dodaj suszonych pomodorów, lub na maselku przesmaż świezy pomidor, dodaj odrobine czosnku i maggi , oczywiście wcześniej już wspomniany przecier pomidorowy i smacznego
robię tak jak moje poprzedniczki ale dodaję jeszcze ugotowany makaton muszelki lub kolanka/jakiś grubszy nie ten rosołowy,bo do rosołu to u mnie musi byc cienki/
- 1 sok pomidorowy (ja daję z hortexu, ale może być inny ). - rosołek z wczorajszego obiadu - 1 śmietana ( rama do gotowania lub jaką macie pod ręką ) - 1 łyżka mąki Sprawdzony sposób na dobrą ,szybką zupę.W podobny sposób robię też buraczkową.
Zagęszczanie mąka to zbrodnia na pomidorach (!!!) . Przecież w dodawanym makaronie jest mąka(!)Ja dodaję ...trzy-cztery potarcia na małej tareczce, gałki muszkatołowej ( na 2 l zupy) .Pomidor uwielba gałkę muszkatołową (nie przedawkować, lepiej za mało niż za dużo, tylko praktyka). Można dodać obrane ze skórki i pozbawione nasion, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, juz na talerz. Janek
U mnie zawsze z rosoły jest pomnidorowa - tylko pod tym warunkiem córka zje rosół. Na drugi dzień w zależności od zasobów zapasów dodaję albo świeże pomidory (obrane ze skóry i zmiksowane), albo pomidory z puszki, albo pastę pomidorową, w ostateczności koncentrat pomidorowy sklepowy. Ewentualnie kombinację składników
Nie dawajcie natomiast nigdy ketchupu, nawet do dosmaczenia - ja raz próbowałam (no bo skoro do sosu się nadaje to i zupie nada smaku) - ocet zawarty wyjątko nie pasuje do całości. Nawet moja pomidorowozupna córka nie chciała jeść
Zrobiłem sobie kiedyś taki "eksperyment" na działce, nie jestem wybredny, nie powiem też Wam co zrobiłem z nią. Tylko tyle, że do domu wróciłem głodny. Zużyłem na tą "zupkę" ostatnia kostke rosołową z tych co miałem na działce. Ja...
jakie znacie sposoby na przeróbkę rosołu w pomidorówkę?
dodajesz przecier ze słoiczka, zabielasz śmietaną i to wszystko
dodaj suszonych pomodorów, lub na maselku przesmaż świezy pomidor, dodaj odrobine czosnku i maggi , oczywiście wcześniej już wspomniany przecier pomidorowy i smacznego
robię tak jak moje poprzedniczki ale dodaję jeszcze ugotowany makaton muszelki lub kolanka/jakiś grubszy nie ten rosołowy,bo do rosołu to u mnie musi byc cienki/
- 1 sok pomidorowy (ja daję z hortexu, ale może być inny ).
- rosołek z wczorajszego obiadu
- 1 śmietana ( rama do gotowania lub jaką macie pod ręką )
- 1 łyżka mąki
Sprawdzony sposób na dobrą ,szybką zupę.W podobny sposób robię też buraczkową.
a na trzeci dzień na pomidorówce robię jarzynową:))
Zagęszczanie mąka to zbrodnia na pomidorach (!!!) . Przecież w dodawanym makaronie jest mąka(!)Ja dodaję ...trzy-cztery potarcia na małej tareczce, gałki muszkatołowej ( na 2 l zupy) .Pomidor uwielba gałkę muszkatołową (nie przedawkować, lepiej za mało niż za dużo, tylko praktyka).
Można dodać obrane ze skórki i pozbawione nasion, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, juz na talerz.
Janek
U mnie zawsze z rosoły jest pomnidorowa - tylko pod tym warunkiem córka zje rosół. Na drugi dzień w zależności od zasobów zapasów dodaję albo świeże pomidory (obrane ze skóry i zmiksowane), albo pomidory z puszki, albo pastę pomidorową, w ostateczności koncentrat pomidorowy sklepowy. Ewentualnie kombinację składników
Nie dawajcie natomiast nigdy ketchupu, nawet do dosmaczenia - ja raz próbowałam (no bo skoro do sosu się nadaje to i zupie nada smaku) - ocet zawarty wyjątko nie pasuje do całości. Nawet moja pomidorowozupna córka nie chciała jeść
Zrobiłem sobie kiedyś taki "eksperyment" na działce, nie jestem wybredny, nie powiem też Wam co zrobiłem z nią. Tylko tyle, że do domu wróciłem głodny. Zużyłem na tą "zupkę" ostatnia kostke rosołową z tych co miałem na działce.
Ja...