Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Książka Nigelli Lawson

• Autor: nutella Data: 2006-10-27 19:58:56

Widziałam ją wczoraj jako nowość w Empiku- niestety zafoliowana, więc nie mogłam przejżeć;P Czy ktoś z Was ją ma? Warto ją kupić? Czy są w niej przepisy z programu, czy zupełnie nowe? Jestem fanką programu Nigelli więc bardzo ciekawi mnie jej pierwsza wydana w Polsce książka:))

• Autor: Gapa_1410 Data: 2006-10-27 20:15:41

Haha, ja trafiłam na niezafoliowany egzemplarz, więc bezwstydnie oglądałam. zdecydowanie większość przepisów jest z programu. W ładnej smakowitej oprawie, ale sobie nie kupiłam, bo Nigella ma tam bardzo wiele dość jeszcze trudno dostępnych w niewielkich miejscowościach- takich jak moja, składników. A Nutello robiłaś coś z jej przepisów? Ja robiłam sałatkę z arbuza z fetą, czekoladowy tort Pavlovej i ciasto czekoladowe.

• Autor: nutella Data: 2006-10-27 20:36:02

To prawda, część składników trudno kupić:/ Ja robiłam bezę Pavlova, ciasto czekoladowe, ciasto mandarynkowe (zawiodłam się- nie było zbyt dobre), galaretkę z rabarbaru, puding i puding z dżemem ibmirowym- przepis miałam zresztą od ciebie:) Aha- no i lody truskawkowe. Ale bardzo podoba mi się jak Nigella gotuje, jej podejście do gotowania dlatego ciekawa jestem książki. Ale skoro mówicie, że są w niej przepisy głównie z programu, to nie wiem czy wydać na nią aż 70 zł...

• Autor: holly Data: 2006-10-27 20:54:17

ja trafiłam w empiku na zafoliowaną, ale nie zamierzam jej kupić, jest zdecydowanie za droga. zwłaszcza że Nigelle najbardziej lubię za jej podejście do jedzenia, gotowania itd. przepisy odpowiadają mi średnio. Bardzo lubię ciasto czekoladowe, natomiast mandarynkowe - jako dosyć drogie ciasto- mi smakowało tak sobie. no i składniki - co prawda można je dostać, ale są kilkakrotnie droższe bo spowadzane z zagranicy

• Autor: Joanna-61 Data: 2006-10-27 20:16:55

Też ją wczoraj dorwałam w Empiku, ale tak jak Ty oglądałam tylko przez folię. Nie zdecydowałam się na zakup, bo są to przepisy pokazywane w TVN - Style - tak przynajmniej wynikało z okładki. Cena zaporowa, zwłaszcza, że przepisy sa dostępne w necie.

• Autor: nutella Data: 2006-10-27 20:36:43

No właśnie, dlatego pytam się Was o zdanie, też uważam, że to troszkę dużo...

• Autor: marinik Data: 2006-10-27 21:15:33

Abstarhując od zawartości merytoryczej samej książki chcę sie odnieść do stwierdzenia "OFOLIOWANA KSIĄŻKA"
    Co to ma znaczyc?????
    Macie opory przed odfoliowaniem???????
    Już nie jeden raz sie spotkałem z ofoliowaniem, ale NIGDY mi się nie zdarzyło aby mi zakazano zdjęcia folii. Domagam sie tego i już. Domagam się nie deklarując wcale zakupu

• Autor: dorota40 Data: 2006-10-27 21:23:55

Tez kiedyś miałam taki problem.Zdjąć czy nie zdjąć.Podeszłam do sprzedawcy w Empiku i zapytałam.Powiedział , że nie ma sprawy, można odpakować.Podejrzewam,że oni sami to foliują.Pozdrawiam dorota40. A co do samej ksiązki... trochę droga.....

• Autor: kpina Data: 2006-10-28 10:20:34

tez mi sie wydaje, ze zawsze maja jeden egzemplarz na pokaz, wystarczy spytac i jak nie odfoliowali jeszcze zadnego to na pewno to zrobia :) poza tym ksiazke mozna znalezc na allegro, zawsze troche taniej ;) pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu