Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Szukam "płyty" do robienia pierożków.. (powtórka)

• Autor: Janek Data: 2006-10-29 20:12:41

W dalszym ciągu. Te oferowane na "allegro" , pierożnice, to ...złom. Wg informacji handlujących  "innostrańców" można takie rzeczy dostać tylko na bazarach przygranicznych

Janek

• Autor: SłodkaMrruczka Data: 2006-10-30 19:09:43

Moze poszukaj na www.galeriakuchenna.pl - tam maja rozne dziwne rzeczy, zdaje sie ze to do pierogow tez :)
    Sciskam mrruczaco

• Autor: Janek Data: 2006-10-31 19:54:10

Cukierkowy Kocie ....niestety, ciekawy link ale te "ciekawostki " ...na dobry portfel, no i tego co potrzeba nie mają.
    Ale dziękuję za odzew.
    ...........
    Ja....

• Autor: MonikaK Data: 2006-10-31 10:48:07

Janku mogę popatrzeć na bazarku ukraińskim który jest u nas we wtorki i piątki, dowiem się o cenę i mogę Ci przesłać. Wiem, że kiedyś tym handlowali mieli też formy na uszka, postaram się do końca tygodnia dac znać ;) 

• Autor: Janek Data: 2006-10-31 20:21:56

OOOOOOO, to jest to ...zobacz ... Wiesz chyba o co mi chodzi?! Może być i na uszka, to ma taki sześciokątny wzór i faktyczne wielkość uszek, a nie pierogów. Ja wziąłem nazwę z "allegro".
    Z góry dziękuję i ....
    Ja...

• Autor: Janek Data: 2007-09-06 11:01:16

Odswieżam ten wątek...
    MonikaK załatwiła mi taką "maszynkę" na pierogi ale niestety nie może znaleźć na mniejsze (takie sześciokątne).
    Może komuś z Was się uda.
    Pozdrawiam
    Janek

• Autor: Bajubajka Data: 2007-09-06 12:41:42

Poszukam tego w spizarce..miałam takie i na pierogi (na 18 sztuk) i na uszka(36 sztuk). Moze gdzies upchnelam-bo zrobilam kilka razy, i stwierdzilam, ze recznie idzie mi szybciej.Jak znajde-dam Ci znac:)

• Autor: Janek Data: 2007-09-06 12:45:46

...czekam z niecierpliwością ...

Janek

• Autor: piq Data: 2007-09-06 13:04:51

Janek - rozumiem że chodzi Ci o coś takiego ?? Ja mam i do uszek i do pierogów, Kupiłam lata temu od "Ruskich" na bazarze. Niestety już ich nie ma.... a szkoda bo mieli czasami fantastyczne rzeczy za bezcen.....
    PS . Ja na to mówię "pierożnica"...

• Autor: Janek Data: 2007-09-06 18:09:43

O taką właśnie (!!!) mi chodzi, a nawet i mniejszą też tzn na mniejsze "uszka". są właśnie takie i te mniejsze, (na wiekszą ilość) o których pisze wyżej Bajubajka-Basia.
    Tych na allegro nie polecę nikomu. Już opisałem ( w innym, pokrewnym wątku) solidność wykonania: tylko garki na nich można stawiać ale nie kleić pierogi. Wżery takie że strach, metal (aluminium) brudzące, płyty krzywe. Dostawca-producent z Częstochowy.
    Mam jeszcze w swoim archiwum zdjecią (na pamiatke) tych płyt.
    Co do nazwy, to taka jest i na allegro tak więc chyba prawidłowo nazywasz.
    Pozdrawiam i lekko Ci zazdroszczę
    Janek

• Autor: Olek Data: 2007-09-11 19:06:42

Dopiero dziś zobaczyłam ten wątek. Mam /do oddania/ taką na 38 sztuk /małe otwory więc chyba na uszka/. Ale sadząc z poniższych wpisów chyba  Ci już nie jest potrzebna?

• Autor: Janek Data: 2007-09-11 19:35:25

Dziękuję za odzew.
    Ten wątek był już "wtórnikiem" z ...pażdziernika 2006.
     Ale nic straconego, bo chyba najstarsza córka jak zobaczy wyrób gotowy na talerzu, to ...
     Już wie, że mam "maszynkę" na takie malutkie (od ABA'y) i być może przyjdzie jutro zobaczyć "produkcję" kołdunów i pierogów z mięsa i ziemniaków(maszynka od MonikiK).
     Nie wyrzucaj maszynki na razie na złom ;-))
    Pozdrawiam
    Janek

P.S.
    Oczywiście nie jest no nasz, krajowy wyrób?!
    J.

• Autor: Olek Data: 2007-09-11 20:03:00

Nie wyrzucę, a pochodzi ona z czasów jak handlowali u nas Rosjanie i jest to ich wyrób.

• Autor: Janek Data: 2007-09-11 20:06:34

To fajnie....jakby co to mój GG jest w ustawieniach.Dam Ci znać na forum.
    Farsze już stygną.
    Janek

• Autor: Janek Data: 2007-09-12 23:51:43

Olek, płytkę (z tworzywa) która dostałem od ABA'y moja najstarsza latorośl zabrała , po prostu zobaczyła, zjadła (wyrób oczywiście) i stwierdziła, ze jak mam źródło na inną płytkę to "...tą na razie rekwiruję, ...a potem tato pogadamy..." powiedziała i jak powiedziała tak zrobiła.
    Tak więc proszę, przysyłaj, podaj warunki na GG lub e-ilem ...moje namiary masz w "ustawieniach"...
    Pozdrawiam
    Janek

• Autor: Olek Data: 2007-09-13 10:45:55

Wysłałam e-maila.

• Autor: Janek Data: 2007-09-06 18:17:35

Piq, ten sam(!!) producent-dostawca, na tym zdjeciu jest super, tak jak i na tamtych, a przysłał taki chłam, że strach. Tylko koszta przesyłk i poniosłem.
    Może, ... gdyby ktoś z Częstochowy je obejrzał i potwierdził, że to jest rzetelny wyrób ...może bym się zdecydował, a tak to ni czorta.
    Janek

• Autor: małgoska Data: 2007-09-06 22:36:09

dobrze ze napisales Janku bo juz sie przymierzałam do zakupu

• Autor: Janek Data: 2007-09-07 19:19:04

Prawdopodobnie w Białymstoku jest duży bazar z "zagranicznymi" handlarzami...

• Autor: kokliko Data: 2007-09-10 16:21:47

Janku, znalazlam....Dzieki temu wysprzatalam spizarnie.Kupilam kiedys na Stadionie Dziesieciolecia, W srodku wypisane cyrylica:cena 2 ruble 80k.
    Wyglada jak rozlozona ksiazka, z kazdej strony"kartki"  po 24 kolka z wylogami.
    Nigdy nie uzywalam, bo w pierogach nie jestem dobra,a co dopiero w uszkach, a to ustrojstwo ewidentnie (ze wzgledu na rozmiary) sluzy do robienia uszek.
    Bardzo chetnie Ci sprezentuje. Technicznie maly klopot, ale absolutnie do pokonania. Za 2 tygodnie beda jechali znajomi samochodem, ja to zapakuje, a oni przesla poczta,
    jesli rzeczywiscie o cos takiego Ci chodzi.
    Sprawdze w ustawieniach, i wysle Ci meila.

• Autor: Janek Data: 2007-09-11 11:40:41

Kochane Dziewczyny.
    Pragnienie spełnione dzięki Wam
    ..........MonikoK,
    ABA'o-Basiu,
    kokliko-Igo...

Cóż Wam więcej za to mogę dać...pychola, i...wdzięczność moją.
    Tylko tyle.
    Janek-Kazik

• Autor: MonikaK Data: 2007-09-11 12:03:38

<całus> cieszę się, że po długim czasie poszukiwań udało się skompletować to czego szukałeś ;))

• Autor: Petra Data: 2007-09-11 12:48:44

taką żeliwną w formie plastra miodu? "od ruskich"? wywaliłam przy przeprowadzce, szkoda, oddałabym za darmo :-)

Przejdź do pełnej wersji serwisu