Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Prośba !!

• Autor: bea39 Data: 2006-11-03 11:12:23

Wczoraj przywiozłam (adoptowałam) do domu kotke persa.Poprzedni własciciel zmuszony był oddać ją, kotka jest sliczna, ale .....
    No własnie.Pomóżcie, musze ją odkarmić.Z rozmowy winikałao,że kotka bardzo duzo je, ale jak ja głaskałam to pod futerkiem wyczułam same kosteczki.Mam koty ale one mają ciałka pod futerkami. Co ma robić? kot przyzwyczajony jest do karmy gotowej.Może macie jakis sposób żeby bez zbędnego tuczenia przywrócic ja do formy. 

• Autor: alga Data: 2006-11-03 11:30:19

Bea39 gratuluję kociaka ! a co do żywienia ..znalazłam coś takiego ,może to Ci cos pomoże
    http://www.google.com/search?q=karmienie+kot%c3%b3w...
    http://www.koty.wb.pl/weterynarz/wet_dieta.html.......pozdrawiam

• Autor: malina Data: 2006-11-03 12:44:17

Bea, jak będzie dostawać prawidłową ilość karmy nabierze ciałka, no chyba że jest ewidentnie niedożywiona i szwankuje jej zdrówko w związku z tym, no to są karmy specjalistyczne, dla rekonwalescentów, zwierzaków wyniszczonych, ale to do zakupu w gabinetach weterynaryjnych. Jakby ją obejrzał wet, to stwierdziłby czego kota wymaga.
    A może ona taka drobniuteńka jest z natury, a Ty jak dobra mamusia zawsze będziesz uważała że jest za chuda?

• Autor: bea39 Data: 2006-11-03 12:58:19

NIe to naprawdękości obleczoner skórą i to nie tylko moje zdanie.Mam w domu inne koty.Nawet chudziutki Feliks jest grubszy. Ta dodatkowo ma wyszrpany ogon i troszke futerka z boku.Mam ja dopiero od wczoraj, jak sie oswoi z moją osobą wezmę ja do weterynarza.

• Autor: malina Data: 2006-11-03 13:09:10

Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
    > NIe to naprawdękości obleczoner skórą i to nie tylko moje zdanie.Mam w domu
    > inne koty.Nawet chudziutki Feliks jest grubszy. Ta dodatkowo ma wyszrpany
    > ogon i troszke futerka z boku.

No to futro miało wielkie szczęście że do Ciebie trafiło, jej przeszłość musiała być nieciekawa, ale teraz już będzie tylko lepiej.
    Jak ma apetyt, to będzie dobrze, niech je często, tak jak chce. Jak jest przyzwyczajona do gotowej karmy to chyba dla Ciebie prościej, a można kupić karmy naprawdę wartościowe, niektóre mają nawet 100% mięsa (Animonda Carny w puszkach), a nie jak Whiskas, co ma 4% zmielonych dziobów, pazurów i kopyt. Z suchych bardzo dobry np. Hills.
    Wymiziaj malutką i powodzenia.

• Autor: bea39 Data: 2006-11-03 13:30:44

była karmiona Whiskasem powoli bede jej zmieniać w takim razie dietę. Dzieki za informację.Moje koty jedzą wszystko,na suchy pokarm nawet nie spojrzą.Ale tej nie chce od razu zaserwować rewolucji żywieniowej.Dzieki jeszcze raz 

• Autor: Sweetya Data: 2006-11-03 14:14:47

Bea a być może kocinka cierpi na jakiegoś nieproszonego gościa(mam na myśli pasożyta)-dlatego najlepiej będzie ją zbadać-tak jak zamierzasz.Pozdrawiam i życzę samych radosnych chwil z kociczką;)

• Autor: bea39 Data: 2006-11-03 14:25:38

Zastanawiam sie nad tym.Musze ją zaobserwować dokładnie,Przede wszystkim musze ją odpchlić.Tak ogólnie jest piękna koloru cameo?Chyba dobrze to napisałam? Dla mnie jest kremoworuda.

Przejdź do pełnej wersji serwisu