JA mam problem otorz mam prawie dwa kilogramy slodkiego kakao,i nie wiem co z nim poczac.Oprocz tego by je pic z mlekiem .Chociaz pije to i tak nie dam rady go calego wypic.Moze macie jakies pomysly ciasto moze jakies?Z gory dziekuje.
polecam robienie tych mafinków - wtedy nie musisz używać cukru ;) możesz dać więcej kakao niż w przepisie - nawet do 1 szklanki - zależy jak słodkie chcesz mieć babeczki.
Dzeki serdeczne,ostatnio tak myslalam zeby zrobic mafinki,czy jakos tak,bo zobaczylam w ulotce foremke.W poniedzialek wybieram sie do sklepu i w najblizszym czasie trzeba cos ukrecic.Hura mam juz dwa przepisy.
ja w wakacje tak się napaliłam na mafinki, że robiłam pojedyńcze foremki z folii aluminiowej - takie małe paczuszki - działało, tyle że cała operacja trwałe niewyobrazalnie dłużej niż przy prawdziwej formie (którą kupiłam w końcu, bo piękę je teraz regularnie ;)
JA mam problem otorz mam prawie dwa kilogramy slodkiego kakao,i nie wiem co z nim poczac.Oprocz tego by je pic z mlekiem .Chociaz pije to i tak nie dam rady go calego wypic.Moze macie jakies pomysly ciasto moze jakies?Z gory dziekuje.
Co prawda w moim przepisie jest tylko 100gram kakao http://wielkiezarcie.com/przepis20066.html ale to zawsze cos.Pozdrawiam serdecznie
dzieki serdeczne zawsze cos ,jak wyprubuje to dam znac.pozdrawiam
polecam robienie tych mafinków - wtedy nie musisz używać cukru ;)
możesz dać więcej kakao niż w przepisie - nawet do 1 szklanki - zależy jak słodkie chcesz mieć babeczki.
http://wielkiezarcie.com/przepis19569.html
Dzeki serdeczne,ostatnio tak myslalam zeby zrobic mafinki,czy jakos tak
,bo zobaczylam w ulotce foremke.W poniedzialek wybieram sie do sklepu i w najblizszym czasie trzeba cos ukrecic.Hura mam juz dwa przepisy.
ja w wakacje tak się napaliłam na mafinki, że robiłam pojedyńcze foremki z folii aluminiowej - takie małe paczuszki - działało, tyle że cała operacja trwałe niewyobrazalnie dłużej niż przy prawdziwej formie (którą kupiłam w końcu, bo piękę je teraz regularnie ;)
Muffinki można też upiec w starych grubych porcelitowych filiżankach - koleżanka robiła i wyszły ;)
ja słodkie kakao wykorzystuję na polewę do ciast i tortów,ewentualnie jako polewę do naleśników z serem -pychotka :)
a czy do tego kakao dodaje sie tylko mleko.Czy sa jakies inne skladniki,bardzo bym byla wdzieczna za odpowiedz.