Jaki mam kupić sokownik? Kiedy już zdecydowałam dokonać zakupu to nie wiem jaki.Czy 5l a może lepiej 8l i jakiej firmy.Są aluminiowe i ze stli szlachetnej.Doradźcie proszę jeśli macie jakieś doświadczenie.
Ja mam sokownik aluminiowy,5 l .Jaka firma nawet nie wiem,chociaż dla mnie nie ma to znaczenia,ważne że sprawny.Służy mi już 15 lat i jak narazie nie narzekam. Ale wybór dla każdego jest indywidualna sprawą.Pozdrawiam.
Mam od wielu lat aluminiowy, ale ostatnio wyniosłam go do piwnicy. nie smakują mi te soki z sokownika. Odkąd poznałam sposób na robienie soku malinowego bez sokownika, stwierdziłam, że taki sok jest o wiele lepszy. W tym roku zrobiłam też soki z porzeczek bez sokownika i też są lepsze. Uważam, że w sokowniku można robić jeśli ma się ogrom owoców i zależy nam na ilości a nie jakości, zwłaszcza w przypadku malin. Ale to moje zdanie. Moja koleżanka natomiast robi wszystko w sokowniku i ostatnio kupiła właśnie stalowy, uważając, że jest lepszy.
hmmmm..... to może podzielisz się tymi sposobami robienia dobrego soku bez sokownika, bardzo interesuje mnie ta metoda zwłaszcza w odniesieniu do porzeczek, bo Maliny robię bez sokownika juz od wielu lat, rzeczywiście bardziej opłacalna forma :)
wątek jest trochę starawy ale moze się podzielisz wiedza ;)
Mój sokownik jest aluminiowy i mam go juz ponad 10 lat, produkowany w Olkuszu. Jestem z niego bardzo zadowolona. Myslę że firma tu nie ma najmnieszego znaczenia, ponieważ zasada działania we wszystkich sokownikach jest taka sama. Może jedynie róznić się tym, że będzie on elektryczny, czy nastawiany na palnik, aluminiowy czy ze stali. Koleżanka moja ma elektryczny. Zapomniała dolać wody do dolnego garnka i przepaliła grzałkę. W tej chwili nigdzie nie może takiej grzałki dokupić.. Jezeli ktoś robi sporo soków oaobiście polecam takie urządzenie. Mlena
Jaki mam kupić sokownik? Kiedy już zdecydowałam dokonać zakupu to nie wiem jaki.Czy 5l a może lepiej 8l i jakiej firmy.Są aluminiowe i ze stli szlachetnej.Doradźcie proszę jeśli macie jakieś doświadczenie.
Ja mam sokownik aluminiowy,5 l .Jaka firma nawet nie wiem,chociaż dla mnie nie ma to znaczenia,ważne że sprawny.Służy mi już 15 lat i jak narazie nie narzekam.
Ale wybór dla każdego jest indywidualna sprawą.Pozdrawiam.
Mam od wielu lat aluminiowy, ale ostatnio wyniosłam go do piwnicy. nie smakują mi te soki z sokownika. Odkąd poznałam sposób na robienie soku malinowego bez sokownika, stwierdziłam, że taki sok jest o wiele lepszy. W tym roku zrobiłam też soki z porzeczek bez sokownika i też są lepsze. Uważam, że w sokowniku można robić jeśli ma się ogrom owoców i zależy nam na ilości a nie jakości, zwłaszcza w przypadku malin. Ale to moje zdanie.
Moja koleżanka natomiast robi wszystko w sokowniku i ostatnio kupiła właśnie stalowy, uważając, że jest lepszy.
hmmmm..... to może podzielisz się tymi sposobami robienia dobrego soku bez sokownika, bardzo interesuje mnie ta metoda zwłaszcza w odniesieniu do porzeczek, bo Maliny robię bez sokownika juz od wielu lat, rzeczywiście bardziej opłacalna forma
:)
wątek jest trochę starawy ale moze się podzielisz wiedza ;)
pozdrawiam
Mój sokownik jest aluminiowy i mam go juz ponad 10 lat, produkowany w Olkuszu. Jestem z niego bardzo zadowolona. Myslę że firma tu nie ma najmnieszego znaczenia, ponieważ zasada działania we wszystkich sokownikach jest taka sama. Może jedynie róznić się tym, że będzie on elektryczny, czy nastawiany na palnik, aluminiowy czy ze stali. Koleżanka moja ma elektryczny. Zapomniała dolać wody do dolnego garnka i przepaliła grzałkę. W tej chwili nigdzie nie może takiej grzałki dokupić.. Jezeli ktoś robi sporo soków oaobiście polecam takie urządzenie. Mlena