Forum

Kuchenne porady

losos

  • Autor: betti Data: 2006-10-18 16:40:42

    moj maz przywiozl wczoraj 3 lososie, wyfiletowal i czesc zamrozilam, ale szukam jakis fajnych przepisow , moze ktos ma pomysl? z gory dziekuje

  • Autor: irena1861 Data: 2006-10-18 17:05:58

    Możesz fileta z łososia zasolić ipozostawić na około 7-8dni potem wyjąć wytrzeć w ręcznik papieriwy ,kroić w cieńutkie plasterki i zalać olejem (lepsza oliwka).ŻYCZĘ SMACZNEGO.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2006-10-18 17:18:06

    Moze moje spagetti z lososiem Cie zainteresuje - polecam bo jest pyszne. Pozdrawiam serdecznie!

  • Autor: betti Data: 2006-10-18 17:25:31

    przepisik super tylko do twojego spaghetti potrzebny jest wedzony losos, ja mam go prosto z wody....

  • Autor: Malena Data: 2006-10-18 17:32:35

    Ja polecam:
    http://wielkiezarcie.com/przepis20725.html

  • Autor: nutella Data: 2006-10-18 17:47:40

    Polecam sałatkę:
    - ugotuj łososia (lub upiecz)
    - dodaj posiekane jajka na twardo, dymmkę, majonez, sól, pieprz i ugotowane pokrojone w kostkę ziemniaki

    A mój niezawodny sposób na łososia to po prostu dzwonka łososia nacieram czerwoną przyprawą Delikat Knorra, układam w żaroodpornym naczyniu, na każde dzwonko kładę kawałeczek masła (rybę można tez włożyć do rękawa do pieczenia) i piekę 30-34 minut. Do tego pieczone ziemniaki albo frytki i jest naprawdę super, szybko, prosto a co ważne PYSZNE:)

  • Autor: betti Data: 2006-10-18 17:52:23

    bede probowala, hehe,a  co wyjdzie to napisze potem, hehe A moze ktos wie jak sie robi lososia w smietanie z migdalami?? jadlam kiedys i poprostu tego smaku nie zapomne, tylko ze to byla chyba slodka smietana, sama nie wiem...

  • Autor: Malena Data: 2006-10-18 17:58:13

    I jeszcze to moge ci polecic:
    http://wielkiezarcie.com/przepis20743.html

  • Autor: tu_gosia Data: 2006-10-18 23:26:32

    ja proponuje dzwonki łososia pieczone w piekarniku  pychaaaaa

  • Autor: betti Data: 2006-10-19 02:46:35

    gosia, a czym doprawiasz, tylko sola, cytryna, ew wegeta? i zapiekasz tak?

Przejdź do pełnej wersji serwisu