Chciałam się pochwalić moim kasztanem ,pierwszy raz mam takie zbiory .Nie ma tego za wiele ,ale zawsze coś .Mam nadzieję ,że będzie teraz coraz więcej. Jakieś ok 8 lat temu posadziłam do doniczki trzy dorodne kasztanki zakupione w sklepie[ od tej pory już nie spotkałam],wyrosła mi tylko jedna roslinka ,którą posadziłam w ogródku.
No, prosze, jadalne kasztany w Polsce!!! A zawsze mi mowiono, ze w Polsce jadalnych kasztanow nie ma... A jednak sa!!! Gratuluje, ze udalo Ci sie je wychodowac! Ja mieszkam we Wloszech i bardzo lubie kasztany. Pozdrawiam serdecznie!!!
Chciałam się pochwalić moim kasztanem ,pierwszy raz mam takie zbiory .Nie ma tego za wiele ,ale zawsze coś .Mam nadzieję ,że będzie teraz coraz więcej.
Jakieś ok 8 lat temu posadziłam do doniczki trzy dorodne kasztanki zakupione w sklepie[ od tej pory już nie spotkałam],wyrosła mi tylko jedna roslinka ,którą posadziłam w ogródku.
mam nadzieję ,że będą smaczne.
Śliczna ta włochata wersja. Widziałam takie w Szwajcarii - byłam przekonana, że to ozdobna odmiana, a nie letnie ubranko maronów
Gratulacje!!!! Na pewno beda wspaniale i smaczne.Ja jadlam kiedys we Francji i powiem szczerze,ze bardzo mi smakowaly.
Ja też będąc w Paryżu szukałam kasztanów na placu Pigal ,podobno tam są najlepsze.Pozdrawiam serdecznie.
widziałam niedawno kasztany w bomi, nie wiedziałam że można je zasadzić, napewno kupię ;)) gratuluję plonów