a np.myszka- całe ciałko z połówki obranej gruszki(przekrojonej od ogonka wzdłuż), nosek i oczka z ziaren pieprzu, wąsy i ogonek ze szczypiorku, uszy z połówek rzodkiewki, Można ją posadzić na listku sałaty. Albo np. krokodyl z ogórka węża -wystarczy wyciąć paszczę od przodu,powbijać zęby ze słupków migdałowych,włożyć jęzor ze skórki pomidora, w wierzch grzbietu powbijać np. kawałeczki ananasa z puszki-imitujące wyrostki na skórze prawdziwego krokodyla.... można kombinować.... może jeszcze biedroneczki z połówek pomidora???
to obrazki pochodzące z japońskiej (widać po krzaczkach) strony - jakiej nie powiem, bo znalezione dosyć dawno i zapisane na dysku jako ciekawostka. zostały mi przysłane przez znajomą na wieść o poszukiwaniach pomysłu. Może sie przydadzą jako inspiracja
moje dziecko ma zrobić do przeszkola jakieś zwierzątko z wykorzystaniem warzyw i owoców.Nie mam żadnego pomysłu.Pomóżcie.
a np.myszka-
całe ciałko z połówki obranej gruszki(przekrojonej od ogonka wzdłuż),
nosek i oczka z ziaren pieprzu,
wąsy i ogonek ze szczypiorku,
uszy z połówek rzodkiewki,
Można ją posadzić na listku sałaty.
Albo np. krokodyl z ogórka węża -wystarczy wyciąć paszczę od przodu,powbijać zęby ze słupków migdałowych,włożyć jęzor ze skórki pomidora,
w wierzch grzbietu powbijać np. kawałeczki ananasa z puszki-imitujące wyrostki na skórze prawdziwego krokodyla....
można kombinować....
może jeszcze biedroneczki z połówek pomidora???
to obrazki pochodzące z japońskiej (widać po krzaczkach) strony - jakiej nie powiem, bo znalezione dosyć dawno i zapisane na dysku jako ciekawostka. zostały mi przysłane przez znajomą na wieść o poszukiwaniach pomysłu. Może sie przydadzą jako inspiracja