wiem wiem ekkore - jetem uzalezniona tylko mam takiejedno marzenie ktore od dawna mnie przesladuje by w mojej biblioteczce zagoscila na prawde dobra ksiazka kucharska... i zostala na wieki!!!! wiele razy szukalam cegos dobrego ale za kazdym razem przepisy byly co najmniej dziwne - jakies takie wymyslne.... a taki segregator juz mam i to calkiem spory:) pozdrawiam
bardzo często gotuję a książeczek z serii,którą wydaje Prószyński i spółka. Są to cienkie książeczki w jednej jeden temat np.: Soczyste pieczenie , Proste potrawy ze zwykłych kasz, Potrawy czytelników -lato itd . Seria jest dosyć spora , wygodnie się z niej gotuje bo ma małe gabaryty ( jak zeszyt 60 kartkowy) , książeczki są tanie . Najważniejsze- wszystkie przepisy są osiągalne i wychodzą. Też jestem maniaczką książek tych kucharskich mam sporo i muszę przyznać nie wszystkie są sensowne. Moje najnowsze odkrycia to ta strona przepisy świetne , sprawdzone ,no i z komentarzami bo przecież smaki są różne. Pozdrawiam życzę miłego gotowania Ewa
Znalazłam :www.proszynski.pl i tam sobie możesz poszukać w dziale kulinaria tytułów jest masa. Do nr-u 27 jest ta seria ,którą znam i polecam . Teraz rzuciłam okiem i są też dalej . Wszystkie mają podobną szatę graficzną i to jest seria ( nazwę sprawdziłam w domu ) Biblioteczka Poradnika Domowego Polecam EWa
Ja sobie już odpuściłam zamiar zakupu książki kucharskiej - właśnie z powodu połowy wydziwiasów, nie dopasowanych do moich gustów. To co przypada mi do gustu u nas po prostu drukuję i do segregatora - w ten sposób mam najlepszą książkę pod słońcem. I wiem, że gdyby mi czasu starczyło a zadnia część za szybko nie rosła wszystko bym zrobiła.
A swoją droga polecam Kolekcję dobrej kuchni - to segregatory z przepisami co tydzień (ewentualnie dwa, nie pamiętam). Ja zaczęłam zbierać jakieś 6 lat temu (przy pierwszej edycji), a już widziałam kilka razy wznowienia (tzn od pierwszego numeru). Mam 3 pełne segregatory, u koleżanki widziałam 5 - a to podobno jeszcze nie wszystko. Przepisy są naprawdę fajne, choć to nie prawdziwa książka ale praktyczna i estetyczna
nie wiem, nawet nie wiem czy oni to nadal wznawiają - w końcu na rynku jest tyle ofert. Przeszukałam moje segregatory, aby znaleźć jakiś kontakt, telefon, stronę - ale mam już tylko przepisy, nawet nie wiem jakie to wydawnictwo. Ale ze mnie doradca..Na wiele się chyba nie przydałam
Kasiu bardzo dobra jest"kuchnia polska" wydawnictwa Readers Digest, więc jak masz mozliwość jej zakupu to gorąco polecam:)) przepisy proste ,nie wydziwiane , wspaniały poradnik gotowania krok po kroku . pozdrawiam Madzia
Popatrz a aukcjach allegro lub ebay, wiekszosc rzeczy wysylaja zagranice. Ja czesto tak kupuje i z wysylka do Niemiec nie ma problemu, wiec mysle, ze i do ciebie dotrze. Wiem tez, ze na stronie www.kkkk.pl mozesz znalezc duzo pozycji kulinarnych i tez wysylaja zagranice, tylko, ze kost przesylki jest dosc wysoki. Zycze milego surfowania. Malena :-)))
dzieki za wszystkiepodpowiedzi. zamowilam kuchnia polska autorstwa.... nie pamietam ale to a ksiazka z klubu dla ciebie. na prawde tania 9.90 do tego ciasta Bozeny Dykiel... a do irlandii przysle mi brat...jeszcze raz dziekuje
czy moglibyscie mi polecic jakas dobra ksiazke kucharska? czekam na tytuly i gdzie moge w internecie kupic taka ksiazke....
KUCHNIA POLSKA-MAŁGORZATY CAPRARI
Książkę możesz kupić w Klubie Dla Ciebie www.kdc.pl
polecam tą książkę jest naprawdę warta polecenia.Pozdrawiam.
http://wielkiezarcie.com/index.php to najlepsza książka kucharska + ładny segregator i komplet folijek (koszulek) formatu A4
wiem wiem ekkore - jetem uzalezniona tylko mam takiejedno marzenie ktore od dawna mnie przesladuje by w mojej biblioteczce zagoscila na prawde dobra ksiazka kucharska... i zostala na wieki!!!! wiele razy szukalam cegos dobrego ale za kazdym razem przepisy byly co najmniej dziwne - jakies takie wymyslne.... a taki segregator juz mam i to calkiem spory:) pozdrawiam
bardzo często gotuję a książeczek z serii,którą wydaje Prószyński i spółka. Są to cienkie książeczki w jednej jeden temat np.: Soczyste pieczenie , Proste potrawy ze zwykłych kasz, Potrawy czytelników -lato itd . Seria jest dosyć spora , wygodnie się z niej gotuje bo ma małe gabaryty ( jak zeszyt 60 kartkowy) , książeczki są tanie . Najważniejsze- wszystkie przepisy są osiągalne i wychodzą.
Też jestem maniaczką książek tych kucharskich mam sporo i muszę przyznać nie wszystkie są sensowne. Moje najnowsze odkrycia to ta strona przepisy świetne , sprawdzone ,no i z komentarzami bo przecież smaki są różne. Pozdrawiam życzę miłego gotowania Ewa
jak tylko bede w polsce na pewno kupie. myslisz ze w internecie znajde?
Znalazłam :www.proszynski.pl i tam sobie możesz poszukać w dziale kulinaria tytułów jest masa. Do nr-u 27 jest ta seria ,którą znam i polecam . Teraz rzuciłam okiem i są też dalej . Wszystkie mają podobną szatę graficzną i to jest seria ( nazwę sprawdziłam w domu ) Biblioteczka Poradnika Domowego Polecam EWa
Ja sobie już odpuściłam zamiar zakupu książki kucharskiej - właśnie z powodu połowy wydziwiasów, nie dopasowanych do moich gustów. To co przypada mi do gustu u nas po prostu drukuję i do segregatora - w ten sposób mam najlepszą książkę pod słońcem. I wiem, że gdyby mi czasu starczyło a zadnia część za szybko nie rosła wszystko bym zrobiła.
A swoją droga polecam Kolekcję dobrej kuchni - to segregatory z przepisami co tydzień (ewentualnie dwa, nie pamiętam). Ja zaczęłam zbierać jakieś 6 lat temu (przy pierwszej edycji), a już widziałam kilka razy wznowienia (tzn od pierwszego numeru). Mam 3 pełne segregatory, u koleżanki widziałam 5 - a to podobno jeszcze nie wszystko. Przepisy są naprawdę fajne, choć to nie prawdziwa książka ale praktyczna i estetyczna
a nie wiesz czy mozna zamowic prenumerate zagraniczna?
nie wiem, nawet nie wiem czy oni to nadal wznawiają - w końcu na rynku jest tyle ofert. Przeszukałam moje segregatory, aby znaleźć jakiś kontakt, telefon, stronę - ale mam już tylko przepisy, nawet nie wiem jakie to wydawnictwo.
Ale ze mnie doradca..Na wiele się chyba nie przydałam
Ekkore, a co zdecydowalaś w sprawie różowej kalarepy? :-)
Kasiu bardzo dobra jest"kuchnia polska" wydawnictwa Readers Digest, więc jak masz mozliwość jej zakupu to gorąco polecam:)) przepisy proste ,nie wydziwiane , wspaniały poradnik gotowania krok po kroku . pozdrawiam Madzia
Popatrz a aukcjach allegro lub ebay, wiekszosc rzeczy wysylaja zagranice. Ja czesto tak kupuje i z wysylka do Niemiec nie ma problemu, wiec mysle, ze i do ciebie dotrze. Wiem tez, ze na stronie www.kkkk.pl mozesz znalezc duzo pozycji kulinarnych i tez wysylaja zagranice, tylko, ze kost przesylki jest dosc wysoki. Zycze milego surfowania. Malena :-)))
Ja polecam Ci książkę Ewy Aszkiewicz "Kuchnia Polska".
dzieki za wszystkiepodpowiedzi. zamowilam kuchnia polska autorstwa.... nie pamietam ale to a ksiazka z klubu dla ciebie. na prawde tania 9.90 do tego ciasta Bozeny Dykiel... a do irlandii przysle mi brat...jeszcze raz dziekuje
Malena przesłała Ci chyba najlepszy namiar na polecaną przeze mnie serię rzuć okiem na Biblioteczkę Poradnika Domowego . Ewa