Forum

Kuchenne porady

Szaszłyki z kurczaka???

  • Autor: zigi Data: 2006-10-27 19:56:42

    bardzo proszę o jakiś ciekawy przepis i mam pytanie czy szszłyk można podawać z ziemniakami czy tylko z ryżem?????

  • Autor: olusia1 Data: 2006-10-27 20:54:12

    ja najpierw miesko z kurczaka myje potem kroje na kawałki i wstawiam na noc do oleju z przyprawami -sól, pieprza, przyprawa gyros, na patyczek daje kolejno mięsko, cebulka, oraz papryka czerwona :) i do piekarnika ....mniam ale mi narobiłas smaka , a najbarddziej  mi smakuje do sałatki :)

  • Autor: Glumanda Data: 2006-10-28 18:22:02

    A ja, smaze tak przygotowane szaszlyki w glebokim tluszczu w frytkownicy. Wtedy cebulka i papryka sa takie chrupiace... mniam mniam tylko po usmazeniu trzeba osaczyc z tluszczu na papierze kuchennym.

  • Autor: zigi Data: 2006-10-28 19:01:54

    dziękuję za rady jutro zaserwuję szaszłyczki na obiadek dla mężusia mniam. pozdrawiam

  • Autor: AgusiaMat Data: 2007-05-19 13:01:08

    Olusia1 a jaką sałatkę polecasz do tych szaszłyków?

  • Autor: Mloda Data: 2007-05-19 14:09:27

    Ja robie tak:
    Mięsko w kostkę, w przyprawy (pieprz, sól, papryka w proszku) i na conajmniej 1 godz. do lodówki, pożniej na patyczek na przemian z cebulką i papryka czerwoną, lub z ananasem, mniam mniam...
    Do tego suróweczka z kapusty pekińskiej
    PYCHA!

  • Autor: gosiak1978 Data: 2007-05-20 20:32:56

    ja robilam takie super na patyczkach (z filetow z kurczaka pokrojonych w paski) ,  Smarowane sosem zmieszanym z marmolady cytrynowej, octu z bialego wina, skorki i soku z limonki. Byly pycha a przepis wzielam z kuchni niskotluszczowej.  POLECAM!

Przejdź do pełnej wersji serwisu