Jakiś czas temu znalazłam zdjęcie ciasta w kształcie krokodyla lub aligatora (jak kto woli). Obecnie probowałam je ponownie znaleźć i niestety nie udało mi sie . Czy mozecie mi pomóc? Wydaje mi się że było to właśnie na Wielkim żarciu, ale nie jestem pewna . bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję
Myślę,że i z innym nadzieniem też będzie dobre.Może podsmażone pieczarki albo zmielone ,doprawione mięso z rosołu czy też kapusta z grzybami?A i na słodko pewnie byłoby dobre /np.jabłka z orzechami i miodem/
Ja też zrobię nie jestem pewna czy jutro ale wygląda genialnie. Poczekam chyba na jakąś imprezę żeby był wielki aplauz i podziw. I mąż żeby był ze mnie dumny, i dzieci, i kot, i pies, i nawet modliszka mojego syna... żarty żartami ale ja to MUSZĘ zrobić !! Ewa
Jakiś czas temu znalazłam zdjęcie ciasta w kształcie krokodyla lub aligatora (jak kto woli).
Obecnie probowałam je ponownie znaleźć i niestety nie udało mi sie . Czy mozecie mi pomóc?
Wydaje mi się że było to właśnie na Wielkim żarciu, ale nie jestem pewna . bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję
Może to o te zdjęcia chodzi:
http://www.eva.ru/albumpage/49553/1.htm
a po polsku ?? fajnie wygląda, ale jak to zrobic ??
Ciasto drożdzowe:
0,5 kg mąki
250 ml mleka
2 łyżki stołowe roztopionego masła
40 g drozdży
1 jajko
sól,cukier
Nadzienie:
podsmażony por
boczek wędzony
ser żółty
...tyle składniki a resztę chyba widać?Fajne! jutro robię,bardzo dekoracyjne
Myślę,że i z innym nadzieniem też będzie dobre.Może podsmażone pieczarki albo zmielone ,doprawione mięso z rosołu czy też kapusta z grzybami?A i na słodko pewnie byłoby dobre /np.jabłka z orzechami i miodem/
Ja też zrobię nie jestem pewna czy jutro ale wygląda genialnie. Poczekam chyba na jakąś imprezę żeby był wielki aplauz i podziw. I mąż żeby był ze mnie dumny, i dzieci, i kot, i pies, i nawet modliszka mojego syna... żarty żartami ale ja to MUSZĘ zrobić !! Ewa