ja najpierw miesko z kurczaka myje potem kroje na kawałki i wstawiam na noc do oleju z przyprawami -sól, pieprza, przyprawa gyros, na patyczek daje kolejno mięsko, cebulka, oraz papryka czerwona :) i do piekarnika ....mniam ale mi narobiłas smaka , a najbarddziej mi smakuje do sałatki :)
A ja, smaze tak przygotowane szaszlyki w glebokim tluszczu w frytkownicy. Wtedy cebulka i papryka sa takie chrupiace... mniam mniam tylko po usmazeniu trzeba osaczyc z tluszczu na papierze kuchennym.
Ja robie tak: Mięsko w kostkę, w przyprawy (pieprz, sól, papryka w proszku) i na conajmniej 1 godz. do lodówki, pożniej na patyczek na przemian z cebulką i papryka czerwoną, lub z ananasem, mniam mniam... Do tego suróweczka z kapusty pekińskiej PYCHA!
ja robilam takie super na patyczkach (z filetow z kurczaka pokrojonych w paski) , Smarowane sosem zmieszanym z marmolady cytrynowej, octu z bialego wina, skorki i soku z limonki. Byly pycha a przepis wzielam z kuchni niskotluszczowej. POLECAM!
bardzo proszę o jakiś ciekawy przepis i mam pytanie czy szszłyk można podawać z ziemniakami czy tyl
ko z ryżem?????
ja najpierw miesko z kurczaka myje potem kroje na kawałki i wstawiam na noc do oleju z przyprawami -sól, pieprza, przyprawa gyros, na patyczek daje kolejno mięsko, cebulka, oraz papryka czerwona :) i do piekarnika ....mniam ale mi narobiłas smaka , a najbarddziej mi smakuje do sałatki :)
A ja, smaze tak przygotowane szaszlyki w glebokim tluszczu w frytkownicy. Wtedy cebulka i papryka sa takie chrupiace... mniam mniam tylko po usmazeniu trzeba osaczyc z tluszczu na papierze kuchennym.
dziękuję za rady jutro zaserwuję szaszłyczki na obiadek dla mężusia mniam. pozdrawiam
Olusia1 a jaką sałatkę polecasz do tych szaszłyków?
Ja robie tak:
Mięsko w kostkę, w przyprawy (pieprz, sól, papryka w proszku) i na conajmniej 1 godz. do lodówki, pożniej na patyczek na przemian z cebulką i papryka czerwoną, lub z ananasem, mniam mniam...
Do tego suróweczka z kapusty pekińskiej
PYCHA!
ja robilam takie super na patyczkach (z filetow z kurczaka pokrojonych w paski) , Smarowane sosem zmieszanym z marmolady cytrynowej, octu z bialego wina, skorki i soku z limonki. Byly pycha a przepis wzielam z kuchni niskotluszczowej. POLECAM!