Cciałam was zapytaćczy macie jakieś przepisy na zrobienoie oleju smakowego np:z czosnkiem lub ziołami?jeśli tak to prosze podajcie jakieś przepisyPozdrawiam i dziękuje buziolek.
Użytkownik szyszunia26 napisał w wiadomości: > Cciałam was zapytaćczy macie jakieś przepisy na zrobienoie oleju smakowego > np:z czosnkiem lub ziołami?jeśli tak to prosze podajcie jakieś > przepisyPozdrawiam i dziękuje buziolek.
tak samo jak przepis na oliwe smakowa, jest tutaj na forum.
Bardzo dziękujejednak niema tam konkretnego przepisu na ten olej czy tesz oliwe,a ja bym prosiła o podanie konkretnych przepisów.Wiem że można czosnek pomieszać z chili ale czy coś jeszcze?tego niewiem.Chciałąbym tesz wiedzieć ja zrobiś oliwe ziołową czy wżucać byle jakie zioła czy tesz jakieś konkretne?noi na koniec ile tego ma być żeby oliwa niebyła zbyt mocna lub słaba.Buziak szysza
Ja robie przewaznie z czosnkiem- do buteleczki przelewam oliwe i na dno wrzucam okolo 3 zabkow czosnku- jest juz aromat po 2 dniach. Co do ziol, wiem, ze daja np. listki suszonej bazylii, lub np. galazki suszonego tymianku (mysle, ze 2 wystarcza). Wszystko zalezy od wielkosci buteleczki.
Cciałam was zapytaćczy macie jakieś przepisy na zrobienoie oleju smakowego np:z czosnkiem lub ziołami?jeśli tak to prosze podajcie jakieś przepisy
Pozdrawiam i dziękuje buziolek.
Użytkownik szyszunia26 napisał w wiadomości:
> Cciałam was zapytaćczy macie jakieś przepisy na zrobienoie oleju smakowego
> np:z czosnkiem lub ziołami?jeśli tak to prosze podajcie jakieś
> przepisyPozdrawiam i dziękuje buziolek.
tak samo jak przepis na oliwe smakowa, jest tutaj na forum.
Bardzo dziękuje
jednak niema tam konkretnego przepisu na ten olej czy tesz oliwe,a ja bym prosiła o podanie konkretnych przepisów.Wiem że można czosnek pomieszać z chili ale czy coś jeszcze?tego niewiem.Chciałąbym tesz wiedzieć ja zrobiś oliwe ziołową czy wżucać byle jakie zioła czy tesz jakieś konkretne?noi na koniec ile tego ma być żeby oliwa niebyła zbyt mocna lub słaba.Buziak szysza
Ja robie przewaznie z czosnkiem- do buteleczki przelewam oliwe i na dno wrzucam okolo 3 zabkow czosnku- jest juz aromat po 2 dniach.
Co do ziol, wiem, ze daja np. listki suszonej bazylii, lub np. galazki suszonego tymianku (mysle, ze 2 wystarcza).
Wszystko zalezy od wielkosci buteleczki.
Bardzo ci dziękuje i pozdrawiam.Buziaczek