Forum

Galeria

a tak jest u nas w Irlandii..zielono

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-10-31 23:51:43

Roses Point - jedno z najpieknijszych miejsc w Sligo! Popatrzcie na to! Mullaghmore.. nic dodac nic ujac.

zaskakujaca tabliczka w oddali mowiaca UWAGA BYKI!!! no i bardzo charakterystyczne kamienne ploty.

mezus z synkiem a w oddali ruiny zamku

przepiekna gora Benbulben... cala w trawie oczywiscie!!! lasow tu nie ma

zobaczcie jak zielono..

• Autor: sabia Data: 2006-10-31 23:58:42

Jak tam pięknie......i jaki spokój bije z tych krajobrazów. Zazdroszczę Ci tego pięknego miejsca. Pozdrawiam z deszczowej wielkopolski :))).

• Autor: madziorek Data: 2006-11-01 00:13:01

naprawde cudowne miejsce!Mam przyjaciela Irlandczyka i widzialam jego zdjecia-naprawde bajka.Ale powiem ci,ze on bedac w Polsce tez byl zachwycony naszymi krajobrazami,A najlepsze w tym wszystkim,ze my Polacy i Irlandczycy mamy ta sam mentalnosc.W sumie nasze historie sa bardzo podobne.Pozdrawiam
    Ja nie mam czym sie za bardzo pochwalic bo Londyn to tlum ludzi a w sumie poza 1 strefa to wioska!!!!!ha hah ahhahaahhaah

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 00:27:26

to prawda pieknie tu jak sie wyjedzie za miasto bo uliczki raczej brudne... a poza tym kazdy kraj ma cos w sobie. A Irlandia.. no coz ma potezne zasoby piekna i deszczu niestety choc to lato bylo udane.. co do mantalnosci jest roznie czasem trafia sie na dobrych ludzi czasem nie. pozdrawiam i dziekuje za mile odpowiedzi. Kasia

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 00:37:22

no to dorzuce jeszcze kilka
    Strandhill.. malownicze miejsce takie na spacerek wolna chwila i tylko 7 km od mojego domku:)

miejsce w ktorym wieki temu sw. Patryk odprawial swoje msze. ma niesamowita atmosfere jest nawet kamien w ktorym odbite sa jego palce.

i takie cos mamy na wyciagniecie reki.... raj na ziemii!!!!!!

• Autor: holly Data: 2006-11-01 10:38:59

piękne widoki :)

• Autor: Glumanda Data: 2006-11-01 10:59:58

No faktycznie, slicznie macie... jak na urlopie !!! Mysle, ze jak sie tak troche pomieszka to potem trudno bedzie sie odnalezc w zasmrodzonym spalinami wielkim miescie..
    Fajnie macie , dalektujcie sie nieskazona natura! Pozdrawiam!

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 11:48:15

nie czesto wyrywamy sie za miasto.. jeszcze nie mamy auta ale pracujemy nad tym, by moc w koncu pozwiedzac dalsze okolice.. zaluje ze nie mam zdjec z klifow-tam to dopiero widoki... Pozdrawiam

• Autor: Cewa2 Data: 2006-11-01 12:16:14

Faktycznie na klifach jest cudownie. Jedyny mankament, na który można się naciąć, to mgła. Wtedy prawie nic nie widać. Ja mam klify prawie na "wyciągnięcie" ręki. Tzn. będę miała, bo 4 listopada jadę do Galway - już raczej na stałe.

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 12:57:32

W Galway jeszcze nie bylam... Ale moze jak kupimy auto. My pogode mielismy nieciekawa na klifach ale co wazniejsze zobaczylismy.. No i te barany... Zazdroszcze ci klifow... tam jest na prawde pieknie..

• Autor: Malena Data: 2006-11-01 15:24:35

Piekne widoki. Jak patrze na nie, to mi sie przypominaja pejzarze z ksiazek mojego ulubionego autora kryminalow Colina Forbesa. On zawsze opisuje klify i wrzosowiska. Trzeba bedzie kiedys tam pojechac.

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 16:16:39

na prawde warto jesli chodzi o dzikosc natury i jej piekno. po miastach nie mozna sie za duzo spodziewac bo sa male i brudne maja waskie uliczki i ludzie na siebie wpadaja ale jest duzo uroczych miejsc

• Autor: sylwia123 Data: 2006-11-01 16:05:01

Kasiu przepiękne krajobrazy.

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 16:17:33

Dzieki Sylwia i dziekuje za rozmowe!!!!!

• Autor: smakosia Data: 2006-11-01 20:01:39

Kasiu,aż mi sie jakoś cieplej zrobiło... przez chwilę zapatrzyłam się na tę zieleń i zapomniałam, że za oknem leje i strasznie wieje wiatr. Dziękuję za chwilę refleksji i pozdrawiam. :-)

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-11-01 20:36:35

nie ma za co dziekowac... wmiare mozliwosci dorzuce kolejne

Przejdź do pełnej wersji serwisu