Mam zamiar upiec ciasto "Wedel przekładany" autorstwa siostry Anastazji, tylko przeraża mnie trochę masa, może któraś z Was piekła to ciasto i mogłaby mi doradzić, a mianowicie w składnikach masy jest 30 dag cukru, pół szkl mleka i 4 łyzki kakao, które trzeba zagotować przez 15 minut-przestudzoną masę dodawać do utartej margaryny. Tylko jak 30dag cukru rozpuści sie w pół szkl. mleka? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
Mam zamiar upiec ciasto "Wedel przekładany" autorstwa siostry Anastazji, tylko przeraża mnie trochę masa, może któraś z Was piekła to ciasto i mogłaby mi doradzić, a mianowicie w składnikach masy jest 30 dag cukru, pół szkl mleka i 4 łyzki kakao, które trzeba zagotować przez 15 minut-przestudzoną masę dodawać do utartej margaryny. Tylko jak 30dag cukru rozpuści sie w pół szkl. mleka? Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
Pewnie sie rozpusci, ale po co az tyle cukru??? ile jest margaryny? kostka?
Bardzo dziękuje za pomoc, mam nadzieje że mi się uda to ciasto