Dla mnie to również smutna wiadomość- to mój ulubiony artysta Będą Ci grały skrzypce lipowe,będą śpiewały jarzębinowe,drzewa,liście, kwiaty wszystkie... Gdziekolwiek będziesz,cokolwiek sie stanie....- poezja przez Niego śpiewana zostanie w moim sercu.- ata
Odchodzą ludzie z mojego pokolenia.My nie jesteśmy jeszcze na to gotowi.Śmierć Marka Grechuty traktuję jak śmierć kogoś bardzo bliskiego.Zostawił po sobie dużo dobrej muzyki.
i mi jest bardzo przykro-to jego piosenek słuchałam gdy się pierwszy raz ,,zabujałam'';)i snułam dziewczęce marzenia.... ...dla mnie to nie tylko Wielki Artysta ,ale i Ktoś bardzo mi bliski-nigdy Go nie zapomnę....
Marka Grechute poznalam 10 lat temu, juz wtedy byl wrakiem czlowieka, uzalezniony od alkoholu i silnych srodkow odurzajacych...nadwrazliwy, nie radzacy sobie z rzeczywistoscia jaka go otaczala, uciekajacy w smierc dzien za dzien. W koncu "podjal decyzje", ostateczna. Szanuje to i klaniam sie z szacunkiem. Wierze, ze tam jest mu lepiej. (*)
Użytkownik Maddalena napisał w wiadomości: > Marka Grechute poznalam 10 lat temu, juz wtedy byl wrakiem czlowieka, > uzalezniony od alkoholu i silnych srodkow odurzajacych...nadwrazliwy, nie > radzacy sobie z rzeczywistoscia jaka go otaczala, uciekajacy w smierc > dzien za dzien. W koncu "podjal decyzje", ostateczna. Szanuje to i > klaniam sie z szacunkiem. Wierze, ze tam jest mu lepiej. (*)
Maddaleno, nakreśliłaś nam obraz człowieka słabego, ale nie wspomniałaś o najważniejszym... Marek Grechuta był chory na schizofrenię i kto nie zetknął się z tą chorobą nie zrozumie jak trudne bywa życie. Niech nasze ciepłe myśli pozostaną przy nim, tak jak Jego muzyka pozostanie znami.
smakosiu, nie chcialam przedstawic go negatywnie, jezeli tak to odebralas, przepraszam. dla mnie rozmowa o slabosciach ludzkich nie jest niczym zlym, taka jest po prostu prawda o M.G. on taki byl. o jego chorobie nic nie wiédzialam...bardzo mi smutno. trudno jest pogodzic sie z odejsciem takich ludzi:( pozdrawiam i zegnam sie zarazem.zmykam na lotnisko, dzisiaj wyjezdzamy.
Marku, Tobie w hołdzie… Gdy Jadę pociągiem prawdziwym Myślę sobie, dlaczego Świecie nasz … …………………………. Twoja postać nie pójdzie już w Korowodzie, Ani nie zawoła: Hop, szklankę piwa, A Muza pomyślności, wzmocni w nas Miłość Gdy nadejdzie Godzina miłowania… Patrz już wszyscy poszli …, A my …Jeszcze pożyjemy, dzięki Twoim słowom, Chociaż już …Inna kuchnia inna moda, Chociaż Niepewność… I śpiewają dziś Pieśń dla ludzi plonów … Fałszując W ciszy poranka Słowo … Wolność. I chociaż Cisza oddechu trawy, przypomina nam Gaj i …Krajobraz z wilgą … Gdziekolwiek jesteśmy, …wspominać będziemy Aby Ocalić od zapomnienia ten Psalm o wodach czystych. Zawsze jednak, Gdy Tango Anawa, a nie Kołysanka, zgadywanka Poruszą nas swoim rytmem, Jak ten Motorek, Który , gdy przyjdą Dni których jeszcze nie znamy… Będziemy pamiętać i wspominać…Ciebie. A gdyby był taki aparat…żeby Mieć deszcz, gdy zaświeci słońce, To z myślą o Tobie, W dzikie wino zaplątani lub W malinowym chruśniaku-Całość pamiętać będziemy, Nawet gdy jeść będziemy Pomarańcze i mandarynki… Chociaż gdy już śniegi stopnieją, nie zaśpiewasz nam … Wiosna, ach to ty......................... Będąc już u Pana, Nie dokazuj, Nie szukaj niczego po kątach, Siłą swoich piosenek Zabij ten lęk, który w nas drzemie, Byśmy mogli śpiewać swoim dziewczynom: Będziesz moją Panią … A nie jej….Żniwiarce Pana… 11.10.2006.
Odszedł od nas wielki artysta http://muzyka.wp.pl/g,0,id,25707,niusy.html?rfbawp=1160394595.524&ticket=80606120370254187bn%2BMBMLzzFzIZreY%2BT92%2BccTuj3W7ED7zslYBGPcQDoAezue6p1bU9lVIu4TemBWjte%2BSI96z98x7jqGFvvtGAtM0Knn1yGiP6RdgQRJl8cfT8enAzfHTKOL83M%2BDXb
...OCALIć OD ZAPOMNIENIA... ZEGNAJ MARKU, SPOCZYWAJ W SPOKOJU
Moje najszczersze wyrazy współczucia dla rodziny.Spoczywaj w pokoju.
Jego piosenki tak wiele wniosły w moje życie pozytywnego.Szkoda ,że od dziś będziemy mówic ŻYŁEŚ.........
Dla mnie to również smutna wiadomość- to mój ulubiony artysta
Będą Ci grały skrzypce lipowe,będą śpiewały jarzębinowe,drzewa,liście, kwiaty wszystkie...
Gdziekolwiek będziesz,cokolwiek sie stanie....- poezja przez Niego śpiewana zostanie w moim sercu.- ata
Ocalimy od zapomnienia.
[']['][']
Żegnaj.
M. Grechuta pozostanie z nami w swoich piosenkach [*] .....................czy to jest miłość czy to jest kochanie................
Ogarnął mnie smutek jak po stracie bliskiej osoby. Oby Jego utwory ocalały od zapomnienia, nie odeszły wraz z naszym pokoleniem
[*][*][*] kolejny Wielki odchodzi.... wspólczuję Rodzinie artysty i jego przyjaciołom
Odchodzą ludzie z mojego pokolenia.My nie jesteśmy jeszcze na to gotowi.Śmierć Marka Grechuty traktuję jak śmierć kogoś bardzo bliskiego.Zostawił po sobie dużo dobrej muzyki.
[*][*][*] --- Smutek .Żal . Odszedł przedwcześnie kolejny Wielki .
i mi jest bardzo przykro-to jego piosenek słuchałam gdy się pierwszy raz ,,zabujałam'';)i snułam dziewczęce marzenia....
...dla mnie to nie tylko Wielki Artysta ,ale i Ktoś bardzo mi bliski-nigdy Go nie zapomnę....
Wielka strata ,wielki żal [*]
Marka Grechute poznalam 10 lat temu, juz wtedy byl wrakiem czlowieka, uzalezniony od alkoholu i silnych srodkow odurzajacych...nadwrazliwy, nie radzacy sobie z rzeczywistoscia jaka go otaczala, uciekajacy w smierc dzien za dzien. W koncu "podjal decyzje", ostateczna. Szanuje to i klaniam sie z szacunkiem. Wierze, ze tam jest mu lepiej. (*)
Osiecka..... Niemen...., Grechuta.....Ilu jescze prawdziwych artustów nam zostało ??????
Po prostu żal [*][*][*]
Użytkownik Maddalena napisał w wiadomości:
> Marka Grechute poznalam 10 lat temu, juz wtedy byl wrakiem czlowieka,
> uzalezniony od alkoholu i silnych srodkow odurzajacych...nadwrazliwy, nie
> radzacy sobie z rzeczywistoscia jaka go otaczala, uciekajacy w smierc
> dzien za dzien. W koncu "podjal decyzje", ostateczna. Szanuje to i
> klaniam sie z szacunkiem. Wierze, ze tam jest mu lepiej. (*)
Maddaleno, nakreśliłaś nam obraz człowieka słabego, ale nie wspomniałaś o najważniejszym... Marek Grechuta był chory na schizofrenię i kto nie zetknął się z tą chorobą nie zrozumie jak trudne bywa życie. Niech nasze ciepłe myśli pozostaną przy nim, tak jak Jego muzyka pozostanie znami.
smakosiu, nie chcialam przedstawic go negatywnie, jezeli tak to odebralas, przepraszam. dla mnie rozmowa o slabosciach ludzkich nie jest niczym zlym, taka jest po prostu prawda o M.G. on taki byl. o jego chorobie nic nie wiédzialam...bardzo mi smutno.
trudno jest pogodzic sie z odejsciem takich ludzi:(
pozdrawiam i zegnam sie zarazem.zmykam na lotnisko, dzisiaj wyjezdzamy.
Szczęśliwego lotu. Ściskam serdecznie.
Niemen....., Grechuta.....ilu jeszcze nam zostało prawdziwych artystów?????????
Żal. [*] [*] [*]
Ważne są tylko te dni ,których jeszcze nie znamy.............. Żegnaj Mistrzu
Marku, Tobie w hołdzie…
Gdy Jadę pociągiem prawdziwym
Myślę sobie, dlaczego Świecie nasz …
………………………….
Twoja postać nie pójdzie już w Korowodzie,
Ani nie zawoła: Hop, szklankę piwa,
A Muza pomyślności, wzmocni w nas Miłość
Gdy nadejdzie Godzina miłowania…
Patrz już wszyscy poszli …,
A my …Jeszcze pożyjemy, dzięki Twoim słowom,
Chociaż już …Inna kuchnia inna moda,
Chociaż Niepewność…
I śpiewają dziś Pieśń dla ludzi plonów …
Fałszując W ciszy poranka
Słowo …
Wolność.
I chociaż Cisza oddechu trawy, przypomina nam
Gaj i …Krajobraz z wilgą …
Gdziekolwiek jesteśmy, …wspominać będziemy
Aby Ocalić od zapomnienia ten Psalm o wodach czystych.
Zawsze jednak,
Gdy Tango Anawa, a nie Kołysanka, zgadywanka
Poruszą nas swoim rytmem,
Jak ten Motorek,
Który , gdy przyjdą Dni których jeszcze nie znamy…
Będziemy pamiętać i wspominać…Ciebie.
A gdyby był taki aparat…żeby Mieć deszcz, gdy zaświeci słońce,
To z myślą o Tobie,
W dzikie wino zaplątani lub W malinowym chruśniaku-Całość pamiętać będziemy,
Nawet gdy jeść będziemy Pomarańcze i mandarynki…
Chociaż gdy już śniegi stopnieją, nie zaśpiewasz nam …
Wiosna, ach to ty.........................
Będąc już u Pana, Nie dokazuj, Nie szukaj niczego po kątach,
Siłą swoich piosenek Zabij ten lęk, który w nas drzemie,
Byśmy mogli śpiewać swoim dziewczynom:
Będziesz moją Panią …
A nie jej….Żniwiarce Pana…
11.10.2006.
Ech... Zamyśliłam się i nie ma odwrotu...
Hop szklanka piwa... [*] [*] [*]
Bahus