Forum

Kuchenne porady

koper świeży

  • Autor: aldka Data: 2006-10-04 11:27:06

     Dostałam dość nieoczekiwanie wielki pęk pięknego, świeżego kopru i aż żal, żebym go zmarnowała. Może macie jakieś pomysły co z nim zrobić?
    Pozdrawiam, Aldka

  • Autor: marcia 2003 Data: 2006-10-04 11:32:01

    Ja wczoraj kupilam p pęczków pokroilam i zamrozilam w pódeklu i mam na calą zime do ziemniaczków

  • Autor: malina_ana Data: 2006-10-04 11:45:47

    Tak właśnie pokrój i daj do pojemników np.po margarynie i w zimie będzie jak znałazł do ziemniaczków czy do zupy.

  • Autor: aldka Data: 2006-10-04 12:02:17

    Chyba tak właśnie zrobię bo przyszedł mi do głowy jeszcze sos koperkowy ale wśród domowników tylko ja go lubię. Poza tym tego kopru i tak by zostało. Dzięki, zawsze można na Was liczyć.
    Pozdrawiam,
    aldka 

  • Autor: Janek Data: 2006-10-04 12:48:16

    Małe gałazki zamrażam w całości, a kroję dopiero przed użyciem. Nie traci się tyle aromatu. Tak robię od kilku lat i przekonałem do tego sposobu znajomych. Używam pojemników po margarynach.
    Pozdrawiam.
    Ja...

  • Autor: aldka Data: 2006-10-04 14:07:23

     Spróbuję może tych mniejszych gałazek nie kroić teraz. Zobaczę co z tego wyjdzie;)
    aldka

  • Autor: renata38 Data: 2006-10-06 10:12:42

    Ja też mrożę koperek w całości ,kroje dopiero potem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu