Forum

Rozmowy wolne i frywolne

dobra ksiazka kucharska

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-10-25 16:23:38

czy moglibyscie mi polecic jakas dobra ksiazke kucharska? czekam na tytuly i gdzie moge w internecie kupic taka ksiazke....

• Autor: sylwia123 Data: 2006-10-25 16:51:56

KUCHNIA POLSKA-MAŁGORZATY CAPRARI
    Książkę możesz kupić w Klubie Dla Ciebie www.kdc.pl
    polecam tą książkę jest naprawdę warta polecenia.Pozdrawiam.

• Autor: ekkore Data: 2006-10-25 17:13:20

http://wielkiezarcie.com/index.php to najlepsza książka kucharska + ładny segregator i komplet folijek (koszulek) formatu A4

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-10-25 17:33:38

wiem wiem ekkore - jetem uzalezniona tylko mam takiejedno marzenie ktore od dawna mnie przesladuje by w mojej biblioteczce zagoscila na prawde dobra ksiazka kucharska... i zostala na wieki!!!! wiele razy szukalam cegos dobrego ale za kazdym razem przepisy byly co najmniej dziwne - jakies takie wymyslne.... a taki segregator juz mam i to calkiem spory:) pozdrawiam

• Autor: estanish Data: 2006-10-25 17:51:10

bardzo często gotuję a książeczek z serii,którą wydaje Prószyński i spółka. Są to cienkie książeczki w jednej jeden temat np.: Soczyste pieczenie , Proste potrawy ze zwykłych kasz, Potrawy czytelników -lato itd . Seria jest dosyć spora , wygodnie się z niej gotuje bo ma małe gabaryty ( jak zeszyt 60 kartkowy) , książeczki są tanie . Najważniejsze- wszystkie przepisy są osiągalne i wychodzą. Też jestem maniaczką książek tych kucharskich mam sporo i muszę przyznać nie wszystkie są sensowne. Moje najnowsze odkrycia to ta strona przepisy świetne , sprawdzone ,no i z komentarzami bo przecież smaki są różne. Pozdrawiam życzę miłego gotowania Ewa

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-10-25 19:30:41

jak tylko bede w polsce na pewno kupie. myslisz ze w internecie znajde?

• Autor: estanish Data: 2006-10-26 17:22:45

Znalazłam :www.proszynski.pl i tam sobie możesz poszukać w dziale kulinaria tytułów jest masa. Do nr-u 27  jest ta seria ,którą znam i polecam . Teraz rzuciłam okiem i są też dalej . Wszystkie mają podobną szatę graficzną i to jest seria ( nazwę sprawdziłam w domu ) Biblioteczka Poradnika Domowego  Polecam EWa

• Autor: ekkore Data: 2006-10-25 19:43:05

Ja sobie już odpuściłam zamiar zakupu książki kucharskiej - właśnie z powodu połowy wydziwiasów, nie dopasowanych do moich gustów. To co przypada mi do gustu u nas po prostu drukuję i do segregatora - w ten sposób mam najlepszą książkę pod słońcem. I wiem, że gdyby mi czasu starczyło a zadnia część za szybko nie rosła wszystko bym zrobiła.

A swoją droga polecam Kolekcję dobrej kuchni - to segregatory z przepisami co tydzień (ewentualnie dwa, nie pamiętam). Ja zaczęłam zbierać jakieś 6 lat temu (przy pierwszej edycji), a już widziałam kilka razy wznowienia (tzn od pierwszego numeru). Mam 3 pełne segregatory, u koleżanki widziałam 5 - a to podobno jeszcze nie wszystko. Przepisy są naprawdę fajne, choć to nie prawdziwa książka ale praktyczna i estetyczna

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-10-25 19:46:47

a nie wiesz czy mozna zamowic prenumerate zagraniczna?

• Autor: ekkore Data: 2006-10-25 20:13:30

nie wiem, nawet nie wiem czy oni to nadal wznawiają - w końcu na rynku jest tyle ofert. Przeszukałam moje segregatory, aby znaleźć jakiś kontakt, telefon, stronę - ale mam już tylko przepisy, nawet nie wiem jakie to wydawnictwo.
    Ale ze mnie doradca..Na wiele się chyba nie przydałam

• Autor: smakosia Data: 2006-10-25 20:20:06

Ekkore, a co zdecydowalaś w sprawie różowej kalarepy? :-)

• Autor: makusia Data: 2006-10-25 21:05:09

Kasiu bardzo dobra jest"kuchnia polska"  wydawnictwa Readers Digest, więc jak masz mozliwość jej zakupu to gorąco polecam:)) przepisy proste  ,nie wydziwiane , wspaniały poradnik gotowania krok po kroku . pozdrawiam Madzia

• Autor: Malena Data: 2006-10-25 22:34:06

Popatrz a aukcjach allegro lub ebay, wiekszosc rzeczy wysylaja zagranice. Ja czesto tak kupuje i z wysylka do Niemiec nie ma problemu, wiec mysle, ze i do ciebie dotrze. Wiem tez, ze na stronie www.kkkk.pl mozesz znalezc duzo pozycji kulinarnych i tez wysylaja zagranice, tylko, ze kost przesylki jest dosc wysoki. Zycze milego surfowania. Malena :-)))

• Autor: angela Data: 2006-10-25 22:39:29

Ja polecam Ci książkę Ewy Aszkiewicz "Kuchnia Polska".

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-10-25 23:34:27

dzieki za wszystkiepodpowiedzi. zamowilam kuchnia polska autorstwa.... nie pamietam ale to a ksiazka z klubu dla ciebie. na prawde tania 9.90 do tego ciasta Bozeny Dykiel... a do irlandii przysle mi brat...jeszcze raz dziekuje

• Autor: estanish Data: 2006-10-26 17:26:27

Malena przesłała Ci chyba najlepszy namiar na polecaną przeze mnie serię rzuć okiem na Biblioteczkę Poradnika Domowego . Ewa

Przejdź do pełnej wersji serwisu