Pieczarki oczyścić i umyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, zeszklić. Pieczarki drobno pokroić dodać do smażącej się cebuli, dusić razem aż cały płyn odparuje. Bulion drobiowy podgrzać, dodać uduszone pieczarki z cebulą, gotować na małym ogniu. Jajko ugotować, obrać, podzielić na ćwiartki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć miąższ, pokroić w drobną kostkę. Zupę zmiksować blenderem, przyprawić, ewentualnie zagęścić mąką. Dodać pokrajane w kostkę pomidory. Podawać z ćwiartkami jajka i posiekaną natka pietruszki
Rosół wołowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle (ok. 5 minut). Połączyć z Rosołem i śmietaną, zagotować. Zmiksować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Grzanki posypać serem
Potrzebuje przpisu na zupa-krem pieczarkowa jak ktos ma to bardzo bym prosil bo bardzo mi potrzebne pozdrowionka
Proszę bardzo http://wielkiezarcie.com/przepis11873.html
Abo taka wielkiezarcie.com/przepis16805.html wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.
Wypróbuj http://wielkiezarcie.com/przepis19811.html
A może taką
Zupa krem pieczarkowa z jajkiem
Składniki:
40 dag pieczarek
2 łyżki masła
1 cebula
1 litr bulionu drobiowego
1 pomidor
1 jajko
natka pietruszki
sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Pieczarki oczyścić i umyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, zeszklić. Pieczarki drobno pokroić dodać do smażącej się cebuli, dusić razem aż cały płyn odparuje. Bulion drobiowy podgrzać, dodać uduszone pieczarki z cebulą, gotować na małym ogniu. Jajko ugotować, obrać, podzielić na ćwiartki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć miąższ, pokroić w drobną kostkę. Zupę zmiksować blenderem, przyprawić, ewentualnie zagęścić mąką. Dodać pokrajane w kostkę pomidory. Podawać z ćwiartkami jajka i posiekaną natka pietruszki
Albo taka zupka
Zupa - krem pieczarkowa z grzankami
§ Rosół wołowy, 2 kostki
§ 300 g pieczarek
§ 1 cebula
§ 1 łyżka masła
§ 3 łyżki śmietany
§ 2 łyżki oleju
§ 4 kromki ciemnego chleba
§ 1 łyżka tartego sera Parmezan
Rosół wołowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle (ok. 5 minut). Połączyć z Rosołem i śmietaną, zagotować. Zmiksować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Grzanki posypać serem
Może ta zupka będzie Ci odpowiadała, jest naprawdę bardzo smaczna http://wielkiezarcie.com/przepis16805.html polecam.