Forum

Kuchenne porady

Help! szczawiowa!

  • Autor: majus Data: 2006-10-02 18:51:38

    kochani! dostalam dwa sloiczki szczawiu i szukam przepisu na super zupke,podrzuccie cos, dzieki.

  • Autor: emerytka Data: 2006-10-02 19:02:25

    ).Zagotuj trochę rosołu,ziemniaki ugotować w rosole dodaj szczaw+rozbełtane z zupą  ż ó ł  t k o   i zagęścić szybko mąką(trochę zimnej wody+odrobina soli+mąka=rozbełtać).Dodać magi,cukier SPRAWDZIC+sóli,pieprzu.Potem na talerz śmitana,jajka.

  • Autor: EWA007 Data: 2006-10-02 19:10:13

    Ja robię bez mąki. A jajko albo rozbełtane do gara, albo na twardo, pokrojone w cząstki do każdego talerza.

  • Autor: halina53 Data: 2006-10-02 19:15:33

    Witam.Podobnie jak emerytka zupe szczawiową robie na rosole jednak ziemniaki są osobno.Po ugotowaniu ziemniaków krycham je z tluszczem i zrumienioną cebulką.Najbardziej smakują odgrzewane tak samo jak zupa Pozdrawiam

  • Autor: majus Data: 2006-10-02 20:06:06

    ja wlasnie kiedys jadlam bez ziemniakow,zabielana smietankai z jajkiem na twardo,byla pyszna.Dzieki wszystkim za pomysly i podpowiedzi,pozdrawiam!

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-10-02 19:44:08

    http://wielkiezarcie.com/przepis753.html

  • Autor: Izuś Data: 2006-10-03 07:43:51

    U mnie szczawiowa to tylko podprawiana mąką i śmietanką, do tego grzanki i jajeczko na twardo.Pycha!

  • Autor: estanish Data: 2006-10-03 08:35:22

    A ja najpierw na masełku szklę cebulkę dymkę na to rzucam szczaw duszę chwilkę i potem to już klasyczie gotuję i przecieram dodaję jajko na twardo tak jak pisały wcześniej dziewczyny. Polecam tę wersję bo zupka zyskuje wspaniały aromat  . Pozdrawiam Ewa

  • Autor: marinik Data: 2006-10-03 10:50:31

    Trochę inna:
    http://wielkiezarcie.com/przepis9136.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu