Forum

Rozmowy wolne i frywolne

prezent na wesele

• Autor: malina_ana Data: 2006-10-12 20:45:13

Moi kochani syn idzie w sobotę na wesele do kolegi no i pojawil się problem co kupić na prezent.Doradziłam mu,zeby kupił zegar oprawiony w skorze ale teraz zwątpiłam czy młodym spodoba się taki prezent i czy w ogole zegary daje się w prezentach.Syn ma do dyspozycji 200 zł.

• Autor: betti Data: 2006-10-12 21:30:00

wszystko zalezy od tego czy mlodzi maja juz wlasny katek i czy wogole taki zegar pasowalby im do calego wystroju domu, ja mysle ze lepiej te 200zl zapakowac w kopertke i dac  - niech mlodzi sami sobie cos kupia :)

• Autor: bobo_gumi Data: 2006-10-12 21:38:30

Witam!Ja tez bylam oststnio na weselu kolezanki i wiem ze  mlodzi wola dostac pieniadze w prezencie.Zawsze moga sobie zainwestowac w co chca ( oplacic wesele czy przeznaczyc na kupno czegos co im jest potrzebne).Zegara w skorze bym nie polecala bo -jako ze jestem mloda- sama bym takiego prezentu nie chciala.Najgorsze to takie nietrafione prezenty z ktorymi nie wiadomo co pozniej zrobic.Pozdrawiam bobo

• Autor: ilonaa Data: 2006-10-12 21:47:19

Gwarantuje Ci ze chocby to mialo byc i 50zl to młodzi będą bardziej zadowoleni z pieniedzy niz z zegara. Zegar to raczej prezent na imieniny itp.

• Autor: malina_ana Data: 2006-10-12 22:16:07

Rodzice młodego są dobrze sytuowani.Już młodym w prezencie dali mały domek jednorodzinny.A co myślelibyście o paterze na owoce ?/metal posrebrzany-widzialam u jubilera/

• Autor: betti Data: 2006-10-12 22:26:46

tylko ze te pieniazki bylyby juz ich wlasne, ale swoja droga pomysl z taka patera jest calkiem dobry, bo naprawde nie polecam nic co mialoby byc wystrojem wnetrza, pozdrawiam :)

• Autor: Masza Data: 2006-10-12 22:53:01

Nie jestem zwolenniczką dawania pieniędzy w prezencie, chyba że obdarowywany wybitnie ich potrzebuje... Skoro młodzi dostali dom, to może kupić im coś do tego domu właśnie? Lamkę do sypialnii lub do czytania w salonie? Albo coś innego, ale niech po latach pozostanie jakieś wspomnienie.  Ja  w prezencie ślubnym dostałam między innymi 3 ekspresy do kawy i choć dziś  pozostał już tylko jeden i w dodatku nieużywany, to pamiętam o wszystkich ofiarodawcach. I to jest miłe. Pieniądze tez dostałam,  pewnie bardzo się przydały, ale już nie pamiętam jak się rozeszły...

• Autor: sylwia123 Data: 2006-10-13 08:03:38

Ja uważam,że młodzi czy dostana pieniądze,czy prezent to napewno się ucieszą.Wiadomo jak dostaną pieniążki napewno je wykorzystają do zakupu potrzebnych rzeczy na nowe mieszkanko,zwłaszcza,że mają już swoje.Z drugiej strony dostaną prezent też będą się cieszyć,młodym wszystko się przyda.

• Autor: alman Data: 2006-10-13 08:39:52

Moja córka kupiła na prezent 2 piękne filażanki ze spodkiem, kosztowały włśnie ok. 200 zł. Podobno bardzo się podobał się ten prezent i młodzi popiją sobie w nich kawkę. Też był problem, bo rodzice koleżanki byli "przy kasie" i praktycznie wszystko od nich dostali.

• Autor: elo Data: 2006-10-13 10:26:29

Fajny taki prezent 2 filiżanki, lepszy niż jakaś lampa albo patera. Z filiżanek skorzystają, a lampę albo paterę czy coś innego co nie trafi w ich gust wstawią w kąt. Najlepiej niech podpyta syn,może coś młodzi podpowiedzą konkretnie.

• Autor: marchewka007 Data: 2006-10-13 11:05:32

Rok temu sama miałam ślub... Dostałam ekspress do kawy którego nie używam bo piję tylko kawę rozpuszczalną, trzy komplety sztućców, które są takie piekne że szkoda ich używać:), komplet pościeli który nie pasuje wymiarem do moich poduszek i kołdry ... ale też mięciutki kocyk ktory uwielbiam. Reszta to pieniądze... Proponuje raczej na prezent pieniążki. Ciężko jest trafić w kogoś gust a jeżeli  ma się nowe mieszkanko to na pewno przyda się zastrzyk finansowy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu