W dalszym ciągu. Te oferowane na "allegro" , pierożnice, to ...złom. Wg informacji handlujących "innostrańców" można takie rzeczy dostać tylko na bazarach przygranicznych
Cukierkowy Kocie ....niestety, ciekawy link ale te "ciekawostki " ...na dobry portfel, no i tego co potrzeba nie mają. Ale dziękuję za odzew. ........... Ja....
Janku mogę popatrzeć na bazarku ukraińskim który jest u nas we wtorki i piątki, dowiem się o cenę i mogę Ci przesłać. Wiem, że kiedyś tym handlowali mieli też formy na uszka, postaram się do końca tygodnia dac znać ;)
OOOOOOO, to jest to ...zobacz ... Wiesz chyba o co mi chodzi?! Może być i na uszka, to ma taki sześciokątny wzór i faktyczne wielkość uszek, a nie pierogów. Ja wziąłem nazwę z "allegro". Z góry dziękuję i .... Ja...
Odswieżam ten wątek... MonikaK załatwiła mi taką "maszynkę" na pierogi ale niestety nie może znaleźć na mniejsze (takie sześciokątne). Może komuś z Was się uda. Pozdrawiam Janek
Poszukam tego w spizarce..miałam takie i na pierogi (na 18 sztuk) i na uszka(36 sztuk). Moze gdzies upchnelam-bo zrobilam kilka razy, i stwierdzilam, ze recznie idzie mi szybciej.Jak znajde-dam Ci znac:)
Janek - rozumiem że chodzi Ci o coś takiego ?? Ja mam i do uszek i do pierogów, Kupiłam lata temu od "Ruskich" na bazarze. Niestety już ich nie ma.... a szkoda bo mieli czasami fantastyczne rzeczy za bezcen..... PS . Ja na to mówię "pierożnica"...
O taką właśnie (!!!) mi chodzi, a nawet i mniejszą też tzn na mniejsze "uszka". są właśnie takie i te mniejsze, (na wiekszą ilość) o których pisze wyżej Bajubajka-Basia. Tych na allegro nie polecę nikomu. Już opisałem ( w innym, pokrewnym wątku) solidność wykonania: tylko garki na nich można stawiać ale nie kleić pierogi. Wżery takie że strach, metal (aluminium) brudzące, płyty krzywe. Dostawca-producent z Częstochowy. Mam jeszcze w swoim archiwum zdjecią (na pamiatke) tych płyt. Co do nazwy, to taka jest i na allegro tak więc chyba prawidłowo nazywasz. Pozdrawiam i lekko Ci zazdroszczę Janek
Dopiero dziś zobaczyłam ten wątek. Mam /do oddania/ taką na 38 sztuk /małe otwory więc chyba na uszka/. Ale sadząc z poniższych wpisów chyba Ci już nie jest potrzebna?
Dziękuję za odzew. Ten wątek był już "wtórnikiem" z ...pażdziernika 2006. Ale nic straconego, bo chyba najstarsza córka jak zobaczy wyrób gotowy na talerzu, to ... Już wie, że mam "maszynkę" na takie malutkie (od ABA'y) i być może przyjdzie jutro zobaczyć "produkcję" kołdunów i pierogów z mięsa i ziemniaków(maszynka od MonikiK). Nie wyrzucaj maszynki na razie na złom ;-)) Pozdrawiam Janek
P.S. Oczywiście nie jest no nasz, krajowy wyrób?! J.
Olek, płytkę (z tworzywa) która dostałem od ABA'y moja najstarsza latorośl zabrała , po prostu zobaczyła, zjadła (wyrób oczywiście) i stwierdziła, ze jak mam źródło na inną płytkę to "...tą na razie rekwiruję, ...a potem tato pogadamy..." powiedziała i jak powiedziała tak zrobiła. Tak więc proszę, przysyłaj, podaj warunki na GG lub e-ilem ...moje namiary masz w "ustawieniach"... Pozdrawiam Janek
Piq, ten sam(!!) producent-dostawca, na tym zdjeciu jest super, tak jak i na tamtych, a przysłał taki chłam, że strach. Tylko koszta przesyłk i poniosłem. Może, ... gdyby ktoś z Częstochowy je obejrzał i potwierdził, że to jest rzetelny wyrób ...może bym się zdecydował, a tak to ni czorta. Janek
Janku, znalazlam....Dzieki temu wysprzatalam spizarnie.Kupilam kiedys na Stadionie Dziesieciolecia, W srodku wypisane cyrylica:cena 2 ruble 80k. Wyglada jak rozlozona ksiazka, z kazdej strony"kartki" po 24 kolka z wylogami. Nigdy nie uzywalam, bo w pierogach nie jestem dobra,a co dopiero w uszkach, a to ustrojstwo ewidentnie (ze wzgledu na rozmiary) sluzy do robienia uszek. Bardzo chetnie Ci sprezentuje. Technicznie maly klopot, ale absolutnie do pokonania. Za 2 tygodnie beda jechali znajomi samochodem, ja to zapakuje, a oni przesla poczta, jesli rzeczywiscie o cos takiego Ci chodzi. Sprawdze w ustawieniach, i wysle Ci meila.
W dalszym ciągu. Te oferowane na "allegro" , pierożnice, to ...złom. Wg informacji handlujących "innostrańców" można takie rzeczy dostać tylko na bazarach przygranicznych
Janek
Moze poszukaj na www.galeriakuchenna.pl - tam maja rozne dziwne rzeczy, zdaje sie ze to do pierogow tez :)
Sciskam mrruczaco
Cukierkowy Kocie ....niestety, ciekawy link ale te "ciekawostki " ...na dobry portfel,
no i tego co potrzeba nie mają.
...
.
Ale dziękuję za odzew.
........
Ja...
Janku mogę popatrzeć na bazarku ukraińskim który jest u nas we wtorki i piątki, dowiem się o cenę i mogę Ci przesłać. Wiem, że kiedyś tym handlowali mieli też formy na uszka, postaram się do końca tygodnia dac znać ;)
OOOOOOO, to jest to ...zobacz ... Wiesz chyba o co mi chodzi?! Może być i na uszka, to ma taki sześciokątny wzór i faktyczne wielkość uszek, a nie pierogów. Ja wziąłem nazwę z "allegro".
Z góry dziękuję i ....
Ja...
Odswieżam ten wątek...
MonikaK załatwiła mi taką "maszynkę" na pierogi ale niestety nie może znaleźć na mniejsze (takie sześciokątne).
Może komuś z Was się uda.
Pozdrawiam
Janek
Poszukam tego w spizarce..miałam takie i na pierogi (na 18 sztuk) i na uszka(36 sztuk). Moze gdzies upchnelam-bo zrobilam kilka razy, i stwierdzilam, ze recznie idzie mi szybciej.Jak znajde-dam Ci znac:)
Janek
Janek - rozumiem że chodzi Ci o coś takiego ??
Ja mam i do uszek i do pierogów, Kupiłam lata temu od "Ruskich" na bazarze. Niestety już ich nie ma.... a szkoda bo mieli czasami fantastyczne rzeczy za bezcen.....
PS . Ja na to mówię "pierożnica"...
O taką właśnie (!!!) mi chodzi, a nawet i mniejszą też tzn na mniejsze "uszka". są właśnie takie i te mniejsze, (na wiekszą ilość) o których pisze wyżej Bajubajka-Basia.
Tych na allegro nie polecę nikomu. Już opisałem ( w innym, pokrewnym wątku) solidność wykonania: tylko garki na nich można stawiać ale nie kleić pierogi. Wżery takie że strach, metal (aluminium) brudzące, płyty krzywe. Dostawca-producent z Częstochowy.
Mam jeszcze w swoim archiwum zdjecią (na pamiatke) tych płyt.
Co do nazwy, to taka jest i na allegro tak więc chyba prawidłowo nazywasz.
Pozdrawiam i lekko Ci zazdroszczę
Janek
Dopiero dziś zobaczyłam ten wątek. Mam /do oddania/ taką na 38 sztuk /małe otwory więc chyba na uszka/. Ale sadząc z poniższych wpisów chyba Ci już nie jest potrzebna?
Dziękuję za odzew.
Ten wątek był już "wtórnikiem" z ...pażdziernika 2006.
Ale nic straconego, bo chyba najstarsza córka jak zobaczy wyrób gotowy na talerzu, to ...
Już wie, że mam "maszynkę" na takie malutkie (od ABA'y) i być może przyjdzie jutro zobaczyć "produkcję" kołdunów i pierogów z mięsa i ziemniaków(maszynka od MonikiK).
Nie wyrzucaj maszynki na razie na złom ;-))
Pozdrawiam
Janek
P.S.
Oczywiście nie jest no nasz, krajowy wyrób?!
J.
Nie wyrzucę, a pochodzi ona z czasów jak handlowali u nas Rosjanie i jest to ich wyrób.
To fajnie.
...jakby co to mój GG jest w ustawieniach.Dam Ci znać na forum.
Farsze już stygną.
Janek
Olek, płytkę (z tworzywa) która dostałem od ABA'y moja najstarsza latorośl zabrała , po prostu zobaczyła, zjadła (wyrób oczywiście) i stwierdziła, ze jak mam źródło na inną płytkę to "...tą na razie rekwiruję, ...a potem tato pogadamy..." powiedziała i jak powiedziała tak zrobiła.
, przysyłaj, podaj warunki na GG lub e-ilem ...moje namiary masz w "ustawieniach"...
Tak więc proszę
Pozdrawiam
Janek
Wysłałam e-maila.
A może taka ; http://www.allegro.pl/item240373804_pieroznica_aluminiowa_do_uszek_.html
Piq, ten sam(!!) producent-dostawca, na tym zdjeciu jest super, tak jak i na tamtych, a przysłał taki chłam, że strach. Tylko koszta przesyłk i poniosłem.
Może, ... gdyby ktoś z Częstochowy je obejrzał i potwierdził, że to jest rzetelny wyrób ...może bym się zdecydował, a tak to ni czorta.
Janek
dobrze ze napisales Janku bo juz sie przymierzałam do zakupu
Prawdopodobnie w Białymstoku jest duży bazar z "zagranicznymi" handlarzami...
Janku, znalazlam....Dzieki temu wysprzatalam spizarnie.Kupilam kiedys na Stadionie Dziesieciolecia, W srodku wypisane cyrylica:cena 2 ruble 80k.
Wyglada jak rozlozona ksiazka, z kazdej strony"kartki" po 24 kolka z wylogami.
Nigdy nie uzywalam, bo w pierogach nie jestem dobra,a co dopiero w uszkach, a to ustrojstwo ewidentnie (ze wzgledu na rozmiary) sluzy do robienia uszek.
Bardzo chetnie Ci sprezentuje. Technicznie maly klopot, ale absolutnie do pokonania. Za 2 tygodnie beda jechali znajomi samochodem, ja to zapakuje, a oni przesla poczta,
jesli rzeczywiscie o cos takiego Ci chodzi.
Sprawdze w ustawieniach, i wysle Ci meila.
Kochane Dziewczyny.
,
,
...
Pragnienie spełnione dzięki Wam
..........MonikoK
ABA'o-Basiu
kokliko-Igo
Cóż Wam więcej za to mogę dać...pychola, i...wdzięczność moją.
Tylko tyle.
Janek-Kazik
taką żeliwną w formie plastra miodu? "od ruskich"? wywaliłam przy przeprowadzce, szkoda, oddałabym za darmo :-)