Forum

Kuchenne porady

Jak by ktos mogl to bym poprosil przepis na zupa-krem pieczarkowa

  • Autor: pirulo98 Data: 2006-10-23 17:51:28

    Potrzebuje przpisu na zupa-krem pieczarkowa jak ktos ma to bardzo bym prosil bo bardzo mi potrzebne pozdrowionka

  • Autor: elkab Data: 2006-10-23 18:27:57

    Proszę bardzo http://wielkiezarcie.com/przepis11873.html

  • Autor: gena Data: 2006-10-23 18:30:29

    Abo taka wielkiezarcie.com/przepis16805.html wystarczy wpisać w wyszukiwarkę.

  • Autor: sylwia123 Data: 2006-10-23 18:48:31

    Wypróbuj http://wielkiezarcie.com/przepis19811.html

  • Autor: aryt Data: 2006-10-23 22:47:52

    A może taką

    Zupa krem pieczarkowa z jajkiem 

    Składniki:

    40 dag pieczarek
    2 łyżki masła
    1 cebula
    1 litr bulionu drobiowego
    1 pomidor
    1 jajko
    natka pietruszki
    sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:

    Pieczarki oczyścić i umyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, zeszklić. Pieczarki drobno pokroić dodać do smażącej się cebuli, dusić razem aż cały płyn odparuje. Bulion drobiowy podgrzać, dodać uduszone pieczarki z cebulą, gotować na małym ogniu. Jajko ugotować, obrać, podzielić na ćwiartki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć miąższ, pokroić w drobną kostkę. Zupę zmiksować blenderem, przyprawić, ewentualnie zagęścić mąką. Dodać pokrajane w kostkę pomidory. Podawać z ćwiartkami jajka i posiekaną natka pietruszki

  • Autor: aryt Data: 2006-10-23 22:53:06

    Albo taka zupka

    Zupa - krem pieczarkowa z grzankami

     

    §             Rosół wołowy, 2 kostki
    §             300 g pieczarek
    §             1 cebula
    §             1 łyżka masła
    §             3 łyżki śmietany
    §             2 łyżki oleju
    §             4 kromki ciemnego chleba
    §             1 łyżka tartego sera Parmezan


    Rosół wołowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę posiekać. Pieczarki i cebulę podsmażyć na maśle (ok. 5 minut). Połączyć z Rosołem i śmietaną, zagotować. Zmiksować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Grzanki posypać serem
     

  • Autor: mlena Data: 2006-10-23 19:24:55

    Może ta zupka będzie Ci odpowiadała, jest naprawdę bardzo smaczna http://wielkiezarcie.com/przepis16805.html polecam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu