Forum

Gawędy o jedzeniu

cantucci

  • Autor: holly Data: 2006-10-29 14:18:26

    Zrobiłam dziś 1 raz cantucci - tradycyjne włoskie ciasteczka- twarde jak sucharki, do moczenia w kawie, lub w winie. Wyszły cudowne. I taki fajny zapaszek roznosi się po domu. Dobre jest w nich to, ze nie mają żadnego tłuszczu (hip hip huura), przez co są takie twarde - ale za to można je długo przechowywać. Następne w kolejne do wypróbowania są - amaretti - też włoskie, bez mąki, z samych migdałów. Jedno jest pewne - cantucci będę robiła regularnie (tyle że będę eksperymentować ze składnikami - inne orzechy lub kawałki czekolady...) Polecam http://wielkiezarcie.com/przepis21032.html

  • Autor: kinga_d Data: 2006-10-29 15:56:08

    popieram entuzjazm holly -cantucci są pyszne. Ile się naszukałam kiedyś przepisu....

Przejdź do pełnej wersji serwisu