Jakie są Wasze ulubione zapachy ciast? Dla mnie nie ma nic cudowniejszego niż zapachy ciasta drożdżowego i piernika które roznoszą się po całym domu i nawet po klatce schodowej ;)) Ja nawet lubię zapach samych drożdży, bo od razu przed oczami staje mi cudowny placek drożdżowy wyjmowany z pieca... ;)
Holly,Pierniczku kochany właśnie zapach piernika jest najcudowniejszy. Niezbyt często jedzony w czasie całego roku już w listopadzie pieczony powoduje ,że Święta bardzo się zbliżają .A to moje najmilsze dni w roku. Baśka
po mojej pierwszej próbie robienia piernika, nie zostały nawet okruchy, ale co fajne - kiedy otwieram szafkę gdzie trzymam blaszki, czuć piernika po ostatnim pieczeniu ;)
Jakie są Wasze ulubione zapachy ciast?
Dla mnie nie ma nic cudowniejszego niż zapachy ciasta drożdżowego i piernika które roznoszą się po całym domu i nawet po klatce schodowej ;))
Ja nawet lubię zapach samych drożdży, bo od razu przed oczami staje mi cudowny placek drożdżowy wyjmowany z pieca... ;)
Holly,Pierniczku kochany właśnie zapach piernika jest najcudowniejszy. Niezbyt często jedzony w czasie całego roku już w listopadzie pieczony powoduje ,że Święta bardzo się zbliżają .A to moje najmilsze dni w roku. Baśka
Basiu, z ust mi wyjęłaś :-)
po mojej pierwszej próbie robienia piernika, nie zostały nawet okruchy, ale co fajne - kiedy otwieram szafkę gdzie trzymam blaszki, czuć piernika po ostatnim pieczeniu ;)
:-)))
Również uwielbiam zapach drożdżowego i piernika. A do tych dwóch ciast dorzuciłabym jeszcze aromat szarlotki. Zwłaszcza takiej z cynamonem. Mniam....
oczywiście drożdzowe i kruche z jabłkami i cynamonem. I sernik pachnący cytrynowo....
A dla mnie najpiękniejszy zapach, to zapach pieczonego chleba, na święta piekę go obowiązkowo.
Bahus
zastanawiałam się nad zapachami, który najlepszy - pieczony chlebek to jest to...