Sie zastanawiam czy to normalne , bo ja jestem w 8 miesiacu ciazy i moj maly ma czkawke conajmniej raz dziennie... Wiem ze czkawke to one moga miec ,ale zeby z taka czestotliwoscia?! no nie wiem... Jakie macie/mialyscie doswiadczenia?
Tak, mnie też się to zdażało mój synek w ósmym i dziewiątym miesiącu miewał czkawki, było to spowodowane prawdopodobnie tym iż maluszek połykał wody płodowe, tak mi powiedział lekarz, brzuch trząsł mi się niesamowicie przy tym ale to szybciutko mijało.
Moja córeczka również jak byla w brzuszku to miala czkawke i to zdazalo sie dosc czesto,brzuch caly podskakiwal zwlaszcza w ostatnim miesiacu kiedy byl juz duzy, ale po chwili przechodzila. Pozdrawiam.
moje bliźnięta, też miały czkawkę, czasem fajnie to wyglądało jak miały ją równocześnie i brzuszek podskakiwał regularnie raz z jednej raz z drugiej strony, a po urodzeniu miały nawet kilka razy dziennie, szczególnie po jedzeniu.
Jeszcze 7 miesiecy temu przezywalam to tak samo. Czkawka u nienarodzonych dzieci sluzy do cwiczenia oddychania. Poprzez nia plod uczy sie nie dopuszczac wody do pluc a co za tym idzie uczy sie oddychac. Takze pozostaje ci sie tylko smiac.
A to moj polroczny synek Marco, ktory ostatnie 2 miesiace ciaszy umilal mi swoimi czkawkami i w ogole brykaniem.
Moja Hania namiętnie w czasie ciąży miewała czkawkę i to kilka razy dziennie - cały brzuch mi skakał razem z nią, mój lekarz uspokoił mnie że to normalne i jak małe dużo bryka i przy okazji połyka wody płodowe nic się złego nie dzieje Teraz ma 19 miesiecy i czasem też ją złąpie czkawka
A my Kasiu mamy jeszcze pierwszą czkawkę przed sobą, zaczynamy dopiero 6 miesiąc:) Dzięki za takie wątki, mogę się podszkoliś co nieco:) Pozdrawiamy Cię serdecznie i trzymaj się!!
hej hej! 6 miesiac! to brzuszek rosnie teraz szybko, tak..? ;) ja to odliczam tygodnie do konca.. 5 mi zostalo... :o wiesz czy chlopczyk czy dziewczynka? a czkawka malych to naprawde fajne zjawisko, zwlaszcza jak probujesz zasnac a tu ci cos rytmicznie podskakuje w brzuszku.. hehe
pewnie ze sie uda! kazdy przez jakies tam problemy przechodzi... mnie tesh 'probowanie' zajelo troche czasu, a i poronienie sie po drodze zdazylo.... sprawa nie jest prosta ale grunt to optymizm! :)
Sie zastanawiam czy to normalne , bo ja jestem w 8 miesiacu ciazy i moj maly ma czkawke conajmniej raz dziennie... Wiem ze czkawke to one moga miec ,ale zeby z taka czestotliwoscia?! no nie wiem...
Jakie macie/mialyscie doswiadczenia?
hm.
x.
Kochana to normalne!!! Moje dzieci miały czkawkę jeszcze w moim brzuszku, a ja uwielbiałam patrzeć jak on miarowo podskakuje. Pozdrawiam :)))
hehehe-normalka!!!
Tak, mnie też się to zdażało mój synek w ósmym i dziewiątym miesiącu miewał czkawki, było to spowodowane prawdopodobnie tym iż maluszek połykał wody płodowe, tak mi powiedział lekarz, brzuch trząsł mi się niesamowicie przy tym ale to szybciutko mijało.
Moja córeczka również jak byla w brzuszku to miala czkawke i to zdazalo sie dosc czesto,brzuch caly podskakiwal zwlaszcza w ostatnim miesiacu kiedy byl juz duzy, ale po chwili przechodzila. Pozdrawiam.
moje bliźnięta, też miały czkawkę, czasem fajnie to wyglądało jak miały ją równocześnie i brzuszek podskakiwał regularnie raz z jednej raz z drugiej strony, a po urodzeniu miały nawet kilka razy dziennie, szczególnie po jedzeniu.
Jeszcze 7 miesiecy temu przezywalam to tak samo. Czkawka u nienarodzonych dzieci sluzy do cwiczenia oddychania. Poprzez nia plod uczy sie nie dopuszczac wody do pluc a co za tym idzie uczy sie oddychac. Takze pozostaje ci sie tylko smiac.
A to moj polroczny synek Marco, ktory ostatnie 2 miesiace ciaszy umilal mi swoimi czkawkami i w ogole brykaniem.
słodki!!! ;)) śliczne oczka
nie masz czym sie przejmowac, to normalne zjawisko:-)
hahahah przypomnialas mi jak moj maly Kubus w brzuszku jeszcze wtedy mial czkawke.to normalne.Pozdrawiam
Moja Hania namiętnie w czasie ciąży miewała czkawkę i to kilka razy dziennie - cały brzuch mi skakał razem z nią, mój lekarz uspokoił mnie że to normalne i jak małe dużo bryka i przy okazji połyka wody płodowe nic się złego nie dzieje
Teraz ma 19 miesiecy i czasem też ją złąpie czkawka
A my Kasiu mamy jeszcze pierwszą czkawkę przed sobą, zaczynamy dopiero 6 miesiąc:) Dzięki za takie wątki, mogę się podszkoliś co nieco:) Pozdrawiamy Cię serdecznie i trzymaj się!!
hej hej! 6 miesiac! to brzuszek rosnie teraz szybko, tak..? ;) ja to odliczam tygodnie do konca.. 5 mi zostalo... :o
wiesz czy chlopczyk czy dziewczynka?
a czkawka malych to naprawde fajne zjawisko, zwlaszcza jak probujesz zasnac a tu ci cos rytmicznie podskakuje w brzuszku.. hehe
pzdr,
x.
no to widze ze nie mam sie co przejmowac i dziwic.! :)
dzieki za pomoc i pozdrawiam... :)
x.
Fajnie macie :czkawki i malutka istotke w brzuszku.JA staram sie z mezem od trzech miesiecy i jak na razie nic
.Gratuluje wam z clego serduszka.
Kamilko, nie martw się, my walczyliśmy o nasze maleństwo 1,5 roku. Modlitwa i opieka lekarza zrobiły swoje:) Wam też się uda!!:) Pozdrawiamy:)
Wiem ze to wcale nie taka latwa sprawa.Ale predzej czy pozniej musi sie udac.Pozdrawiam serdecznie
Trzymam za was kciuki. Glowa do gory.
pewnie ze sie uda! kazdy przez jakies tam problemy przechodzi... mnie tesh 'probowanie' zajelo troche czasu, a i poronienie sie po drodze zdazylo....
sprawa nie jest prosta ale grunt to optymizm! :)
Dzeki bardzo za" podtrzymanie mnie na duchu".Pozdrawiam
nie ma się co martwiś - to naturalne, mój synuś też tak dawał mi popalić! trzymam za Was kciuki, pozdrawiam