chwili nie pamiętam gdzie go znalazłam. Dip z tysiąca wysp1 szklanka majonezu , 1 łyżeczka sosu tabasco , 5 łyżek drobno posiekanych pikli , 2 jajka ugotowane na twardo , 1 mała cebula , 1 łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy , cukier puder , sól, pieprzWlej do miski majonez. Wrzuć pikle, posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę jajka i zielony pieprz. Dodaj przyprawy, delikatnie ale starannie wymieszaj i wstaw sos na godzinę do lodówki.
Witam wszystkich !
Czy ktoś zna przepis na ten sos, poszukuję go od dawna, aż wreszcie trafiłam na tą stronę i pomyślałam, że może ktoś lubi go tak samo jak ja.
Z góry dziękuję! Pozdrawiam
Też uwielbiam ten sos i też na WŻ go szukałam, ale nie znalazłam.
Ja robię coś a la 1000 wysp tak:
- słoik majonezu
- 2 jajka na twardo drobno posiekane
- po ok. 2 łyżki siekanego szczypiorku i natki (ale zazwyczaj daję więcej szczypiorku niż natki)
- 1-2 łyżeczka keczupu
- papryka w proszku- do smaku, zależy ile lubisz
- pół małego strąka czerwonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
- sól, pieprz
- i często też różne pikle, po kilka, pokrojone w kosteczkę: marynowanych pieczarek, kilka oliwek, można też dodać cebulę
Dzięki za przepis. Wypróbuję go i dam znać jak smakował.
Znalazłam w swoich przepisach przepis na dip 1000 wysp. Mam tyle różnych przepisow, że w tej chwili nie pamiętam gdzie go znalazłam.
Dip z tysiąca wysp1 szklanka majonezu , 1 łyżeczka sosu tabasco , 5 łyżek drobno posiekanych pikli , 2 jajka ugotowane na twardo , 1 mała cebula , 1 łyżeczka zielonego pieprzu z zalewy , cukier puder , sól, pieprzWlej do miski majonez. Wrzuć pikle, posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę jajka i zielony pieprz. Dodaj przyprawy, delikatnie ale starannie wymieszaj i wstaw sos na godzinę do lodówki.
Dzięki pEppE.
Nie ma za co
. Pozdrawiam serdecznie.
smakowicie wygląda przepis na ten sos !! a do czego go zużywacie ?? do jakich potraw ?? pozdrawiam