Tłuszczu dodaje się po to żeby lukier nie pękał, ostatnio cukier puder w sklepach jest do kitu i dlatego wychodzi nijaki lukier (chyba większość cukru jest stara i powtórnie mielona i dlatego wychodzi brzydki lukier) ja ostatnio kupuję cukier puder w biedronce i jak na razie jest on najlepszy, a próbowałaś robić lukier z białka ? (ale przed użyciem białko trzeba sparzyć, bo teraz są różne choróbska wirusy, salmonelle itp.) z białka wychodzi lukier mleczno biały i jest błyszczący, pozdrawiam.
sprobuj mojego lukru moze o taki ci chodzi jest taki chrupiacy i raczej nie matowy... http://wielkiezarcie.com/przepis21053.html
Tłuszczu dodaje się po to żeby lukier nie pękał, ostatnio cukier puder w sklepach jest do kitu i dlatego wychodzi nijaki lukier (chyba większość cukru jest stara i powtórnie mielona i dlatego wychodzi brzydki lukier) ja ostatnio kupuję cukier puder w biedronce i jak na razie jest on najlepszy, a próbowałaś robić lukier z białka ? (ale przed użyciem białko trzeba sparzyć, bo teraz są różne choróbska wirusy, salmonelle itp.) z białka wychodzi lukier mleczno biały i jest błyszczący, pozdrawiam.