).Zagotuj trochę rosołu,ziemniaki ugotować w rosole dodaj szczaw+rozbełtane z zupą ż ó ł t k o i zagęścić szybko mąką(trochę zimnej wody+odrobina soli+mąka=rozbełtać).Dodać magi,cukier SPRAWDZIC+sóli,pieprzu.Potem na talerz śmitana,jajka.
Witam.Podobnie jak emerytka zupe szczawiową robie na rosole jednak ziemniaki są osobno.Po ugotowaniu ziemniaków krycham je z tluszczem i zrumienioną cebulką.Najbardziej smakują odgrzewane tak samo jak zupa Pozdrawiam
A ja najpierw na masełku szklę cebulkę dymkę na to rzucam szczaw duszę chwilkę i potem to już klasyczie gotuję i przecieram dodaję jajko na twardo tak jak pisały wcześniej dziewczyny. Polecam tę wersję bo zupka zyskuje wspaniały aromat . Pozdrawiam Ewa
kochani! dostalam dwa sloiczki szczawiu i szukam przepisu na super zupke,podrzuccie cos, dzieki.
).Zagotuj trochę rosołu,ziemniaki ugotować w rosole dodaj szczaw+rozbełtane z zupą ż ó ł t k o i zagęścić szybko mąką(trochę zimnej wody+odrobina soli+mąka=rozbełtać).Dodać magi,cukier SPRAWDZIC+sóli,pieprzu.Potem na talerz śmitana,jajka.
Ja robię bez mąki. A jajko albo rozbełtane do gara, albo na twardo, pokrojone w cząstki do każdego talerza.
Witam.Podobnie jak emerytka zupe szczawiową robie na rosole jednak ziemniaki są osobno.Po ugotowaniu ziemniaków krycham je z tluszczem i zrumienioną cebulką.Najbardziej smakują odgrzewane tak samo jak zupa Pozdrawiam
ja wlasnie kiedys jadlam bez ziemniakow,zabielana smietankai z jajkiem na twardo,byla pyszna.Dzieki wszystkim za pomysly i podpowiedzi,pozdrawiam!
http://wielkiezarcie.com/przepis753.html
U mnie szczawiowa to tylko podprawiana mąką i śmietanką, do tego grzanki i jajeczko na twardo.Pycha!
A ja najpierw na masełku szklę cebulkę dymkę na to rzucam szczaw duszę chwilkę i potem to już klasyczie gotuję i przecieram dodaję jajko na twardo tak jak pisały wcześniej dziewczyny. Polecam tę wersję bo zupka zyskuje wspaniały aromat . Pozdrawiam Ewa
Trochę inna:
http://wielkiezarcie.com/przepis9136.html