Chcialabym wam pokazac kilka zdjec pieknego palacu barokowego, ktory lezy w srodku trojkata miast: Dortmund-Münster-Hamm ( tu mieszkam). Palac ten zostal wybudowany w XVIII wieku.
to ja z moja coreczka (synek byl wtedy jeszcze w brzuszku) widok na ogrod
tu czesciowo schody prowadzace do palacu a w tle ogrod widok z powietrza
Naprawde pięknie tam ... dzisiejszy dzień a właściwie już zaczyna się kolejny , a ja byłam już w Irlandii, Chinach ..... jak miło ,że dzielicie się z nami , pokazując miejsca dotąd nieznane ... pozdrawiam serdecznie ..alga
Piekne zdjecia, piekny zamek, chetnie bym go zobaczyla, tylko ode mnie to troche daleko (Norymberga). Ale gdybym kiedys zawitala w te strony, kto wie...
Bardzo lubię takie miejsca.Fajnie, że wstawiłaś te zdjęcia. Kiedy jestem w Dusseldorfie odwiedzam podobny zamek. Są tam przepiękne ogrody warzywne i kwiatowe z tak artystycznie dobraną gamą kolorów, że aż dech zapiera.
Chcialabym wam pokazac kilka zdjec pieknego palacu barokowego, ktory lezy w srodku trojkata miast: Dortmund-Münster-Hamm ( tu mieszkam).
Palac ten zostal wybudowany w XVIII wieku.
to ja z moja coreczka (synek byl wtedy jeszcze w brzuszku) widok na ogrod
tu czesciowo schody prowadzace do palacu a w tle ogrod widok z powietrza
zamek jest otoczony woda widok z ogrodu
widok od frontu widok z boku
to tez widok z boku widok od tylu
droga prowadzaca do palacu.
Naprawde pięknie tam ... dzisiejszy dzień a właściwie już zaczyna się kolejny , a ja byłam już w Irlandii, Chinach ..... jak miło ,że dzielicie się z nami , pokazując miejsca dotąd nieznane ... pozdrawiam serdecznie ..alga
Piekne zdjecia, piekny zamek, chetnie bym go zobaczyla, tylko ode mnie to troche daleko (Norymberga). Ale gdybym kiedys zawitala w te strony, kto wie...
Piękne widoki,aż chciałoby się tam być.Może kiedyś nigdy nie wiadomo.Pozdrawiam.
Ciesze sie, ze tego typu wycieczki sa milo odbierane przez innych uzytkownikow tej strony. Sama lubie je ogladac.
Ale superanckie tam są widoki - dzieki Ci piękne za wspaniałą wycieczkę :):):)
Pozdrawiam - Elek
Bardzo lubię takie miejsca.Fajnie, że wstawiłaś te zdjęcia. Kiedy jestem w Dusseldorfie odwiedzam podobny zamek. Są tam przepiękne ogrody warzywne i kwiatowe z tak artystycznie dobraną gamą kolorów, że aż dech zapiera.
Tow w sumie nie daleko ode mnie,a czy mozna prosic o dokladniejszy adres chetnie bym to zwiedzila.Pozdrawiam.
Adres to: Schloss Nordkirchen
Schloss 1
59394 Nordkirchen
Jesli podasz mi mailem swoj adres(mail), to wysle ci jeszcze mape Nordkirchen.
Bardzo dziekuje oto adres swiatekkamila@online.de
Juz wyslalam. Gdybys nie dostala, to daj znac wysle ponownie.
Śliczne zdjęcia, Malena, dzięki za wirtualną podróż:)
Polecam sie na przyszlosc. Napewno cos jeszcze wkleje.