Forum

Kuchenne porady

Cukinia

  • Autor: ekkore Data: 2006-10-18 15:58:04

    dostałam od koleżanki cukinię, malutką jędrną, która przed pierwszym przymrozkiem nie zdążyła więcej urosnąć.
    Własne typy do wykorzystania w formie na ciepło mam.

    Ale może wiecie czy można z niej zrobić sałatkę - na surowo?
     Przejrzałam przepisy, ale to co mi się wyświetliło jest albo na zimę (jeden przepis) albo na ciepło. Jeżeli tak - to czy obierać ze skóry?

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-10-18 17:08:27

    mozna jak ogorka - na przyklad zrobic mizerie.

  • Autor: estanish Data: 2006-10-18 17:54:53

    W książce kucharskiej Siostry Anastazji widziałam cukinię a'la ananas. jest to przetwór na zimę  może warto wypróbować Ewa

  • Autor: Kropcia Data: 2006-10-18 23:05:03

    A może leczo na zimę zamrozić.

  • Autor: bahus Data: 2006-10-19 00:10:16

    Mogłaś napisać, dostałabyś ogromnę (3 kg) też jędrną
    Bahus

  • Autor: ekkore Data: 2006-10-19 08:08:29

    widzisz - ale ona miałaby mnostwo pestek,
     a moje były długości palucha. I niestety mróz je dopadł, choć zewnętrznie tego nie było widać. Także zjadły się w postaci leczo. A dwie ostały (takie większe) i jutro będą placki ziemniaczano -cukiniowe ze specjalnym sosem dla mnie

Przejdź do pełnej wersji serwisu