Forum

Gawędy o jedzeniu

Loksze

  • Autor: marinik Data: 2006-10-19 14:34:38

    Bywam na Slowacji i często jako dodatek do drugiego dania serwowane są loksze - takie niby-naleśniki, ale inne niż nasze. U nas chyba są mało popularne, albo nawet wcale nieznane. Na słowackiej stronie kulinarnej znalazłem przepis - to i proszę (chyba zrozumiały???):

    Mastené lokše

    Prísady (pre 4 osoby):
    80 dkg zemiakov
    15 dkg hrubej múky
    6 dkg masti
    6 dkg práškového cukru
    soľ

    Postup:
    1.Umyté a uvarené zemiaky očistíme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto.
    2.Cesto rozdelíme na kúsky, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme do kruhu a krátko pečieme na horúcej čistej platni.
    3.Upečené lokše pomastíme rozpustenou masťou a podávame spolu s kapustou a kačicou.
    TIP:Lokše môžeme podávať aj sladké, ak ich posypeme zomletými orechmi s cukrom alebo potrieme slivkovým lekvárom.


    Nie kumam po co ten cukier w składnikach - wg mnie nie powinno go tam być, a i w samym sposobie przyrządzania go nie ma

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2006-10-19 15:39:06

    chyba ostatnio ktos podawal ten przpis i to całkiem po polsku:))

  • Autor: pandora Data: 2006-10-27 00:28:21

     Vide "TIP"; może to o to chodzi z tym cukrem?
    p.

Przejdź do pełnej wersji serwisu