szukam przepisu na gofry ,ale na takie gofry serduszka,wszystkie które poszukałam są na takie jak gofry z "budki".ja mam tą inną gofrownicę.A taką mam ochotę zrobić !!
Moja mama miała (i pewnie dalej ma) gofrownicę serduszkową na kuchnię gazową - gofry robiło się w niej opiekając "patelnię" z dwóch stron po kilka minut. I wtedy mama robiła ciasto naleśnikowe ciut gęściejsze niż na normalne naleśniki - ważne było, aby nie urosło w trakcie pieczenia, bo mogłoby zalać gaz w przypadku ucieczki.
nie rozpaczaj!!!!! 0,5 kg maki,3 cale jajka ,1 szklankie oleju, pol szklanki cukru,1 cukier waniliowy, pol litra wody gazowanej, maly proszek do pieczenia , mozesz dodac olejek wszystko zmiksowac piec gofry super serducha smacznego
Użytkownik niunia44 napisał w wiadomości: > nie rozpaczaj!!!!! 0,5 kg maki,3 cale jajka ,1 szklankie oleju, pol szklanki > cukru,1 cukier waniliowy, pol litra wody gazowanej, maly proszek do pieczenia > , mozesz dodac olejek wszystko zmiksowac piec gofry super serducha > smacznego jejku,tak dużo oleju??!muszę spróbować,mam nadzieję,że wyjdzie
szukam przepisu na gofry ,ale na takie gofry serduszka,wszystkie które poszukałam są na takie jak gofry z "budki".ja mam tą inną gofrownicę.A taką mam ochotę zrobić !!
Robisz tak samo - tylko wylewasz do serduszkowej gofrownicy
byłam pewna ,że to jest zupełnie inne ciasto-dziękuje i pozdrawiam
Moja mama miała (i pewnie dalej ma) gofrownicę serduszkową na kuchnię gazową - gofry robiło się w niej opiekając "patelnię" z dwóch stron po kilka minut. I wtedy mama robiła ciasto naleśnikowe ciut gęściejsze niż na normalne naleśniki - ważne było, aby nie urosło w trakcie pieczenia, bo mogłoby zalać gaz w przypadku ucieczki.
nie rozpaczaj!!!!! 0,5 kg maki,3 cale jajka ,1 szklankie oleju, pol szklanki cukru,1 cukier waniliowy, pol litra wody gazowanej, maly proszek do pieczenia , mozesz dodac olejek wszystko zmiksowac piec gofry super serducha smacznego
Użytkownik niunia44 napisał w wiadomości:
> nie rozpaczaj!!!!! 0,5 kg maki,3 cale jajka ,1 szklankie oleju, pol szklanki
> cukru,1 cukier waniliowy, pol litra wody gazowanej, maly proszek do pieczenia
> , mozesz dodac olejek wszystko zmiksowac piec gofry super serducha
> smacznego
jejku,tak dużo oleju??!muszę spróbować,mam nadzieję,że wyjdzie
zrob tak jak ci podalam ,a napewno wyjda super
no, no te gofry są super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzieki za przepis niuni! naprawde warto je zrobic