Czy może ktoś wie co to takiego ta pasta tempera,mam przepis na Kurczaka McNuggets.Tak on wygląda: 1 jajko Szklanka wody 2/3 szklanki maki 1/3 pasty tempera 2 lyżeczki soli 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczki pieprzu Szczypta czosnku granulowanego Sposób przyrządzania: W misce mieszamy wodę z jajkiem, do woreczka wsypujemy produkty sypkie. Piersi kurczaka kroimy w niewielkie kawałki i wrzucamy do woreczka, żeby się dokładnie obtoczyły w panierce. Następnie zanurzany w jajku zmieszanym z wodą i znów obtaczamy w panierce. Wkładamy do lodówki na godzinę i powtarzamy proces panierowania. Smażymy we frytkownicy przez 10 minut, a następnie wkładamy do piekarnika i podpiekamy jeszcze przez 5-7 minut.
I własnie nie wiem co to ta pasta,a nie chce tego zepsuć.
Czy może ktoś wie co to takiego ta pasta tempera,mam przepis na Kurczaka McNuggets.Tak on wygląda:
1 jajko
Szklanka wody
2/3 szklanki maki
1/3 pasty tempera
2 lyżeczki soli
1 łyżeczka suszonej cebuli
1 łyżeczki pieprzu
Szczypta czosnku granulowanego
Sposób przyrządzania:
W misce mieszamy wodę z jajkiem, do woreczka wsypujemy
produkty sypkie. Piersi kurczaka kroimy w niewielkie kawałki
i wrzucamy do woreczka, żeby się dokładnie obtoczyły w
panierce. Następnie zanurzany w jajku zmieszanym z wodą i
znów obtaczamy w panierce. Wkładamy do lodówki na
godzinę i powtarzamy proces panierowania. Smażymy we
frytkownicy przez 10 minut, a następnie wkładamy do
piekarnika i podpiekamy jeszcze przez 5-7 minut.
I własnie nie wiem co to ta pasta,a nie chce tego zepsuć.
Dzięki,będe szukać